سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کشاورزی آذربایجان شرقی
سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کشاورزی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: رغبت سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی با میزان سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع خود از جمله اتفاقات خوب در سال گذشته بود. به گزارش قلم پرس،از تبریز، اکبر فتحی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی امروز در آخرین روز از سلسله‌ نشست‌های رسانه‌ای به سوی قله در خبرنگاران اظهار کرد: سازمان […]



رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: رغبت سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی با میزان سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع خود از جمله اتفاقات خوب در سال گذشته بود.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، اکبر فتحی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی امروز در آخرین روز از سلسله‌ نشست‌های رسانه‌ای به سوی قله در خبرنگاران اظهار کرد: سازمان جهادکشاورزی، وظایف و رسالتی در بخش کشاورزی از جمله تامین امنیت غذایی (توسط کشاورزان، دامداران و مرغ‌داران و جهادکشاورزی رقم می‌خورد) دارد.

وی در تشریح عملکرد سازمان در دو سال گذشته، گفت: از جمله مشکلات اصلی در بخش کشاورزی محدودیت منابع آب و خاک است که البته این محدودیت‌ها برای عامه جامعه ملموس است؛ بنابراین با این محدودیت‌ها ضرورت دارد تا کشاورزان از دانش و علم روز استفاده کنند. 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: در چند سال اخیر کارشناسان در کنار کشاورزان قرار گرفته و دانش در کنار تولید بخش کشاورزی قرار گرفته است به طوریکه با وجود این شرایط جوی کشور، کاهش بارندگی‌ها و چهار برابر شدن تبخیر، میزان تولیدات کشاورزی در زیر بخش‌های مختلف افزایش یافته است.

وی گفت: ۴۱۰ هزار تن گندم فقظ از طریق شرکت غله خریداری شده است که تا پایان سال میزان خرید گندم از کشاورزان ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید.

فتحی ادامه داد: با استفاده مناسب از ارقام استفاده، مبارزه با آفت، بهسازی و غیره می‌توان در بخش کشاورزی رشد چشم‌گیر داشت.
وی با بیان اینکه دشمن در حال حاضر از ابزار امنیت غذایی هم در سراسر دنیا استفاده می‌کند، گفت: در محصولات دیگر اعم از پنبه، ذرت، اصلاح الگوی کشت با رشد روبرو هستیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: همیشه گفته‌اند که الگوی کشتی نیست باید بگوییم الگوی کشت وجود داشت اما در دولت سیزدهم این الگو اصلاح شد و سال گذشته بیش از ۸۵ درصد الگوی کشت در حوزه دریاچه ارومیه رعایت شد و محصولاتی مانند سیفی‌جات، هندوانه و پیاز و سیب کاشته نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه گلخانه‌ها واحدهایی هستند که کمک شایانی به بخش کشاورزی می‌کند، افزود: در کشور ما ضرورت بر سوق کشاورزان به سمت گلخانه است؛ سرمایه‌گذاران استان نزدیک به ۱۰۰ هکتار به مساحت گلخانه‌های استان گسترش دادند.

فتحی گفت: رغبت سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی با میزان سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع خود از جمله اتفاقات خوب در سال گذشته بود.

وی ابراز کرد: تحقق شعار سال با همین سرمایه‌گذاری‌ها و ورود بخش خصوصی محقق می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: بزرگترین مجموع گوسفندداری در شمالغرب کشور در شهرستان شبستر افتتاح شد که ۳۲ هزار راس گوسفند در آن مکان وجود دارد.

وی به میزان تولید گوشت قرمز در استان از ۵۴ هزار تن به ۵۷ هزار تن و تولید گوشت مرغ از ۸۷ هزار تن به ۹۷ هزار تن اشاره کرد و گفت: سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ هزار تن جوجه‌ریزی شد که در تلاش برای افزایش یک میلیون تن هستیم.

فتحی گفت: ۱۳ میلیون قطع تولید شیلات داریم که الآن به ۱۶.۵ میلیون قطعه می‌رسد که اکثرا صادراتی است که بیشتر در بخش پرورش میگو و زالو است، ۹ هزار و ۵۶۶ تن میزان تولید ماهی در سال گذشته داشتیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: پرورش ماهی خاویار در حاشیه رود ارس یک سرمایه‌گذاری بزرگ است.

وی با اشاره بر کشت قراردادی، گفت: سال گذشته ۲۴ هزار هکتار از راضی دیمی زیر کشت رفته است.

فتحی به ایجاد ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در صنایع تبدیلی اشاره کرد و گفت: این حاکی از ان نیست که استان ما نیاز به صنایع تبدیلی نیازی ندارد بلکه متناسب با هر ذائقه‌ای باید در این بخش فعال بود.

وی با اشاره بر رتبه اول فناوری کشمش و رتبه سوم سردخانه‌ها استان آذربایجان‌شرقی، ادامه داد: ایجاد شهرک‌های کشاورزی موضوعی نوپاست اما عین شهرک‌های صنعتی شکل گرفته است و اتفاقات بسیار خوبی هم در آن رقم خورده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: بیمه محصولات کشاورزی موضوع جدی است زیرا بخش کشاورزی فعالیت‌اش در محیط بیرون و شغلی پرریسک است از این‌رو بیمه محصولات کشاورزی در این میان بسیار مهم است؛ خوشبختانه در این بخش اعم از دام و طیور و زراعت و دامداری با رشد روبه‌رو هستیم.

وی گفت: سال گذشته ۲۴ میلیون تن بیمه وجود داشت که الان ۲۹ میلیون رسیده است و ۴۹ میلیون تن هم در بخش طیور بیمه شده‌اند.

فتحی با تاکید بر حفظ کاربری اراضی گفت: اگر یک اراضی کشاورزی تغییر یابد باید جلوی آن را بگیریم؛ تمام تلاش‌ها در حال اجراست ولی میزان زیاد است اما با همه این وجود بدون هیچ مماشاتی پیگیر این موضوع هستیم.

وی گفت: یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی تعیین تکلیف شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: ۴۵۶ هزار سند اعطا شده در استان وجود دارد از این‌رو فرصت مناسبی برای اخذ سند است و بهتر است مخاطبان هر چه سریع‌تر برای اخذ سند اقدام کنند.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی خود و ناخودآگاه با دانش پیش می‌رود، افزود: نفوذ دانش در بخش کشاورزی قطعی است از این‌رو در یک سال اخیر ۱۳ شرکت دانش بنیان فعال داریم.

فتحی ادامه داد: ۴۰ هزار و ۸۲۰ دستگاه تراکتور تا شروع دولت داشتیم که الآن این میزان به ۴۳ هزار و ۷۲۲ دستگاه رسیده است؛ ۱۸۷ دستگاه کمباین در یک سال به بخش کشاورزی استان جذب شد.

وی گفت: در حوزه آب و خاک و کانال‌های احیایی، ۵۱ هزار هکتار شبکه آبیاری وجود دارد و همچنین در ۷۱ هزار هکتار به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز هستیم که ۷ هزار هکتار از آن امسال اجرایی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان داشت: در بخش کشاورزی همیشه گلایه بر این است که آمار و ارقام دقیقی نیست از این‌رو طرح نقشه تداخلی ایجاد شد تا با تهیه نقشه‌های کاداستر بتوان این آمار دقیق را تهیه کرد که در این میان از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان استفاده شده است.

پایان پیام/۶۰۰۲۷