صادرات دام زنده به خارج از کشور با وجود رشد قیمت گوشت
صادرات دام زنده به خارج از کشور با وجود رشد قیمت گوشت

معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: صادرات دام زنده می تواند با ایجاد تعادل بین میزان علوفه و دام، شکاف قیمتی بین گوشت قرمز و دام زنده در بازار را از بین برده و از دامدار حمایت کند. به گزارش قلم پرس،از تبریز، ایاز برنو صبح امروز در جلسه بررسی […]



معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: صادرات دام زنده می تواند با ایجاد تعادل بین میزان علوفه و دام، شکاف قیمتی بین گوشت قرمز و دام زنده در بازار را از بین برده و از دامدار حمایت کند.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، ایاز برنو صبح امروز در جلسه بررسی اصلاحیه شیوه نامه صادرات دام سبک و سنگین که در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به رغبت کشورهای حاشیه خلیج فارس به دام تولیدی در کشور، ساماندهی صادرات دام به صورت قانونمند را ضروری دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه در خصوص علوفه با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، صادرات دام زنده می تواند بین علوفه و دام تعادل ایجاد کند.

وی ادامه داد: بخش گسترده ای از اختیارات تصمیم‌گیری در خصوص صادرات به استان‌ها واگذار شده است تا بر اساس شرایط موجود در استان تصمیم گیری کنند.

برنو کاهش قیمت دام زنده باوجود افزایش قیمت گوشت در بازار را یکی از علل صادرات دام زنده دانست و افزود: امکان صادرات دام زنده تصمیم بسیار سنجیده ای است که می تواند برای دامدار مفید بوده و از متضرر شدن او جلوگیری کند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه از هر استان خواسته شده است میزانی از صادرات دام زنده را که بلامانع است، اعلام کنند، گفت: در این راستا سازمان امور عشایر صادرات ۵۰ هزار رأس و معاونت بهبود تولیدات دامی نیز صادرات ۲۰ هزار رأس را بلامانع دانسته اند.

منوچهر رحمانی اتخاذ این تصمیم از سوی وزارت جهادکشاورزی را به دلیل شرایط اضطراری و بروز خشکسالی در کشور دانست و افزود: باید توجه داشت که صدور مجوز دام زنده مشروط به تعادل بازار و پیشگیری از افزایش قیمت است.

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص فرآیند صدور دام زنده، اهلیت سنجی صادر کننده را یکی از مراحل صدور مجوز دانسته و ادامه داد: دریافت مجوز صدور دام زنده برای صادرکنندگانی میسر است که دارای کارت بازرگانی معتبر و مرتبط باشند، تعهد ارزی نداشته و دستورالعمل های سازمان دامپزشکی و معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی را به صورت کامل رعایت کنند.

رحمانی مجوز صادرات دام زنده را مختص دام‌های سبک نر با وزن حداقل ۴۰ کیلوگرم و دام های سنگین نر با وزن حداقل ۴۰۰ کیلوگرم دانست و اضافه کرد: مجوز دام زنده در مرتبه اول تنها برای ۲هزار و ۵۰۰ رأس صادر می شود و اگر صادر کننده اهلیت داشته باشد، در مرتبه‌های بعد این تعداد قابل افزایش است.

وی در پایان سخنان خود صادرات قانونی دام زنده را راه حلی برای ایجاد تعادل بین قیمت دام زنده و گوشت در بازار دانسته و با اشاره به تاثیر آن در جلوگیری از قاچاق دام زنده، گفت: البته پیشنهاد ما این است که این شیوه نامه و امکان صدور دام زنده در ستاد تنظیم بازار استان مطرح شود تا نظر این ستاد نیز در این خصوص اخذ شود.

انتهای پیام/