حمایت قاطع از توسعه اقتصاد دانش بنیان در منطقه آزاد ارس 
حمایت قاطع از توسعه اقتصاد دانش بنیان در منطقه آزاد ارس 

عبدالرضا فلاح، مشاور خلاقیت و نوآوری استاندار آذربایجان‌شرقی در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آذربایجان شرقی که به میزبانی منطقه آزاد ارس برگزار شد، اظهار داشت: استان در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان از منطقه آزاد ارس حمایت می‌کند. این منطقه یک پتانسیل عظیم و بی‌نظیر است که عملکرد استانی و جایگاه ملی دارد […]



عبدالرضا فلاح، مشاور خلاقیت و نوآوری استاندار آذربایجان‌شرقی در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آذربایجان شرقی که به میزبانی منطقه آزاد ارس برگزار شد، اظهار داشت: استان در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان از منطقه آزاد ارس حمایت می‌کند. این منطقه یک پتانسیل عظیم و بی‌نظیر است که عملکرد استانی و جایگاه ملی دارد و همچنین به لحاظ موقعیت ژئواستراتژی، نقش بین‌المللی نیز ایفا می‌کند و موفقیت این منطقه می‌تواند نقش چشمگیری در رشد اقتصادی استان و کشور داشته باشد.

وی افزود: استان تمام قد از منطقه آزاد ارس حمایت می‌کند و از این‌رو درصدد هستیم یک برنامه مشترک در حوزه دانش بنیان با ارس داشته باشیم تا شاهد تحول اساسی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان و فناور در سطح استان و کشور شویم.

مشاور استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به امکان ایفای نقش منطقه آزاد ارس به‌عنوان پیشرو و پایلوت سایر مناطق آزاد کشور در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، متذکر شد: باید مزیت‌هایی از جمله ارائه تسهیلات تعریف و شرکت‌های دانش‌بنیان را از نقاط مختلف کشور به این منطقه جذب کنیم.  برای رسیدن به نتایج ملموس، علاوه بر وضع قوانین و چارچوب‌ها و سیاست‌های حمایتی باید اکوسیستم دقیقی ایجاد کرد.

وی توضیح داد: شرکت‌های دانش‌ بنیان به عنوان بنگاه‌های اقتصادی از ارکان مهم توسعه و تحول در عرصه اقتصادی به شمار می‌روند و با توجه به شرایط و زیرساخت‌های مناسب ارس مانند نیروی کار و وجود دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، بستر خوبی برای فعالیت این شرکت‌ها فراهم شده است.

فلاح با اعلام اینکه لازم است فعالان تجاری مناطق آزاد کشور و کشورهای همسایه با ظرفیت‌های فناورانه و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شوند، تصریح کرد: در راستای بین‌المللی کردن فعالیت‌ها و تولیدات شرکت‌های دانش بنیان باید اقداماتی انجام داد که در این زمینه منطقه آزاد ارس می‌تواند رویدادها و نمایشگاه‌هایی را برنامه ریزی و برگزار نماید.

وی یکی از بزرگترین چالش‌های کشور در تحقق اقتصاد دانش بنیان را عملکرد جزیره‌ای و عدم همکاری بین سازمانی دانست و خاطرنشان کرد: برنامه‌های پیش بینی شده باید در امتداد هم باشند تا منتج به توسعه و جلوگیری از هدر رفت ظرفیت‌ها گردد. رویکردمان در استان تعامل بوده و در این راستا ستاد "توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال آفرین" در استان طراحی شده که متشکل از کمیته‌های تخصصی است.