دوچرخه‌سواری آذربایجان‌شرقی پیر نمی‌شود/ائلمان عابدی نسلی جوان از سرزمین رکابزنان بلندی‌های سهند
دوچرخه‌سواری آذربایجان‌شرقی پیر نمی‌شود/ائلمان عابدی نسلی جوان از سرزمین رکابزنان بلندی‌های سهند

استان آذربایجان‌شرقی از گذشته به دیار دوچرخه سواران معروف بوده است. به گزارش قلم پرس،از تبریز، از دیرباز آذربایجان‌شرقی و تبریز مهد دوچرخه‌سواری کشور بوده است. زمانی جاده‌های کشور در سلطه مرحوم فکری آزاد، یدالله هوشیار، اصغر رسولی، مرحوم رهبر و اصغر خدایاری دوچرخه سواران بنام آذربایجان‌شرقی بود و نسل بعدی قادر میزبانی، احد کاظمی، […]



استان آذربایجان‌شرقی از گذشته به دیار دوچرخه سواران معروف بوده است.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، از دیرباز آذربایجان‌شرقی و تبریز مهد دوچرخه‌سواری کشور بوده است. زمانی جاده‌های کشور در سلطه مرحوم فکری آزاد، یدالله هوشیار، اصغر رسولی، مرحوم رهبر و اصغر خدایاری دوچرخه سواران بنام آذربایجان‌شرقی بود و نسل بعدی قادر میزبانی، احد کاظمی، رسول هاشم کندی، ناصر هوشیار و بهنام خسروشاهی از تبریز حاکمیت جاده‌ها را بر دست گرفته و امروز سعید صفرزاده، میرصمد پورسیدی، حمید پورهاشم، علی لبیب و آیدین علیاری سردمداران دوچرخه‌سواری کشور هستند.

تداوم حاکمیت رکابزنان دیار سهند به سرمایه گذاری و توجه به نسل جوان در این رشته دارد تا این زنجیر که از استعدادیابی آغاز و به حضور در تیم ملی و مسابقات آسیایی و جهانی، منجر می شود، پاره نشود.

ائلمان عابدی یکی از استعدادهای ورزش دوچرخه‌سواری آذربایجان‌شرقی است که پله‌های ترقی را در حال سپری کردن است. گفت‌و‌گوی خبرگزاری فارس در آذربایجان‌شرقی با این آینده‌دار رشته دوچرخه سواری کشور را در ادامه می‌خوانیم:

ورزش دوچرخه‌سواری را از چه زمانی آغاز و علت اینکه از بسکتبال به دوچرخه سواری آمدید، چه بود؟

ائلمان عابدی: ورزش دوچرخه سواری را از سال ۱۳۹۶ بصورت مبتدی و داخل شهری شروع کردم و سپس در مسابقات استعدادیابی هیات دوچرخه‌سواری استان شرکت نمودم و موفق به کسب مقام دوم شدم و این شروع دوچرخه‌سواری من بصورت حرفه‌ای بود. همچنین در سال ۱۳۹۸ ضمن تهیه دوچرخه کورسی در اولین مسابقات قهرمانی کشوری در رده نوجوانان شرکت و علی‌رغم مصدومیت و اولین تجربه حرفه ای موفق به کسب مقام ششم قهرمانی کشوری شدم .

پیش از این شناختی از ورزش دوچرخه‌سواری داشتید؟

‌ ائلمان عابدی: در حد آماتوری نه حرفه‌ای، ولی می‌دانستم که کاملا یک ورزش سخت، طاقت‌فرسا و نفس‌گیری هست.

مشوق شما در این ورزش چه کسانی بودند؟

ائلمان عابدی: تنها مشوق من پدر و مادرم بودند. البته باید تشکر کنم از کسانی که بهم کمک کردند تا پیشرفت نمایم.

آموزش دوچرخه‌سواری را به صورت حرفه‌ای چطور فراگرفتید؟

ائلمان عابدی: من به کمک مربی‌هایم توانستم نحوه انجام ورزش و شرکت در مسابقات را یاد بگیرم که جا دارد از مربیان عزیزم جناب آقای بهزاد کرم‌زاده و همچنین آقای بهنام خلیلی خسروشاهی تشکر و قدردانی نمایم.

چه مقام‌هایی را ‌کسب کردید‌؟

مقام دوم تعقیبی تیمی (قهرمانی کشور)‌

مقام سوم تیم اسپیرینت (قهرمانی کشور)‌

مقام دوم جاده استقامت(لیگ برتر کشور) ‌

مقام دوم تایم تریل انفرادی (لیگ برتر کشور)‌

مقام چهارم تایم تریل انفرادی(نقص فنی)(لیگ برتر کشور)

مقام دوم جاده استقامت ( لیگ برتر کشور)‌

مقام اول رنکینگ سال ۱۴۰۰

(توضیح اینکه چون من نوجوانان بودم و نفر اول سال آخر جوانان بود و وارد رده سنی امید شد و من اول شدم)‌

مقام سوم تعقیبی انفرادی(لیگ برتر کشور)‌

مقام سوم یک کیلومتر انفرادی (لیگ برتر کشور)‌

مقام دوم تیم اسپرینت (لیگ برتر کشور)‌

مقام چهارم تایم تریل انفرادی ( جریمه داوران محترم ولی من خطا نکرده بودم)

اکثر این مقام ها در رده جوانان به دست آورده ام.

سقف آرزوهای تان تا کجاست؟

ائلمان عابدی: در رشته جاده و پیست در مسابقات قهرمانی آسیا مدال طلا بگیرم و در بازی‌های آسیایی مدال طلای تایم تریل انفرادی را کسب نمایم.  

همچنین به مسابقات المپیک اعزام بشوم و بهترین نتیجه ممکن را اخذ نمایم و و در تیم‌های خارجی رکاب بزنم و در تور‌های دوچرخه‌سواری خارجی شرکت کنم.

آیا می‌دانستید آذربایجان‌شرقی مهد دوچرخه‌سواری کشور است؟

ائلمان عابدی: بله، کاملا در جریان هستم ومی‌توان گفت با تمامی بزرگان این رشته آشنایی دارم و از تجربیات و راهنمای‌هایشان استفاده خواهم کرد.‌

از مشکلات رشته دوچرخه‌سواری بگو؟ آیا امکانات لازم سخت افزاری و نرم‌افزاری فراهم است؟

ائلمان عابدی: متاسفانه اگر به برخی از مقام‌های من توجه کنید تعدادی از آنها  به دلیل نقص فنی بودند که نتیجه بهتری را نتوانستم کسب کنم.

مشکل ما کلا تهیه لوازم و تامین تجهیزات هستش که بسیار گران قیمت است و من برخی از مسابقات را با دوچرخه و تجهیزات امانتی شرکت می‌کنم.

حمایت مسوولان به چه شکلی بوده و چه خواسته‌ای دارید؟

ائلمان عابدی: ضمن تشکر از هیات دوچرخه سواری استان و جناب آقای ناصر هوشیار، چون رشته ما  بسیار تجهیزات محوری هست از مسئولین محترم و دست‌اندرکاران ورزش استان خواهش می‌کنم ما را حمایت مالی و معنوی بکنند چون بدلیل نبود امکانات و تجهیزات مناسب ورزشی تعداد زیادی از ورزشکاران جوان از این رشته خداحافظی نموده‌اند‌.

خاطره تلخ و شیرین خود را در دوچرخه‌سواری بفرمایید؟

ائلمان عابدی: خاطرات این ورزش زیاد هست و تلخ‌ترین آن زمانی بود که در مسابقه‌ای که روز اول لیگ برتر بود زمین خوردم و آن مدالی که می‌خواستم تبدیل به طلا بشوند تبدیل به برنز شد و خاطره شیرین هم  در مسابقه قهرمانی کشور بزرگسالان در سال جاری ۱۴۰۱ موفق به کسب مقام سیزدهم شدم در حالی که من رده سنی من پایه بوده و با بزرگان دوچرخه سواری ایران مسابقه داد.  .

در پایان هم از خبرگزاری فارس که فرصت این مصاحبه را فراهم کرد کمال تشکر را دارم.

انتهای پیام/۶۰۰۱۷