پشت پرده انحلال دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز
پشت پرده انحلال دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز
رئیس دانشگاه تبریز گفت: اتحادیه‌ مرکزی دفتر تحکیم، انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز را اخراج و طی نامه‌ای این موضوع را به ما اعلام کرد و علت اخراج نیز، مواضع تشکل در جریان اغتشاشات عنوان شده بود.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز امروز در نشست صمیمی دانشجویان فعال فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز در ارتباط با حواشی مربوط به انحلال تشکل دانشجویی انجمن اسلامی دانشجویان دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز اظهار کرد: در طول سال گذشته بسیاری از درخواست‌های دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز مورد قبول واقع شد و تنها دو مورد را قبول نکردیم. مورد اول برگزاری یک برنامه در تاریخ ۱۰ مهر در آمفی تئاتر روباز دانشگاه (چاله عمران) بود که ما موافقت نکردیم و علت عدم موافقت ما، احتمال بروز درگیری بین دانشجویان بود. چون شرایط آن روزها طوری بود که اگر این برنامه در چاله عمران برگزار می‌شد، ممکن بود دانشجویان معترض در مقابل این دانشجویان قرار بگیرند و ما نمی‌خواستیم این اتفاق رخ دهد.

وی ادامه داد: مورد بعدی درخواست سخنرانی یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های کشور بود که بر اساس گفت‌وگویی که من با رئیس آن دانشگاه انجام دادم، مشخص شد که بنابه دلایلی، دانشگاه مربوطه قرارداد پیمانی آن عضو هیأت علمی را تمدید نکرده بود و ما نمی‌توانستیم مجوز سخنرانی فردی را صادر کنیم که دانشگاه متبوعش، قرارداد او را تمدید نکرده بود.

مواضع دفتر تحکیم وحدت در اغتشاشات؛ علت اصلی انحلال

نصراله‌زاده یادآور شد: اتحادیه‌ مرکزی دفتر تحکیم، انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز را اخراج و طی نامه‌ای این موضوع را به ما اعلام کرد و علت اخراج نیز، مواضع تشکل در جریان اغتشاشات عنوان شده بود. بدین ترتیب این اتحادیه بود که انحلال این تشکل را اعلام کرد و با توجه به اینکه تشکل مذکور مستقل نبوده و شاخه‌ای از اتحادیه‌ی مرکزی به حساب می‌آمد، اتحادیه تاکید کرده بود که این تشکل نمی‌تواند تحت عنوان «انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت» فعالیت کند.

وی خاطرشان کرد: ما این موضوع را با عزیزان مطرح و حتی پیشنهاد کردیم که اعضای این تشکل می‌توانند با یک عنوان دیگر اساسنامه‌ای را تنظیم کنند ولی اصرار کردند که فقط تحت عنوان قبلی حاضر به فعالیت هستند و ما نیز طبیعتا نمی‌توانستیم با این موضوع موافقت کنیم.

رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: متاسفانه علی‌رغم تمامی این اتفاقات، بیانیه صادر شد و اتهامات زیادی به ما زدند و در حالی که قانونا نمی‌توانستند بعد از انحلال یک تشکل، با نام همان تشکل بیانیه دهند، ولی ما هیچکدام اتهامات مطرح شده را پیگیری نکردیم.

براساس این گزارش، در این نشست دانشجویان و نمایندگان بسیج دانشجویی، جامعه‌ اسلامی دانشجویان، هیئت شهدای گمنام، انجمن‌های علمی و کانون‌های دانشجویی، تالار گفت‌وگو و نشریات دانشجویی به‌صورت صریح مطالبات، انتقادات و سوالات خود را از رئیس دانشگاه مطرح کردند.

«تداوم برگزاری منظم دیدار دانشجویان با رئیس دانشگاه»، «جلوگیری از تک‌صدایی در دانشگاه و فراهم نمودن شرایط برای سایر تشکل‌ها و افکار مخالف»، «رفع موانع موجود در برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت و تداوم این اردوها با بازدید از مجموعه‌های صنعتی سایر استان‌ها»، «حمایت دانشگاه از کانون‌های فرهنگی و اجتماعی فعال جهت برگزاری نمایشگاه در خارج از دانشگاه‌ها»، «ملوّن کردن فضای دانشگاه به عطر و بوی شهدا»، «انتقاد از عدم کارکرد فرهنگی برخی از اماکن دانشگاه از جمله چاله عمران»، «ضرورت نگاه متفاوت دانشگاه به شرکت‌های معرفی شده از سوی انجمن‌های علمی که خواهان اخذ مجوز دانش بنیان هستند» ، «مشکلات فرهنگی و صنفی خوابگاه‌ها» و … از جمله موضوعات مطرح شده از سوی دانشجویان حاضر در این جلسه بود.

انتهای پیام/