علل انتخاب آذربایجان‌شرقی به عنوان استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور
علل انتخاب آذربایجان‌شرقی به عنوان استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ضمن تشریح علل انتخاب این استان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی، تدوین سند تدبیر توسعه را از جمله این عوامل برشمرد. به گزارش قلم پرس به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، داود بهبودی در گفت‌وگو با «رادیو جوان» اظهار داشت: توسعه استانی و منطقه‌ای هم […]

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ضمن تشریح علل انتخاب این استان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی، تدوین سند تدبیر توسعه را از جمله این عوامل برشمرد.
به گزارش قلم پرس به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، داود بهبودی در گفت‌وگو با «رادیو جوان» اظهار داشت: توسعه استانی و منطقه‌ای هم نیازمند بهره‌گیری از الگوهای ملی و هم حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌های استانی است؛ چرا که بعضا برنامه‌های ملی سازگاری خود را با توسعه استانی و منطقه‌ای از دست می‌دهند.
وی افزود: برنامه پنجم توسعه با تکیه بر منابع نفتی و قبل از کاهش شدید درآمدهای نفتی تدوین شده بود و در نتیجه مدیریت اقتصادی کشور را با چالش‌های جدی مواجه می‌کرد؛ به همین دلیل با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، ما به عنوان نمایندگان این دولت در استان آذربایجان‌شرقی با اختیاراتی که داشتیم تصمیم گرفتیم برنامه توسعه‌ای جدیدی را تحت عنوان سند تدبیر توسعه برای استان تدوین کنیم.
بهبودی تصریح کرد: تکیه سند تدبیر توسعه استان آذربایجان‌شرقی که با رویکرد هسته‌های کلیدی تدوین شده، بیشتر بر منابع بخش خصوصی و نهادهای غیر دولتی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه حرکت‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای استان را بر مبنای سند تدبیر توسعه قرار داده و عملکرد مطلوبی نیز تاکنون به جای گذاشته‌ایم، ادامه داد: این شیوه برنامه‌ریزی مورد استقبال کل کشور قرار گرفت؛ به طوری که الگوی منطقه‌ای برنامه ششم توسعه به شمار می‌رفت.
وی خاطرنشان ساخت: در واقع ما سند تدبیر توسعه را نسخه عملیاتی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی می‌دانیم؛ چرا که در این سند تکیه بر منابع بخش خصوصی، مشارکت مردم و توجه به اقتصاد دانش‌بنیان مورد تاکید بوده و دولت را تنها در تامین زیرساخت‌ها، حمایت از رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار موظف و مکلف می‌داند؛ با این اوصاف استان آذربایجان‌شرقی مفتخر به کسب عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی کشور شد.

تجلی اقتصاد مقاومتی در تبریز ۲۰۱۸
بهبودی در ادامه یادآور شد: مقوله تبریز ۲۰۱۸ فرصت خوبی برای استان فراهم کرده تا از هم اکنون مقدمات بسیاری از امور را در عرصه کالبدی شهر، زیرساخت‌ها و فرهنگ عمومی و گفتمان‌سازی فراهم کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی اذعان داشت: علاوه بر تبریز در بسیاری از شهرستان‌های استان نیز کارهایی انجام می‌شود که خود‌به‌خود هم نشاط روحی و هم فعالیت فیزیکی و کالبدی را به استان سرایت داده که همه اینها آثارش را در اقتصاد مقاومتی نشان می‌دهد.