معارض آمریکانشین دولت ترکیه که اردوغان وی را به رهبری کودتاگران شکستخورده کشورش متهم کرده میگوید این در حقیقت خود اردوغان است که کودتایی خزنده بر علیه قانون اساسی ترکیه به راه انداخته است. به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری فارس، «فتحالله گون» متحد سابق و منتقد خارجنشین این روزهای رئیسجمهور ترکیه که […]
معارض آمریکانشین دولت ترکیه که اردوغان وی را به رهبری کودتاگران شکستخورده کشورش متهم کرده میگوید این در حقیقت خود اردوغان است که کودتایی خزنده بر علیه قانون اساسی ترکیه به راه انداخته است.
به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری فارس، «فتحالله گون» متحد سابق و منتقد خارجنشین این روزهای رئیسجمهور ترکیه که به حمایت از کودتای نافرجام ترکیه متهم است، عدم استرداد به ترکیه را از مقامات آمریکایی خواستار شد.
وی در مقالهای که در نیویورکتایمز نوشته، ابتدا به «رجب طیب اردوغان» تاخت و نوشت: «او در حال باجگیری از آمریکا است.»
گولن در ادامه به مقاصد اردوغان از فشار بر آمریکا برای استرداد وی به ترکیه پرداخته و نوشته: «هدف او این است که با وجود نداشتن مدارک مطمئن (در خصوص دست داشتن در کودتا) و غیرممکن بودن برگزاری یک دادگاه عادلانه برای من، از استرداد من به ترکیه مطمئن شود.»
گولن رسماً از مقامات آمریکا خواسته که وی را به ترکیه مسترد نکنند و نوشته: «اینکه الان جوی نامعقول حاکم است و اردوغان هر چه میخواهد به دست میآورد برای من قابلدرک است ولی آمریکا باید در برابر درخواست استرداد من مقاومت کند.»
فتحالله گولن که در ترکیه طرفدارانی با نام «گولنیستها» دارد، به اوضاع داخلی نهچندان مناسب این روزهای کشورش پرداخته و نوشته که اردوغان این روزها به سمت «دیکتاتور» پیش رفته و برای تحقق اهداف خود، به دو قطبی کردن جامعه و بازی با احساسات مردم روی آورده است.
گولن باز هم از آمریکا درخواست داشته و نوشته: «ایالاتمتحده نباید به یک سری مستبد اجازه دهد که یک اقدام نافرجام برای ساقط کردن دولت را به کودتایی آرام علیه قانون اساسی تبدیل کنند.»
دولت ترکیه تاکنون بارها با ادعای دست داشتن فتحالله گولن در کودتای نافرجام ۲ هفته پیش، استرداد وی از آمریکا را خواستار شده است.
آمریکاییها گفتهاند که درخواست را بررسی میکنند ولی مدارک ارسالی ترکیه باید مستدل باشند و تشخیص این به عهده وزارت خارجه و دادگستری آمریکا خواهد بود.
ترکیه و آمریکا موافقتنامه استرداد مجرمین با هم امضا کردهاند و بررسی درخواست استرداد طرف مقابل توسط کمیتهای ۲ وزارتخانهای، امری نامعمول است.