۸۳ هزار بیمار صعب‌العلاج تحت پوشش کمیته امداد
۸۳ هزار بیمار صعب‌العلاج تحت پوشش کمیته امداد
رئیس کمیته امداد کشور گفت: در حدود ۸۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد را افراد دارای بیماری‌های صعب‌العلاج هستند که باید مراقبت‌های جدی از آنها انجام گیرد که دوران کرونا نیز یک شرایط بسیار جدی برای آنهاست.

به گزارش قلم پرس، مرتضی بختیاری عصر امروز در جمع خبرنگاران در تبریز با بیان اینکه امسال خیران و مردم عزیز تبریز سنگ تمام گذاشته اند که علی رغم کرونا و بحران اقتصادی صدقات استان دو برابر شده است، اظهار داشت:  افرادی را داریم که در عرض یک سال به خودکفایی رسیده‌اند، خودکفایی به منزله رها کردن آنها نیست و تا زمانی که اطمینان نداشته باشیم که این فرد به درآمد ثابت رسیده است، آن مددجو از کمیته امداد جدا نمی‌شود.

وی افزود: استان آذربایجان‌شرقی در اشتغال زایی استان پیشتاز بوده به‌ گونه ای که سهم این استان در ایجاد اشتغال ۹ هزار و ۸۴۰ مورد است که با همت خیرین استان تا پایان سال به ۱۲ هزار خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در ۱۱ ماه امسال، کمک‌های مردمی به کمیته امداد کشور افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: امسال با توجه به شرایط بحران اقتصادی و کرونا نه تنها میزان کمک مردمی کاهش نیافته است بلکه با افزایش کمک‌های مردمی روبه‌رو شدیم.

بختیاری خاطرنشان کرد:  یک سوم اشتغال کشور در سال ۹۷ توسط کمیته امداد ایجاد شد که این رقم در سال‌جاری به ۲۱۰ هزار اشتغال رسیده است و طبق برنامه به ۲۳۰ هزار شغل خواهد رسید.

بختیاری با اشاره بر اینکه ۵۲۰ جهیزیه در استان به زوجین تقدیم شد، تصریح کرد: ۲۰۰ جهیزیه در تبریز و ۳۲۰ جهیزیه با قیمت بالغ بر ۱۰ میلیون تومان برای هر جهیزیه به زوج‌های استان آذربایجان‌شرقی با رعایت تکریم آنها اعطا شد.

رئیس کمیته امداد کشور با بیان اینکه کمیته امداد در لبنان از دهه ۶۰ تاسیس شده است، گفت: صندوق‌های صدقات امداد در لبنان وجود دارد که خود خیران لبنان و ساکنان آن منطقه افراد نیازمند کشور خودشان را یاری می‌کنند و صرفا کمیته امداد یک انتقال تجربه برای کمک به نیازمندان در آن کشور انجام داده است.

وی با بیان اینکه اذعان داشت: نزدیک به ۵ میلیون نفر با تبصره ۱۴ تحت پوشش کمیته امداد می‌باشند گفت: در مواقع و حوادث ناگوار همانند سایر کشورها به کشورهای نیازمند کمک می‌کنیم.

بختیاری خاطرنشان کرد: امروز یک بانوی کارآفرین تبریزی در جشنواره بود که نه تنها دیگر مددجو نیست بلکه با کارآفرینی، ۲۰ نفر دیگر را از مددجویی جدا کرده بود.

وی گفت: ۶۳ درصد میانگین کشوری تحت پوشش کمیته امداد را زنان تشکیل می‌دهند.

رئیس کمیته امداد کشور ادامه داد: ما یک بانوی مددجو در کشور داریم که با اشتغال‌زایی خود، ۱۵۰ نفر را دارای شغل کرده است و در حال حاضر این بانو یک خیّر می‌باشد.

وی در خصوص وجود مراکز امداد مخصوص بانوان توضیح داد: اداره بانوان در استان قم و چند استان دیگر به عنوان پایلوت ایجاد شد و البته تدبیر خوبی هم بود زیرا از آنجایی که ۶۳ درصد افراد تحت پوشش ما زنان هستند، از این‌رو چه بهتر که مددکار این مددجو هم زن باشد.

بختیاری با تاکید بر اینکه تلاش داریم تا امدادرسانی را مردمی کنیم زیرا این مردمی کردن خیلی از گره‌ها را باز می‌کند، ابراز کرد: سال پیش بیش از ۹۲۰ میلیارد تومان به طرح ایتام کمک شد و امسال یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به ایتام کمک شده است در حالیکه اگر کل بودجه امداد کشور تخصیص یابد در حدود ۵ هزار میلیارد تومان می‌باشد.

وی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از افراد تحت پوشش کمیته امداد سالمند هستند، گفت: در حدود ۸۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد را افراد دارای بیماری‌های صعب‌العلاج هستند که باید مراقبت‌های جدی از آنها انجام گیرد که دوران کرونا نیز یک شرایط بسیار جدی برای آنهاست.

بختیاری ادامه داد: مراکز نیکوکاری رسانه در کشور تشکیل شده است و انتظار می‌رود تا از این طریق، فرهنگ ایثار و کمک با ابزارهای در دست‌شان تبلیغ شود و همچنین مشکلات، انتقادات را به ما منعکس کنند.