ماجرای پرتقال های انبار شده شب عید از زبان مسوولان + فایل صوتی
ماجرای پرتقال های انبار شده شب عید از زبان مسوولان + فایل صوتی

مسؤولان در آذربایجان‌شرقی با تزریق پرتقال‌ به دنبال تنظیم بازار میوه هستند. به گزارش قلم پرس از تبریز، کریم مهری رئیس جهاد کشاورزی در آذربایجان‌شرقی در اردیبهشت امسال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز در رابطه با فروش نرفتن پرتقال وارداتی شب عید در سرد‌خانه‌ها و بیم فساد آن، با تائید وجود چنین میوه‌هایی […]

مسؤولان در آذربایجان‌شرقی با تزریق پرتقال‌ به دنبال تنظیم بازار میوه هستند.

به گزارش قلم پرس از تبریز، کریم مهری رئیس جهاد کشاورزی در آذربایجان‌شرقی در اردیبهشت امسال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز در رابطه با فروش نرفتن پرتقال وارداتی شب عید در سرد‌خانه‌ها و بیم فساد آن، با تائید وجود چنین میوه‌هایی در سردخانه‌های شهر تبریز گفته بود: اینکه در سطح سردخانه‌ها پرتقال‌هایی انبار شده، صحت دارد اما اینکه مقدار وزنی این میوه‌ها چقدر است، اطلاعاتی ندارم.

وی افزوده بود: این اقلام توسط بخش خصوصی وارد شده و ما به عنوان ارگان دولتی از این موضوع بی‌خبر هستیم، بخش خصوصی در این رابطه مختار بوده و اقدام کرده است.

حال بعد از گذشت چند ماه رئیس سازمان تعاونی روستایی آذربایجان‌شرقی واردات میوه توسط این سازمان را تائید می‌کند اما از مقدار باقی ماندن آن در سردخانه‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.

و نکته جالب اینکه وی فروش این میوه‌ها را در این فصل به منظور تنظیم بازار میوه می‌داند.

گزارش فارس حاکی است، سال گذشته  نیز به دلیل عدم پیش‌بینی مسؤولان دولتی در تنظیم بازار نوروز ۹۵، چند تن پرتقال و سیب مازاد بر مصرف در انبارها ذخیره شده و به فروش نرفت که در صورت ورود میوه‌های جدید به بازار، نظم بازار کنونی را بر هم می‌ریزد.

این گزارش می‌افزاید، اخیراً مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی روستایی شهرستان مرند در نامه‌ای به رئیس سازمان تعاون روستایی استان در تاریخ ۳۱ خرداد به شماره ۲۴۹/۶۱۱ مکاتبه کرده است که میزان فسادپذیری پرتقال‌های وارداتی به علت گذشت زمان در سردخانه  افزایش یافته همچنین با توجه به حجم زیاد آن قسمتی از محصول در زمان تخلیه به خاطر شرایط نامناسب جوی آسیب دیده و از کیفیت آن کاسته شده است و به علت وفور میوه‌های بهاری و آغاز سرازیر شدن میوه‌های تابستانی، تقاضا برای خرید پرتقال در بین مصرف‌کنندگان به کلی کاهش یافته است.

از این رو در وضعیت فعلی این اتحادیه برای خرید پرتقال‌های باقیمانده در سردخانه «امیر» شهرستان مرند به ازای هر کیلوگرم به قیمت ۱۲ هزار ریال بدون احتساب هزینه‌های صورت بارگیری و سردخانه براساس وزن باسکول خروجی پیشنهاد می‌کند.

یا در نامه‌ مدیرعامل اتحادیه تعاونی روستایی استان آذربایجان‌شرقی در تاریخ ۹۶/۳/۳۰ عنوان شده است با توجه به عدم کشش بازار و افت قیمت پرتقال این اتحادیه برای خرید پرتقال‌های وارداتی موجود در سردخانه شهید «کلانتری» شهرستان مرند برای هرکیلوگرم پرتقال به قیمت ۱۲ هزار ریال بدون احتساب هزینه‌های سورت، تخلیه و بارگیری و سردخانه براساس وزن باسکول خروجی پیشنهاد می‌کند.

حال این سؤال مطرح می‌شود که رئیس جهاد کشاورزی استان در هجدهم اردیبهشت ۹۶ در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با تائید وجود چنین میوه‌هایی در سردخانه‌های شهر تبریز گفته بود، اینکه در سطح سردخانه‌ها پرتقال‌هایی انبار شده، صحت دارد اما اینکه مقدار وزنی این میوه‌ها چقدر است، اطلاعاتی ندارم، چگونه ممکن است.

وی افزوده بود: این اقلام توسط بخش خصوصی وارد شده و ما به عنوان ارگان دولتی از این موضوع بی‌خبر هستیم، بخش خصوصی در این رابطه مختار بوده و اقدام کرده است.

اگر به گفته رئیس جهاد کشاورزی این اقلام به بخش خصوصی ارتباط دارد، حال چرا برای فروش پرتقال‌های باقیمانده اتحادیه‌های روستایی برای خرید این پرتقال‌ها با رئیس سازمان تعاون روستایی استان مکاتبه می‌کند.

گذشته از اینکه این، پرتقال‌ها دولتی یا خصوصی است؟ بالاخره برای واردات آن ارز از کشور خارج شده و دولت اجازه واردات داده است و باید گفت به دلیل عدم پیش‌بینی مسؤولان دولتی در تنظیم بازار نوروز ۹۵،  همانند سال‌های گذشته چند تن پرتقال مازاد بر مصرف در انبارها ذخیره شده و به فروش نرفته و موجب از بین رفتن محصول و ارز کشور شده است و حال باید چه کسی پاسخگوی این امر باشد.

در شب عید پرتقال‌های وارداتی ۳۹ هزار ریال به فروش می‌رفت، در حال حاضر برای خرید آن ۱۲ هزار ریال بدون هزینه بارگیری، تخلیه و هزینه سردخانه پیشنهاد می‌شود.

گفته می‌شود، نزدیک ۴ هزار و ۵۰۰ تن پرتقال وارداتی در سردخانه‌های شهرستان مرند بدون فروش باقیمانده است.

این گزارش می‌افزاید،  بیشتر پرتقال‌های وارداتی با گذشت ۴ ماه از عید آیا قابل استفاده هستند یا نه؟ اما گفته می‌شود در حال حاضر در مقابل سردخانه‌ها انبار شده این پرتقال‌های وارداتی از ترکیه و مصر در حال جداسازی پرتقال‌های خراب شده هستند و بیشتر پرتقال‌ها فاسد شده‌اند.