لزوم تشکیل اتاق فکر شهر سالم؛ باید به روح شهر توجه ویژه‌ای داشت
لزوم تشکیل اتاق فکر شهر سالم؛ باید به روح شهر توجه ویژه‌ای داشت

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر لزوم تشکیل اتاق فکر شهر سالم با مشارکت تمام اقشار جامعه تاکید کرد. به گزارش قلم پرس،از تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی ظهر امروز در دومین نشست مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهرهای مراکز استان کشور و پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی […]



رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر لزوم تشکیل اتاق فکر شهر سالم با مشارکت تمام اقشار جامعه تاکید کرد.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی ظهر امروز در دومین نشست مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهرهای مراکز استان کشور و پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی در شهر تبریز اظهار کرد: مدیریت های شهری در تکمیل پروژه‌های خود تنها با یک وجه روبه‌رو نبوده و باید تمامی ابعاد یک پروژه و طرح را در نظر داشته باشند.

وی با تاکید بر مشارکت نهادها و شخصیت‌های رسمی، غیررسمی و تمامی مردم در مدیریت شهری گفت: باید در نظر داشت که شهر زنده یک شهر یکپارچه بوده و تمامی ابعاد آن دارای اتحاد و یکپارچگی است. باید یک نگاه چند رشته‌ای و فرارشته‌ای با مشارکت تمامی متخصصان در مدیریت شهری داشته باشیم.

عضو هیات علمی و استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با اشاره به ابعاد جسمی و روحی یک شهر متذکر شد: شهر اگر همچون یک انسان فرض شود، یک جسم و یک روح دارد که باید در کنار برنامه‌ریزی برای جسم، برای روح آن نیز برنامه‌ریزی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین لکزایی با بیان اینکه باید اجزا و کالبد یک شهر را به درستی بشناسیم، گفت: گاه ممکن است که یک کار و طرح خوب در شهر اجرایی شود اما باعث آسیب به دیگر بخش‌های آن شهر شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم قلب یک شهر را شناسایی کنیم، باید به گذشته مراجعه داشته باشیم. باید توجه کنیم که هر گاه دچار مشکل شدیم، حلاّل مشکل چه بخشی از شهر بوده که این یک راه شناسایی است. همچنین باید توجه ویژه ای به محرکات شهروندان داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، محرک‌ها را معرفتی و شبه معرفتی و یا محرک‌های انگیزشی دانسته و گفت: سه نهاد مدرسه، خانواده و مسجد بیشترین کمک را به این محرک ها خواهند داشت. 

وی افزود: خانواده‌ای می‌تواند موثر باشد که حول مسجد شکل بگیرد. فارغ‌التحصیلان مدرسه در صورتی مفید و موثر واقع خواهند شد که با مسجد انس داشته باشند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین لکزایی بر لزوم تشکیل اتاق فکر شهر سالم تاکید کرده و بر مشارکت تمامی اقشار برای پیشبرد اهداف این اتاق فکر تاکید کرد.

گفتنی است، دومین نشست مجمع مشورتی روسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان‌های کشور و پنجمین اجلاس روسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی، با حضور صاحب‌نظران و اساتید این حوزه به میزبانی شورای اسلامی و شهرداری کلان‌شهر تبریز در حال برگزاری است.

پایان پیام/۶۰۰۱۲/س