فعالیت ۳۳ کتابخانه ثابت، پستی و سیار شهری و روستایی در آذربایجان شرقی
فعالیت ۳۳ کتابخانه ثابت، پستی و سیار شهری و روستایی در آذربایجان شرقی
با حضور مربیان کتابخانه‌های پستی و سیار شهری و روستایی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی، نخستین گردهمایی مربیان پستی و سیار در مجتمع کانون تبریز برگزار شد.

به گزارش قلم پرس به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون آذربایجان شرقی، مدیر کل کانون پرورش فکری استان در این نشست بر اهمیت فعالیت مراکز سیار شهری و روستایی کانون و لزوم کیفیت بخشی به این فعالیت‌ها تاکید کرد.
علی بینش ادامه داد: افزایش مراکز سیار کانون پرورش فکری از نیازهای کنونی برای افزایش خدمات به کودکان و نوجوانان می باشد.
وی کتابخانه‌های سیار و پستی را بخشی از هویت کانون دانست و فعالیت‌های آن را اثرگذار و ماندگار در بین مخاطبین عنوان کرد و گفت: بالغ بر ۱۰۰۰ مرکز فرهنگی-هنری اعم از سیار، پستی و ثابت در کشور وجود دارد که در استان ما نیز در حال حاضر ۲۴ کتابخانه ثابت، چهار کتابخانه پستی و پنج کتابخانه سیار شهری و روستایی مشغول به فعالیت است.
وی با بیان اینکه فعالیت مراکز سیار مورد استقبال فراوان کودکان و نوجوانان می باشد، افزود: این مراکز در قالب خودروهای مینی بوس با همه تجهیزات کتابخانه ای و آموزشی در توسعه خدمات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاثیر بسزایی دارند.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در ادامه توسعه کتابخانه‌های سیار را از جمله اهداف توسعه‎ای کانون پرورشی فکری استان عنوان کرد و گفت: با توجه به دسترسی نداشتن بسیاری از کودکان به کتاب، قصد داریم تا با توسعه مراکز به کودکان ارائه خدمت کنیم.
بینش با اشاره به کاربرد کتابخانه‌های پستی نیز گفت: در این روش، تعدادی کتاب در پاکت‎های پستی به کودکان و نوجوانان مناطق محروم ارسال شده و کودکان هم کتاب‌ها را پس از مطالعه در پاکت اضافی که ارسال شده است، قرار داده و به ما بازمی‌گردانند.
وی بیان کرد: شهرستان‌های تبریز، مرند، میانه و اهر تحت پوشش کتابخانه‌های پستی بوده و کودکان در این روش هم کتاب و هم مطالب خواندنی دریافت می‌کنند.
بینش در ادامه با تشریح برنامه‌های امداد فرهنگی کانون در قالب «پیک امید» و با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام یافته برای ادامه این فعالیت‌ها در مناطق محروم از مربیان کتابخانه‌های سیار روستایی و شهری خواست، شناسایی مناطق محروم و کم‌برخوردار را اولویت کاری خود قرارداده و با هماهنگی با دفتر استان به ارائه فعالیت‌های فرهنگی در این مناطق بپردازند.
در ادامه این نشست زهرا صفرپور کارشناس فرهنگی کانون استان گزارشی از فعالیت‌های کتابخانه‌های پستی و سیار در استان ارائه کرد. مقایسه آمار برنامه‌ها و فعالیت‌های مراکز پستی و سیار در شش ماهه اول سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل، بررسی روند برنامه‌های در حال اجرای مراکز پستی و سیار، بررسی نمایش‌های تئاتر کوچک برای اجرا در مدارس و ایستگاه‌های کتابخانه‌های سیار، ارائه تجارب موفق مربیان پستی و سیار و همچنین جلسه پرسش و پاسخ مربیان با حضور مدیر کل، معاون فرهنگی و کارشناس کتابخانه‌های پستی و سیار از جمله برنامه‌های این نشست یک روزه بود که در مجتمع کانون تبریز برگزار شد.