۱۹ هزار جلد کتاب توسط بانوی خیر تبریزی به کتابخانه مرکزی این شهر اهدا شد
۱۹ هزار جلد کتاب توسط بانوی خیر تبریزی به کتابخانه مرکزی این شهر اهدا شد

به گزارش قلم پرس، شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی، در مراسم اهدای این کتاب‌ها، کتاب را محصول مکتوب اندیشه بشری دانست و گفت: اگر انسانی بخواهد، اندیشه خود را ماندگار کند، باید این اندیشه را در قالب کتاب جاودان سازد؛ بنابراین اهدای کتاب به معنی واقعی کلمه اهدا و ترویج اندیشه و آگاهی […]

به گزارش قلم پرس، شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی، در مراسم اهدای این کتاب‌ها، کتاب را محصول مکتوب اندیشه بشری دانست و گفت: اگر انسانی بخواهد، اندیشه خود را ماندگار کند، باید این اندیشه را در قالب کتاب جاودان سازد؛ بنابراین اهدای کتاب به معنی واقعی کلمه اهدا و ترویج اندیشه و آگاهی است.

وی با اشاره به محدودیت‌های منابع مالی جهت خرید گسترده کتاب برای تقویت مجموعه منابع کتابخانه‌های عمومی استان و احیاء و تقویت سنت حسنه نذر کتاب یا وقف در گردش کتاب، گفت: اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر اقدام به برگزاری پویش‌های مختلف از جمله «اهدای کتاب، اهدای دانایی»، «هر آذربایجانی یک کتاب» جهت جذب کتاب و منابع اهدایی مردم شریف و فرهنگ دوست استان کرده است.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی ضمن قدردانی از محبت این خانواده در قبال کتابخانه مرکزی تبریز با اشاره به اینکه سال ۱۳۶۵ دانشجوی استاد صادقپور بوده است، گفت: ویژگی بارز این استاد مرحوم کتابشناسی دقیق وی بود، به‌طوریکه همواره تاکید می‌کرد، خواندن کتاب به تنهایی کافی نیست و باید شناسنامه کتاب با جزئیات برای خواننده آشکار شود.

حسنیه اسداللهی نیا در این مراسم گفت: همسرم پنج سال پیش از دنیا رفت، بعد از فوت همسرم عده‌ای برای خرید کتابخانه شخصی مرحوم حاج عباسقلی واعظ چرندابی و حاج محمد صادقپور وجدی، پدر شوهرم و همسرم به خانه ما مراجعه می‌کردند، اما طی این رفت‌و آمدها متوجه شدم هیچ یک درک درستی از ارزش این کتاب‌ها ندارند و این امر موجب رنجش ما می‌شد.

وی با بیان اینکه تنها ارث باقی‌مانده از همسرش یک منزل مسکونی و این کتابخانه غنی بود، افزود: همسرم به خاطر رفاه فرزندانش در وصیت‌نامه‌اش صحبتی از اهدای کتاب‌هایش نکرده بود و به همین دلیل دست من در اهدای کتاب‌ها بسته بود.

این بانوی خیر ادامه داد: مدتی قبل از پدرم حاج محمدحسن اسدالهی نیا که وی نیز از معتمدین شهر تبریز بود ارثی به من رسید و من تصمیم گرفتم با آن ارثیه کتابخانه شخصی پدر شوهر و همسرم را از وارثان بخرم و به‌ یاد مرحوم حاج عباسقلی واعظ چرندابی، حاج محمد صادق‌پور و حاج حسن اسداللهی نیا به کتابخانه مرکزی تبریز اهدا کنم.

لیلا اصغری، معاون کتابخانه مرکزی تبریز در این مراسم ضمن قدردانی از این خانواده خیر گفت: مجموعه اهدایی سرکار خانم اسداللهی از اولین مجموعه‌های اهدایی است که با نظم و ترتیب مشخص و تفکیک شده به کتابخانه اهدا شده است و این امر نشانگر اهتمام این عزیزان در نگهداری از مجموعه بوده است.

وی در تشریح جزئیات کتاب‌های اهدایی گفت: تاکنون ۵۴۰ جلد کتاب چاپ سربی، ۱۸۰ چاپ سنگی و ۳۴ جلد گراور و افست بین کتاب‌ها شناسایی شده است و با توجه به اینکه هنوز بخش اعظمی از کتاب‌ها را بررسی نکرده‌ایم، احتمالا چندین جلد کتاب نفیس دیگر نیز به این لیست اضافه خواهد شد.

اصغری، شاخص‌ترین کتاب موجود در بین کتاب‌های اهدایی را «رساله جهادیه» قائم مقام فراهانی دانست و افزود: این دومین کتاب چاپ سربی در ایران است.

در پایان این مراسم تقدیرنامه حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز و رئیس هیأت امنای کتابخانه مرکزی تبریز به بانوی خیر تبریز حسنیه اسداللهی تقدیم شد.