عمارت ساعت تبریز در آستانه تخریب ! / حفاری‌هایی در زیرزمین برای چه چیز است؟
عمارت ساعت تبریز در آستانه تخریب ! / حفاری‌هایی در زیرزمین برای چه چیز است؟

به گزارش قلم پرس از تبریز، سیدکاظم زعفرانچیلر در جلسه امروز شورای شهر تبریز با بیان اینکه وضعیت عمارت ساعت تبریز تعیین تکلیف شود، اظهار کرد: وضعیت عمارت ساعت تبریز هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود و نسبت به به‌سازی و بازسازی این عمارت اقداماتی صورت گیرد. وی گفت: باید در بودجه سال آینده برای تعمیرات ساختمان عمارت […]

به گزارش قلم پرس از تبریز، سیدکاظم زعفرانچیلر در جلسه امروز شورای شهر تبریز با بیان اینکه وضعیت عمارت ساعت تبریز تعیین تکلیف شود، اظهار کرد: وضعیت عمارت ساعت تبریز هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود و نسبت به به‌سازی و بازسازی این عمارت اقداماتی صورت گیرد.

وی گفت: باید در بودجه سال آینده برای تعمیرات ساختمان عمارت شهرداری ردیف ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

زعفرانچیلر افزود: سقف کاخ موزه سوراخ شده و هنگام بارش باران آب وارد سالن می شود، می توان گفت عمارت در آستانه تخریب قرار گرفته و حتی درب و پنجره‌هایش پوسیده شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: هم اکنون اگر خبرنگاران به زیرزمین عمارت ساعت بروند می بینند آنجا در چه وضعی است، حفاری‌هایی که در زیرزمین انجام می‌گیرد، برای چه چیز است؟
زعفرانچیلر اضافه کرد: این سالن نماد تبریز است ولی در حال فرو ریختن است، چنین وضعیتی جفا در حق تبریز است.

وی با بیان اینکه تقاضا دارم در یکی از ساختمان‌های شهرداری اتاقی به من ارائه دهند، ادامه داد: اگر تا یک ماه اتاقی به من ندهند، از بهمن ماه دفتر کارم را ترک خواهم کرد و در وسط مجموعه اداری شهرداری تبریز نشسته و پاسخگوی مراجعان خواهم بود.

گزارش فارس حاکی است، عمارت شهرداری تبریز یکی از بناهای شاخص و دیدنی کلانشهر تاریخی تبریز است که به سبک معماری آلمانی ساخته شده و به شکل عقابی است که بال های خود را باز کرده است؛ برج این بنا ساعتی دارد که هر چند وقت یک‌بار به صدا در می آید؛ این بنا در قلب شهر تبریز و در میدان شهرداری که تبریزیان آن را «میدان ساعت» می نامند، قرار گرفته است.

ساعت این بنای تاریخی اگرچه جزو کوچکی از آن بناست، اما می توان گفت زیبایی و عظمت بنای عمارت تاریخی شهرداری تبریز بدون آن کمتر به چشم می آید.

اهمیت ساعت عمارت تاریخی شهرداری تبریز برای شهروندان این کهن شهر به اندازه ای است که میدان محل قرار گرفتن این بنای ۸۲ ساله نیز نام خود را از ساعت گرفته است. 

عمارت تاریخی شهرداری تبریز در فاصله سال های ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ شمسی به همت حاج ارفع الملک جلیلی، شهردار وقت، با صرف تنها ۲۵۰ هزار تومان ساخته شد و حیرت همگان را برانگیخت.

این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است؛  عمارت شهرداری تبریز دارای یک برج ساعت چهار صفحه‌ای به‌ارتفاع ۳۰٫۵ متر است که با طنین موزون زنگ‌هایش، هر ۱۵ دقیقه یک‌بار، گذشت زمان را به گوش مردم تبریز می‌رساند. 

تا ۴۰ سال قبل که تبریز به اندازه امروز شلوغ نشده بود، صدای زنگ ساعت عمارت شهرداری تبریز تا شعاع یک کیلومتری نیز می رسید.

انتهای پیام/ر