وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای تفصیلی به آمادگی کشورش برای مشارکت کردها در مرکز اطلاعات بغداد علیه تروریسم، رویکرد آمریکا نسبت به مسکو و ادامه حملات هوایی کشورش در سوریه پرداخت. به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو تمایل […]
وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای تفصیلی به آمادگی کشورش برای مشارکت کردها در مرکز اطلاعات بغداد علیه تروریسم، رویکرد آمریکا نسبت به مسکو و ادامه حملات هوایی کشورش در سوریه پرداخت.
به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو تمایل دارد تا کردها را در اقداماتش در مرکز اطلاعات بغداد که برای همکاری در جنگ علیه داعش تأسیس شده، مشارکت دهد.
وی در مصاحبه با ماهنامه «Limes» ایتالیا تأکید کرد: مرکز اطلاعات بینالمللی بغداد چندین ماه است که شروع به کار کرده و شامل روسیه، ایران، عراق و سوریه است. ما آماده همکاری با احزاب دیگر از جمله کردها و مخالفان سوری هستیم. ما به انجام اقدامات ضدتروریستی در اردن و مصر ادامه میدهیم.
لاوروف در ادامه گفت: روسیه معتقد است که رویکرد آمریکا نسبت به مسکو به سمت واقعگراییتر شدن پیش میرود اما مسکو التماس واشنگتن را نمیکند که با آن دوست باشد.
وی افزود: ما امیدواریم که رویکردهای آمریکا برای ارتباط با روسیه به سمت واقعگراییتر شدن و حسابشدهتر شدن پیش برود. تجارب تاریخی نشان میدهد که کشورهای ما قادر به همکاری موثر و دستیابی به نتایجی هستند که در آنها تعادل منافع وجود دارد و دستاوردهای سیاسی دقیقه ۹۰ اولویت ندارند.
لاوروف بار دیگر تأکید کرد: مسکو و واشنگتن وظایف مشترک بسیاری از جمله مقابله با تروریسم بینالمللی را بر عهده دارند.
وی گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه چندین بار تأکید کرده که ما به دنبال جنگ و درگیری نیستیم. ما آماده همکاری با آمریکا هستیم. البته این بدان معنا نیست که روسیه از آمریکا التماس میکند تا با یکدیگر دوست باشند یا اولویتهایشان را تبادل کنند و یا چشمهایش را بر حملات تهاجمی ببندند.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: واشنگتن درک میکند که منزوی کردن روسیه یا محدود کردن نفوذش در سطح منطقهای غیرممکن است.
وی افزود: امروز روشن شده که تلاشها برای ایجاد نظام بینالمللی تک قطبی شکست خورد و نمیتوان توسعه جهان را به این شیوه تضمین کرد و چالشهای کنونی تنها با همکاری گروهی و براساس قوانین بینالمللی قابل حل شدن است.
در همین حال سرگئی لاوروف ادامه داد: مسکو حملات هواییاش در سوریه را متوقف نخواهد کرد. حملات ما تا زمانی که گروههای شبه نظامی در سوریه از جمله داعش و جبهه النصره نابود شوند ادامه خواهد داشت و ما دلیلی برای توقف حملات هواییمان نمیبینیم.
لاوروف درباره امکان دستیابی داعش به عضویت سازمان ملل تاکید کرد که کشورهای جدیدی نظیر انگلیس و آلمان به جنگ ضد داعش پیوستهاند و این ما را بر آن میدارد که بگوییم داعش به هیچ وجه عضو سازمان ملل نخواهد بود بلکه شکست آن و دیگر گروههای تروریستی نزدیک است.
سرگئی لاوروف در ادامه مصاحبه خود گفت: پایان دادن به قاچاق در سراسر مرز ترکیه-سوریه یکی از شرایط کلیدی برای تحقق آتشبس در جنگ داخلی سوریه محسوب میشود. بدون آنکه این قاچاق متوقف شود بسیار سخت است که انتظار داشته باشیم آتشبسی صورت گیرد.
لاورف نسبت به ادامه مذاکرات مفصلتر در تاریخ ۱۱ فوریه سال جاری میلادی در مونیخ ابراز امیدواری کرد.
وزیر امور خارجه روسیه موضع هیأت مخالفان سوری که توسط ریاض شکل گرفته است را کوتهبینانه توصیف کرد بویژه آنکه آنها خواستار توقف حملات هوایی مسکو در سوریه هستند.
در همین حال لاوروف تأکید کرد که روسیه برای شرکت در نشستی با اپک و کشورهای تولیدکننده نفت آماده میشود.
وی افزود: اگر اتفاق نظری در بین تمامی کشورهای تولید کننده نفت در خصوص ضرورت برگزاری این نشست ایجاد شود ما آماده خواهیم بود تا در آن شرکت کنیم.
از سوی دیگر لاوروف در مصاحبه خود گفت: روسیه کمک ترکیه و حمایت این کشور از تروریستها را فراموش نخواهد کرد اما با مردم ترکیه دوست خواهد ماند. ما این اقدامات ترکیه را هرگز فراموش نمیکنیم اما بدان معنا نیست که با مردم ترکیه نیز رفتار مشابهی خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: تلاشهای ضد تروریستی و همچنین سازش در سوریه جزء اولویتهای روسیه محسوب میشوند. به همین خاطر است که حمله نیروی هوایی ترکیه به جنگندههای روسیه نمیتواند رویکردهای ما را تغییر دهد. اقدامات ترکیه چالش بیسابقهای را برای روسیه بوجود آورده است. ثابت شده که چنین اقداماتی بر روابط روسیه-ترکیه تأثیر گذاشته و اطمینان به آنکارا را به عنوان یک شریک متزلزل کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: البته به تعلیق درآمدن همکاری میان این دو کشور در پی اقدامات ترکیه انتخاب ما نبوده است. تاکنون ما هیچ عذرخواهی از جانب رهبری ترکیه نشنیدهایم و آمادگی آنها را نیز برای غرامت پرداختن برای پیامد اقداماتشان ندیدهایم بلکه در عوض آنکارا مدعی است که طرف ترکیه حق داشته که از تمامیت ارضی خود که نقض شده، دفاع کند.
لاوروف در خصوص الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی به رسمیت شناختن استقلال کوزوو را غیرممکن میدانستند در صورتی که هیچ رفراندومی در خصوص استقلال کوزوو از صربستان در این منطقه برگزار نشده بود.
وی گفت: تصمیم کریمه برای اتحاد مجدد با روسیه طبق اصول و قوانین بینالمللی صورت گرفته است. در فوریه سال ۲۰۱۴ میلادی کودتای اوکراین و سرنگونی دولت این کشور و روی کار آمدن ناسیونالیستهای افراطی اوکراین را به آستانه فروپاشی کشاند. کاملا مشخص است که آزادی بیان خواست مردم کریمه که در رفراندوم به استقلال از اوکراین و اتحاد مجدد از روسیه رأی دادند تنها واکنشی به این تحولات بود.