تولید سالانه ۱۳ هزار تن گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی
تولید سالانه ۱۳ هزار تن گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: انواع مختلفی از گیاهان دارویی به خصوص گل محمدی به میزان ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در استان به زیر کشت رفته و سالانه حدود ۱۳ هزار تن تولید می‌شود. به گزارش قلم پرس،از تبریز، اکبر کرامتی ظهر امروز در یازدهمین جشنواره برداشت گل محمدی عنصرود […]



معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: انواع مختلفی از گیاهان دارویی به خصوص گل محمدی به میزان ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در استان به زیر کشت رفته و سالانه حدود ۱۳ هزار تن تولید می‌شود.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، اکبر کرامتی ظهر امروز در یازدهمین جشنواره برداشت گل محمدی عنصرود با اشاره به وجود پتانسیل بسیار بالای استان در زمینه گیاهان دارویی، اظهار کرد: بیش از ۴۰ نوع گیاه دارویی در استان تولید می‌شود که از لحاظ اقتصادی، اقلیمی و سازگاری و ارزش افزوده منحصر به فرد بوده و تعدادی هم مختص استان ما است.

وی با بیان این‌که مهمترین مشکل حوزه گیاهان دارویی مربوط به صنایع تبدیلی است، ادامه داد: گل‌محمدی به صورت خام در بازارهایی چون تهران و اصفهان به فروش می‌رسد و متاسفانه نمی‌توانیم ارزش افزوده‌ای از آن برای استان جذب کنیم.

کرامتی با اشاره به برگزاری منظم کمیته فنی گیاهان دارویی در استان با حضور صنایع، دانشگاه‌ها، محققان و افراد نقش آفرین، گفت: امسال براساس تصمیمات گرفته شده برای افزایش سطح زیرکشت و ارقام اصلاح شده گیاهان دارویی استان، با بیش از ۳ هزار هکتار اراضی دیمی گیاهان دارویی بعد از فارس رتبه دوم را در راستای تولید گیاهان دارویی داریم.

وی افزود: حرکت ما به سمت تکمیل زنجیره‌ ارزش تولید گیاهان دارویی و به خصوص گل‌محمدی بوده و پیگیری‌های مربوطه نیز در دست انجام است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه نبود صنایع تبدیلی، مشکل اصلی در حوزه تولیدات و محصولات کشاورزی است، گفت: خام فروشی محصولات کشاورزی که کم سودترین روش برای رسیدن به درآمد است در استان ما رایج است و یکی از نمونه های آن گل محمدی است که به صورت خام در بازار تهران و اصفهان عرضه می شود و فرآوری شده آن با قیمت چند برابری از طریق این شهر روانه بازار مصرف می شود.

 کرامتی با اشاره به اینکه گل محمدی بیشتر به صورت دمنوش و مربا در بخش خانگی مصرف می شود و فراوری آن هم در حد گلابگیری است، اضافه کرد: انواع گیاهان دارویی مانند گل محمدی در استان تولید می شود.  

پایان پیام/۶۰۰۳۴