برگزیت زخم کهنه ایرلند شمالی را باز کرد؛ حمله معترضان به مأموران با بمب دستی
برگزیت زخم کهنه ایرلند شمالی را باز کرد؛ حمله معترضان به مأموران با بمب دستی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اتحادگرایان حامی بریتانیا یکشنبه شب و برای سومین شب متوالی دست به تجمع در خیابان‌های ایرلند شمالی زده و با مأموران پلیس درگیر شدند. به نوشته روزنامه «گاردین»، معترضان می‌گویند توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) به مانعی برای تبادلات تجاری میان ایرلند شمالی و دیگر بخش‌های بریتانیا […]

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اتحادگرایان حامی بریتانیا یکشنبه شب و برای سومین شب متوالی دست به تجمع در خیابان‌های ایرلند شمالی زده و با مأموران پلیس درگیر شدند.

به نوشته روزنامه «گاردین»، معترضان می‌گویند توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) به مانعی برای تبادلات تجاری میان ایرلند شمالی و دیگر بخش‌های بریتانیا تبدیل شده است.

یکشنبه شب معترضان ایرلندی در شهرهای «نیوتاون‌اَبی» و «گلاگفرن» در حومه بلفاست برای سومین شب متوالی به خیابان‌ها آمده و به سمت نیروهای پلیس آجر و کوکتل مولوتوف پرتاب کردند.

با این حال، شدت و مدت زمان اعتراضات یکشنبه شب، نسبت به تجمعات شنبه شب بسیار کمتر بود. شنبه شب، معترضان در آنچه از سوی پلیس «حمله از پیش هماهنگ شده» توصیف شد، دستکم سی کوکتل مولوتوف به سمت نیروهای پلیس پرتاب کردند. در نتیجه این نا آرامی‌ها یک مرد ۴۷ ساله به‌خاطر پرتاب کوکتل مولوتوف بازداشت شد.

جمعه شب نیز شهرهای «سندی راو»، «دِری» و بلفاست، صحنه آشوب و نا آرامی در اعتراض به تدابیر اعمال شده پس از اجرای برگزیت بود. در این درگیری‌ها ۲۷ مأمور پلیس زخمی شدند.

 

 

همچنین مقامات حامی اتحاد ایرلند شمالی و بریتانیا گفته‌اند «سایمون بیرن» رئیس پلیس این منطقه به‌خاطر از دست دادن اعتماد عمومی باید استعفا دهد.در پی وقوع این نا آرامی‌ها، پلیس ایرلند شمالی، شهروندان را به آرامش دعوت کردند و از سوی دیگر، مقامات سیاسی درخصوص بروز خشونت بیشتر درصورت تداوم اوضاع، هشدار دادند.

هفته گذشته نیز عدم محاکمه ۲۴ چهره سیاسی حزب «شین فین» به‌دلیل نقض پروتکل‌های بهداشتی و شرکت در یک مراسم ختم، خشم عمومی را در ایرلند شمالی برانگیخت.

حزب چپ‌گرای شین فین، برخلاف اتحادگرایان، حامی پیوستن ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند و افزایش مناسبات با اتحادیه اروپا است.

پیش‌تر گروه‌های پارلمانی ایرلند شمالی که حامی اتحاد با بریتانیا هستند، در نامه‌ای به نخست‌وزیر این کشور اعلام کردند حمایت خود را از توافق صلح ۱۹۹۸ تعلیق می‌کنند.

این گروه‌ها، مخالفت «مسالمت‌آمیز و دموکراتیک» با این توافق را درحقیقت جهت اخطار به «بوریس جانسون» نخست‌وزیر بریتانیا و «مایکل مارتین» همتای ایرلندی وی اعلام کرده‌اند.

توافق «جمعه خوب» یا «توافق بلفاست» به سه دهه خشونت و درگیری میان ملی‌گرایان کاتولیک حامی استقلال ایرلند و پروتستان‌های حامی بریتانیا خاتمه داده بود.

از ژانویه سال گذشته میلادی که بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر اجرای برگزیت به توافق رسیدند، گروه‌های وفادار به بریتانیا در ایرلند شمالی بارها به اخلال در وارد کردن کالا از بریتانیا اعتراض کرده‌اند و این توافق را در تناقض با توافق بلفاست دانسته‌اند.

خروج کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا، دوازهم دی امسال اجرایی شد و انگلیس بازار واحد اتحادیه اروپا را ترک کرد. 

جدایی سیاسی انگلیس از اتحادیه اروپا در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن۹۸) اتفاق افتاد و ضرب‌الاجل ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ به عنوان «دوران گذار» تعیین شد. انگلیس در این دوران ملزم به حفظ معیار‌های اصلی عضویت در این اتحادیه بود.

در همه‌پرسی برگزیت که سال ۲۰۱۶ انجام شد، اکثریت مردم اسکاتلند با آن مخالفت کردند. اکنون علاوه بر اختلالات ایجاد شده در ایرلند شمالی، اسکاتلند نیز از پس‌لرزه‌های برگزیت در امان نیست. مقامات اسکاتلندی گفته‌اند قصد دارند در این منطقه از بریتانیا همه‌پرسی استقلال برگزار کرده و به بازار اتحادیه اروپا بازگردند.

انتهای پیام/م