همزمان با تقدیر از کارفرمایان مسئولیت پذیر در حوزه پیشگیری کرونا آئین تجلیل از خانه های بهداشت کارگری برتر برگزار شد
همزمان با تقدیر از کارفرمایان مسئولیت پذیر در حوزه پیشگیری کرونا آئین تجلیل از خانه های بهداشت کارگری برتر برگزار شد

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، محمد شریعتمداری اظهار داشت : با تشکیل کمیته ای مشترک با وزارت بهداشت از اسفندماه سال ۹۸ تلاش شد تا  محیط‌های کاری و کارگری از این ویروس منحوس پاک سازی شوند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود : مکلف هستیم که  این مسیر را با قوت […]

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، محمد شریعتمداری اظهار داشت : با تشکیل کمیته ای مشترک با وزارت بهداشت از اسفندماه سال ۹۸ تلاش شد تا  محیط‌های کاری و کارگری از این ویروس منحوس پاک سازی شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود : مکلف هستیم که  این مسیر را با قوت ادامه دهیم و از این دستاورد به درستی حفاظت کنیم.

 شریعتمداری با اشاره به فصل ایمنی و بهداشت در قانون کار تاکید کرد :  باید آیین‌نامه‌ها و تفاهم نامه های مربوط به این حوزه را در مدت باقی‌مانده از عمر دولت تدوین و تصویب کرد  تا آیندگان نیز از این بخش‌ها بهره‌مند شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با قدردانی از مدافعان سلامت که جان با ارزش خود را در خط مقدم مبارزه با ویروس منحوس کرونا  از دست داده اند، اظهار داشت: یقینا اگر مدافعان معیشت چراغ تولید را روشن نگه نمی داشتند، امروز نیز دچار مشکلات اقتصادی بسیاری می‌شدیم. 

 وی با بیان اینکه برخی از بخش‌ها مثل خدمات و گردشگری به دلیل بیماری کرونا آسیب‌های جدی را متحمل شده اند تصریح کرد: از اسفند ماه سال ۹۸  سامانه ثبت نام از بیکار شدگان اجباری ایجاد شد و  بیش از ۸۵۰ هزار نفر  ثبت کردند.

شریعتمداری اضافه کرد: بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر که  در سه ماهه اول مشمول یارانه بیمه بیکاری کرونایی بودند از منابع ۳۵۰۰ میلیارد تومانی این بخش بهره‌مند شدند و  تعداد اندک باقیمانده نیز از این منابع  منتفع می شوند.

وی خاطر نشان کرد: البته این اقدامات و مجموعه فعالیت‌ها کافی نیست و محدودیت منابع داریم ولی تا حدی که در توان دولت بوده تلاش شده  تصمیمات مناسبی در این حوزه‌ها گرفته شود.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به نقش موثر مجلس شورای اسلامی در همدلی و همراهی با برنامه‌های وزارتخانه نیز اشاره کرد و افزود:  به ‌رغم همه محدودیت‌های موجود، امروز سازمان تامین اجتماعی  هیچ‌گونه بدهی به مراکز درمانی و بهداشتی ندارد و چنانچه سازمان  دیون خود را دریافت کند یقیناً در ارائه خدمات موفق‌تر عمل خواهد کرد .

شریعتمداری همچنین اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی  را  با ۱۶ هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم اما امروز سازمان، بدهی قابل توجهی به  مراکز درمانی و بهداشتی دولتی و خصوصی ندارد .

 وی تصریح کرد: در مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی نزدیک به ۱۰۰ هزار بیمار کرونائی تحت درمان قرار گرفتند و نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر نیز به صورت سرپایی مداوا شدند.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: اجرای همسان‌سازی در مرحله اول به جامعه کارگری تقدیم شد و مورد تشویق بازنشستگان کشور قرارگرفت، اگر تعهدات جاری از سوی مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ لحاظ شود مشکلی بر زمین نمی‌ماند.

وی افزود : حفظ عزت انسانی کارگران از اهمیت بالایی برخوردار است. همدلی و یکپارچگی می‌تواند نظام‌ و جامعه کارگری را تحت پوشش قرار داد. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید در جامعه کارگری سلامت جسم و نشاط مدنظر قرار گیرد. اشتغال ناقص و منابع محدود افراد را به سمت استرس و اضطراب سوق می‌دهد، وقتی نظام چهارگانه پایش سلامت اتفاق افتد می توان به یک جامعه ارزشمند کارگری پویا و رو به رشد رسید.

ارسال ۳۵۰۰ نسخه کتاب به شرکت های دارای خانه بهداشت

در ادامه،ابراهیم صادقی فر، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی  در خصوص اهداف برگزاری «آیین تجلیل از خانه‌های بهداشت کارگری برتر» گفت:  بخشی از این مراسم برای اولین بار و برخی برنامه‌ها یازدهمین بار است که اجرا می شود.

وی افزود:   برنامه ملی معرفی خانه های بهداشت کارگری برتر ، کارفرمایان سلامت محور فصل مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است   و نفرات برتر در این حوزه امروز معرفی می شوند.

صادقی فر تصریح کرد: در بخش دیگر برنامه  نیز کارفرمایان مسئولیت‌پذیر در حوزه پیشگیری و کاهش بیماری کرونا تقدیر می شوند.

وی تصریح کرد: از سال گذشته بر اساس دستوری که وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص تدوین دستورالعمل ها و رعایت قوانین و مقررات مربوط ابلاغ کردند ،کمیته مشترکی با همکاری وزارت بهداشت تشکیل شد و کارفرمایان سلامت محور را در سراسر کشور  شناسایی و انتخاب کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی افزود :  در بخش سوم هم مبحث توانمندسازی بنگاه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ نفر  است که خانه‌های بهداشت در آنها تشکیل شده ،  امروز تعداد خانه های بهداشت در سراسر کشور  3 هزار و ۵۰۰  است که ۷۰ درصد خانه‌های بهداشت بنگاه‌ها را شامل می‌شود.

وی ادامه داد : تا پایان برنامه ششم در نظر است سایر بنگاه‌ها به این موضوع بپیوندند، همچنین۶۰ عنوان کتاب در این حوزه تدوین تهیه و تدوین شده که در بخش‌های مختلف امروز رونمایی خواهد شد.

صادقی فر  افزود : همچنین با همکاری موسسه کار و تامین اجتماعی ۳۵۰۰ نسخه کتاب، منتشر شده که به بنگاه‌های دارای خانه بهداشت ارسال خواهد شد.

۴۰۰ هزار بازرسی کارگاه در دوران کرونا

معاون روابط کارنیز در این مراسم گفت : خانه های بهداشت در راستای سیاست های وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی  و شعار  «انسان سالم؛محور توسعه پایدار» ماموریت معاینات بدو استخدام، دوره ای ، پیشگیری و کنترل بیماری های شغلی نیروی کار را به عهده دارند.

حاتم شاکرمی، توسعه فرهنگ ایمنی و ایجاد شرایط کار مناسب با معیارهای حفاظت و ایمنی را نیازمند مشارکت همگانی  دانست و گفت : برای توسعه این فرهنگ با  مشارکت وزارت بهداشت ، سازمان تامین اجتماعی ، حوزه معاونت روابط کار به خصوص تشکل‌های کارگری و کارفرمایی قدم های موثری برداشته شد.

معاون روابط کار، همدلی و همکاری فراکسیون کارگری مجلس را در این زمینه با اهمیت ارزیابی کرد و گفت:  

از زمان شیوع ویروس کرونا و به دستور شخص وزیر، کمیته فرهنگی و بهداشتی  برای اجرای دستورالعمل های بهداشتی مرتبط با ویروس کرونا در واحدهای تولیدی و صنعتی  شکل گرفت .

وی گفت : در اجرای دستورالعمل های بهداشتی ۳۸ هزار واحد بزرگ کشور دارای تراکم جمعیتی،تعداد کارگر بالای ۵۰ نفر به عنوان واحد های پرخطر در دستور کار قرار گرفتند  و  به طور ویژه بازرسی شدند.

معاون روابط کار خاطر نشان کرد: امسال بازرسان کار در شرایط کرونایی و سخت  و به رغم تمام خطرات توانستند ۴۰۰ هزاربازرسی را انجام دهند که مجبور شدیم ۸۲۱ کارگاه یا مدیر آن را به دستگاه قضایی معرفی کنیم. 

شاکرمی افزود : ۲۰ هزار کمیته حفاظت فنی را هم فعال کردیم ، تا قبل از دولت تدبیر و امید مسئول ایمنی تعیین صلاحیت شده نداشتیم، با طرحی که  در این دولت ارائه و اجرا شد  هم اکنون  ۲۰ هزار مسئول ایمنی تعیین صلاحیت شده در کارگاه ها داریم.

بنگاه‌ها در شرایط سخت باید  از کارکنان خود حمایت اجتماعی کنند

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی نیز در این نشست گفت:  مدیریت یک مقوله اقتضائی است و روش مدیریت برای کارفرمایان متناسب با شرایط و موقعیت ها فرق می‌کند.

محمدرضا سپهری افزود:  همه کارفرمایان در فکر هستند که فنون مدیریتی را  اثربخش کنند و این  زمانی امکان پذیر است که کارکنان دلبسته،  با انگیزه و مشتاق داشته باشند و  اهداف و منافع شخصی کارکنان در راستای اهداف بنگاه و جامعه گره بخورد.  

 وی تصریح کرد: در این همایش نیز  بحث مسئولیت اجتماعی مطرح است،  مسئولیت اجتماعی مجموعه تعهدات و وظایفی است که سازمان و بنگاه برای حفظ و مراقبت از محیط و جامعه ای که در آن فعالیت می‌کند انجام می‌دهد تا تعادل بین اکوسیستم اجتماعی و اقتصاد برقرار شود .

سپهری افزود : کارفرمایان هم مسئولیت اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و حقوقی دارند. در شرایط سخت،تحریم، رکود و بحران کرونا، بیشتر وقت کارفرمایان صرف حل مشکلات اقتصادی می شود تا بتوانند کارگاه را  سرپا نگه دارند.

وی تصریح کرد:  ابزارهای فناوری، سواد اجتماعی و رسانه امروز مهم شده ، بنابراین باید این ابزار را برای کارکنان فراهم کنیم و نشان دهیم که به مشکلات کارکنان توجه داریم و  دغدغه های آنان را درک می‌کنیم.

رییس موسسه کار و تامین اجتماعی گفت : یک مدیر باید رابطه سازمان و کارکنان خود  را بلند مدت ببیند و سعی کند برای استعداد یابی و جانشین پروری تلاش کند و با هوش هیجانی بر کارکنان خود اثرگذار باشد.

سپهری همچنین حرکت بنگاه‌ها را در جهت تغییرات و موج فناوری ها با اهمیت دانست و گفت:  اگر کارگاه ها نتوانند خود را با این تغییرات هماهنگ کنند دچار عقب‌ماندگی می شوند.

 وی گفت: با نشاط کردن محیط کار امری ضروری است،  بنگاه‌ها در شرایط سخت باید  از کارکنان خود حمایت اجتماعی کنند.

 رییس موسسه کار و تامین اجتماعی به دیگر پیام این همایش اشاره کرد و گفت : علاوه بر توانمندسازی و توجه به روند آینده کار، آموزش و تغییرات فناوری باید  مسئولیت های اجتماعی را  بیشتر درک کنیم تا بتوانیم این تعادل را بین اکوسیستم اجتماعی و اقتصادی جامعه برقرار کنیم. 

پایین ترین درصد رعایت دستورالعمل های بهداشت مکانی ۷۴درصد بود

 رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در مان و آموزش پزشکی نیز گفت: در دوران کرونا با وجود اینکه امکان فاصله اجتماعی وجود نداشت تمامی کارگران و کارفرمایان در این زمینه نمونه بودند و این افتخار جامعه کارگری ماست.

احمد جنیدی گفت: در مراکز بهداشت کارگری کارشناس حرفه ای  حضور دارد و  در این اقدام کارگر و کارفرما  در راستای  سلامت محیط کار فعال بودند، مشارکت چندجانبه  و مناسبی  اتفاق افتاد  و این موضوع  ارتقای سلامت را به دنبال داشت.

وی تصریح کرد: پایین ترین درصد رعایت دستورالعمل های بهداشت مکانی ۷۴درصد بود که آن هم مسئله هواکش مناسب بود. همکاران ما ۸۵۰هزار بازدید انجام داده اند که جزو نظارت های موثر بوده است.

جنیدی افزود: ماده ۱۰۶ قانون کار دستورالعمل ها و آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط به این فصل به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  و وزارت بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

وی پیشنهاد کرد: وزیر کار دستورلازم را در این خصوص صادر نمایند تا  اواخر فروردین  و  قبل از تغییر دولت به سرانجام برسد. همچنین  بر اساس تکالیف  مربوط به  ماده ۲۰۳ قانون کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  و دادگستری مامور اجرای این قانون هستند.

تا کنون ۳ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت کارگری تشکیل شده است

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سلامت قشر کارگر برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و امروز توانسته ایم  با مشارکت مردم این بیماری را  کنترل کنیم.

شهریاری با بیان اینکه بیمه شده تامین اجتماعی در بیمارستان های وابسته فرانشیز پرداخت نمی کند تصریح کرد: به نمایندگان پیام های متعدد در زمینه همسان سازی ارسال می شود. روز به روز دیون دولت به تامین اجتماعی افزایش یافته است اما مجلس به دنبال حل مشکلات قشر کارگر به ویژه سلامت آنها است.

وی هدف از تاسیس خانه های بهداشت کارگری را پایش وضعیت بهداشتی آنان عنوان کرد و گفت :  تا کنون ۳ هزار و ۵۰۰ خانه تشکیل شده است.

بحث پیشگیری در حوزه سلامت کارگران نیازمند توجه است

علی بابایی نماینده مجلس و رییس فراکسیون کارگری نیز در این نشست بر توانمندسازی کارگران واحدهای تولیدی و محیط‌های کار تاکید کرد و گفت:  توجه به سلامت کارگران یکی از اولویت‌هائی است که باید به آن توجه کافی شود.

وی به داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نیز اشاره کرد و گفت : وجود این پایگاه برای برنامه ریزی به ویژه در حوزه کارگران فصلی و غیره  بسیار موثر است.

بابایی به  اقدامات سازنده وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در حوزه سلامت کارگران نیز اشاره کرد و گفت:  مجموعه این اقدامات بسیار ارزشمند است و جای تشکر دارد.

رییس فراکسیون کارگری به اقدامات موثر تامین اجتماعی در حوزه درمان و بهداشت نیز پرداخت و گفت: بحث پیشگیری در حوزه سلامت کارگران بسیار موثر و نیازمند توجه است.

اختصاص ۷/۵ میلیارد تومان برای یکصد خانه بهداشت کارگری جدیدالتاسیس

عادل دهدشتی معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان های سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست گفت: این سازمان برای تجهیز و تامین لوازم مصرفی یکصد خانه بهداشت کارگری جدیدالتاسیس، ۷/۵ میلیارد تومان در بودجه سال آینده اختصاص داده است.

وی افزود: در حال حاضر نگاه سازمان تامین اجتماعی از غرامت محوری به رویکرد پیشگیری تغییر پیدا کرده است و در این میان خانه های بهداشت کارگری خیلی مثمرثمر می توانند باشند.

وی با اشاره به ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی قانون الزام در تامین اجتماعی گفت: رویکرد مشارکتی با وزارتخانه های کار و بهداشت داریم و خود را مکلف می دانیم در حوزه بهداشت و سلامت کارگران حضور داشته باشیم.

دهدشتی گفت: با توجه به اهمیت پیشگیری، در ساختار معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی حوزه طب کار، پیشگیری و کمیسیون های پزشکی را داریم. با همکاری معاونت های درمان و فرهنگی، اجتماعی و امور استان های این سازمان موضوع آموزش ایمنی کار را دستور کار قرار دادیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان های سازمان تامین اجتماعی به اقدامات مهم این سازمان در سال جاری در راستای ارتقای رضایت بیمه شدگان نیز پرداخت و گفت: نسخه نویسی الکترونیکی را در راستای تکالیف قانونی خود آغاز کردیم. این طرح مورد توجه دولت و مجلس نیز است. از اول اسفند دفترچه جدید صادر نمی شود و پزشکان می توانند نسخه الکترونیکی تولید کنند یا در سربرگ خود، نسخه بیمار را بنویسد.

دهدشتی، طرح ۳۰۷۰ را از دیگر اقدامات مهم سازمان تامین اجتماعی برشمرد که در راستای کاهش مراجعه به شعب و کارگزاری ها اجرا شده است و افزود: در این طرح ۳۰ خدمت اصلی این سازمان به صورت غیرحضوری ارائه می شود تا کاهش ۷۰ میلیون مراجعه را در پی داشته باشد. نقاط ضعف این طرح به صورت مرتب پالایش می شود تا به بهترین شکل این سرویس ها در اختیار مردم قرار گیرد.

سلامت محوری با همکاری شرکای اجتماعی به وجود خواهد آمد

محمد عطاردیان، رییس هیات مدیره کانون عالی  انجمن صنفی کارفرمایان ایران نیز در این نشست گفت:   سلامت محوری با همکاری شرکای اجتماعی به وجود خواهد آمد.

وی در همین زمینه  توجه دولت به سلامت جامعه را با اهمیت دانست و گفت : خانه‌های بهداشت در این حوزه بسیار موثرند  و کارفرمایان با رعایت موارد سلامت و بهداشت کار می‌توانند در حفظ بدن و روان آنان نقش آفرینی کنند.

 عطاردیان  افزود :گزینش افرادی که دوره اچ اس ای می بینند کمک بسیار بزرگی به بهداشت محیط کار است اما مهمتر از آن  ایجاد باور بین کسانی است که کار می‌کنند.

توجه به مطالبات جامعه کارگری ضروری است

اولیا علی بیگی، رئیس کانون عالی شوراهای کار سراسر کشور نیز گفت: انتظار داریم  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین دستمزد کمک کنند تا شورای عالی کار مزد منصفانه‌ای را تعیین کند.

وی در همین زمینه خواستار توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بحث تعیین دستمزد کارگران شد و گفت : مجلس محل قانونگذاری است و نمایندگان الگوی جامعه هستند بنابراین توجه به مطالبات جامعه کارگری ضروری است .  

رییس کانون شورای عالی کار ادامه داد: امروز، دلیل اصلی مشکلات بازنشستگان این است که در دوران فعالیت حقوق متناسب دریافت نکرده‌اند و در نتیجه امروز شاهد هستیم که معیشت این افراد دچار اختلال شده است.

علی بیگی گفت: چنانچه زیرساخت های لازم برای اجرای مزد منطقه‌ای فراهم باشد شورای عالی کار آمادگی دارد این مزد را تعیین کند اما در شرایط موجود اظهارنظرهای غیر کارشناسی نه تنها کمکی به کارگران نمی‌کند بلکه شرایط را برای آنها دشوار می‌سازد.