رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در آذربایجان شرقی یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر غربالگری فشار خون و یابت شدند، گفت: در این غربالگری ۳۴۸ هزار نفر در استان به فشار خون بالا و دیابت دچار بودند که خبر نداشتند. به گزارش قلم پرس،از تبریز، بهمن نقیپور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در سخنرانی […]
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در آذربایجان شرقی یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر غربالگری فشار خون و یابت شدند، گفت: در این غربالگری ۳۴۸ هزار نفر در استان به فشار خون بالا و دیابت دچار بودند که خبر نداشتند.
به گزارش قلم پرس،از تبریز، بهمن نقیپور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی و سیاسی جمعه تبریز اظهار کرد: در زندگی بشر یکی از زیستگاههای مهم سلامتی انسان است زیرا در غیر اینصورت پیشرفتی حاصل نمیشود از اینرو تلاش برای این حوزه منجر به ارتقای جامعه در همه بخشها میشود.
وی با بیان اینکه پیشگیری و رعایت بهداشت یک اهمیت ویژهای دارد، گفت: مشکلات روحی و روانی و جسمی همگی موضوع حوزه بهداشت و پیشگیری است و هر هزینه در این خصوص شود در اصل سرمایهگذاری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به پویش سلامت برای غربالگری فشار بالا و دیابت اشاره کرد و گفت: این پویش از ۴۵ روز شروع شده و همچنین ادامه دارد و با شعار آگاهی بیشتر و اقدام زودتر در حال اجراست.
وی با تاکید بر اینکه ما در سطح بهداشت پیشگیری از بیماریهای واگیردار جزو برترینهای جهان هستیم، گفت: ما در بیماریهای غیرواگیردار اما به آن نقطه مطلوب نرسیدیم و هنوز شرایط به شکلی نبوده که بتوان به آگاهی همگانی رساند.
نقیپور گفت: شایعترین علت قطع عضو اندامهای تحتانی بیماری دیابت است؛ ۶۰ درصد قطع عصو غیر ترومایی در جهان دیابت است.
وی متذکر شد: شایعترین علت مرگ بیماری قلب و عروق است که علت اصلی آن نیز فشار خون بالا و قندخون بالاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان داشت: موضوع دیابت و فشار خون دو موضوع مهم در کشور ماست که باید به فرهنگسازی عمومی تبدیل شود و مردم قبل از هرگونه مشکلی اقدام کنند.
وی گفت: هر یک نفر را که شناسایی کنیم موفق هستیم زیرا بیشترین تظاهر قندخون و فشار خون بالا بیعلامتی آن است.
نقیپور ادامه داد: بیش از ۳۶ میلیون نفر در سطح کشور غربالگری شدهاند و در استان آذربایجانشرقی نیز یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر غربالگری شده است که ۷۰ درصد جمعیت تحت پوشش غربالگری بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با گلایه از عدم مراجعه مردم به خانههای بهداشت در کلان شهرها تبریز، گفت: مراکز بهداشتی وظیفه متفاوت از مراکز درمانی است پس اگر پزشک متخصص دارید و زیر نظر آنها هم هستید ربطی به این ندارد که به مراکز بهداشتی نروید.
وی خاطرنشان کرد: هر یک نفر که دیابت دارد و یا فشار بالا دارد را شناسایی کنیم قطعا یک خانواده را از یک غم بزرگ نجات خواهیم داد.
نقیپور بیان داشت: ۲۳۸ هزار در سطح استان آذربایجانشرقی شناسایی شده است که فشار بالا داشتند ولی خودشان خبر نداشتند.
وی ادامه داد: ۱۱۰ هزار نفر در این پویش شناسایی شده است که دیابت دارند ولی خودشان خبر نداشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ۱۴ هزار زن باردار در استان غربالگری شدند. زنان باردار در سیستم بهداشت یک پرونده دارند که این در مراکز شهری کمرنگ است و زنان بیشتر به متخصصان مراجعه میکنند و کاری با خانه بهداشت ندارند.
وی افزود: یک هزار و ۴۰۰ زن باردار شناسایی شد که اصلا پروندهای در سیستم بهداشتی ما نداشتند.
پایان پیام/۶۰۰۲۷