۶ درصد معتادان کشور زنان هستند / میزان معتادان دانش‌آموز و دانشجو در آذربایجان‌شرقی
۶ درصد معتادان کشور زنان هستند / میزان معتادان دانش‌آموز و دانشجو در آذربایجان‌شرقی

[ad_1] سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی گفت: ۱۵۶ هزار نفر معتاد زن در کشور وجود دارد که ۶ درصد جمعیت معتادین را تشکیل می‌دهد که از این میزان دو هزار و ۴۰۰ نفر معتاد زن در استان ما وجود دارد که ۳ درصد جمعیت معتادین استان را تشکیل می‌دهند همچنین ۴۴ صدم […]

[ad_1]


سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی گفت: ۱۵۶ هزار نفر معتاد زن در کشور وجود دارد که ۶ درصد جمعیت معتادین را تشکیل می‌دهد که از این میزان دو هزار و ۴۰۰ نفر معتاد زن در استان ما وجود دارد که ۳ درصد جمعیت معتادین استان را تشکیل می‌دهند همچنین ۴۴ صدم درصد معتادین استان را دانش‌آموزان و ۴.۴ را نیز دانشجویان تشکیل می‌دهند.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، امیر رنجبر، سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان امروز در بازدید از باغ فرشته، مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پدیده مواد مخدر موضوعی است که الان تمام کشورهای جهان را درگیر خود کرده و یک موضوع مختص به ایران نیست.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طلایه‌دار مبارزه با مواد مخدر است، گفت: به دلیل شرایط همجواری ایران با بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر جهان امر مبارزه با مواد مخدر برای کشور ما که مسیر ترانزیتی است را سخت‌تر کرده  و تاکنون ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در این راه جهادی تقدیم کرده‌ایم.

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: طبق اعلام بهداشت جهانی موضوع اعتیاد چهارمین بحران است که روز به روز نیز بر تعداد آن افزوده می‌شود.

وی با اشاره بر اینکه ایران طلایه‌دار مبارزه با مواد مخدر است ولی خود هم قربانی این افیون و معضلات این موضوع است، یادآور شد: برای مبارزه با مواد مخدر به یک مشارکت همگانی نیاز داریم و برای کاهش تقاضای مواد مخدر باید همه مردم پای‌کار بیایند.

رنجبر در تشریح فعالیت‌های باغ فرشته تصریح کرد: این مجموعه مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر است که علاوه‌بر پوشش.دهی زنان معتاد استان، از استان‌های دیگر اعم از اردبیل، زنجان، ارومیه و کردستان نیز پذیرش دارد که ۵۰ درصد هزینه در این مجموعه رایگان است.

وی متذکر شد: زنان در این مرکز بعد از سم‌زدایی و پاک شدن، مهارت‌هایی از قبیل خیاطی، قالیبافی و صنایع‌دستی یاد می‌گیرند تا بعد از ورود به جامعه بتوانند از طریق این مهارت امرار معاش کنند.

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بیان داشت: قاچاقچیان مواد مخدر در حال حاضر تلاش می‌کنند تا مواد مخدر را به هر طریقی بی‌خطر جلوه بدهند و یا از طریق فشارهای اجتماعی قصد سوءاستفاده دارند به‌طوریکه ۹۰ درصد شیوع اعتیاد به شیشه در بانوان اطلاع‌رسانی غلط است.

وی به عوامل موثر در شیوع اعتیاد در بین بانوان اشاره کرد و گفت: زیبایی و جذابیت بیشتر، همانندی با مردان، فشارهای اجتماعی و آزار جنسی و جسمی و کسب هویت اجتماعی، فرار از فشارهای روحی ناشی از محدودیت‌های خانوادگی است که لازمه پیشگیری از این امر مشارکت آحاد جامعه است.

رنجبر ادامه داد: مرکز خیرین یاریگران در حال افتتاح است تا بتوان از طریق این مجموعه از گروه‌های مرجع در امر مبارزه با این افیون استفاده کرد.

وی متذکر شد: تمام تلاشمان کاهش ورودی به این مراکز است همچنین توجه جدی به افراد خارج شده است تا دچار لغزش دوباره نشوند.

شیوع اعتیاد در آذربایجان‌شرقی ۱.۲۲  است

رنجبر با اشاره به آمار آکادمی شیوع شناسی، ابراز کرد: شیوع اعتیاد در کشور ما ۵.۴ و شیوع اعتیاد در آذربایجان‌شرقی ۱.۲۲ است که رتبه ۲۸ کشور را دارد.

وی متذکر شد: یکی از نگرانی‌های ما افزایش اعتیاد در بین زنان است که متاسفانه روز به روز در حال افزایش می‌باشد.

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اذعان داشت: جمع‌آوری معتادان متجاهر، جمع‌آوری خرده‌فروشان، مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر، پیشگیری با ایجاد خانه پیشگیری تلاش می‌شود تا به صورت متمرکز برنامه‌های آگاه‌سازی به ویژه دانش‌آموزان و اولیای آنها انجام گردد.

شناسایی ۲۰۲ نقطه آسیب‌پذیر در آذربایجان‌شرقی

وی ادامه داد: به منظور بازگشایی مدارس پاکسازی محیط‌های اطراف آموزشی در دستور کار قرار دارد. ۲۰۲ نقطه آسیب‌پذیر استان شناسایی شده است همچنین ۵۹۲ مدرسه استان که در نقاط آسیب‌پذیر قرار دارد که اقدامات سلبی و ایجابی برای همه این نقاط پیش‌بینی شده است.

رنجبر متذکر شد: شاید الان رشد جمعیت در استان متوقف است ولی رشد اعتیاد رو به افزایش می‌باشد. یکی از راه‌های جلوگیری از این شیوع ایجاد مراکز ماده ۱۶ است که تصمیم بر آن شده است که مرکز ماده ۱۶ شمالغرب بانوان را در تبریز افتتاح کنند.

وی افزود: اعتیاد برخی خانه‌ها مخفی است و مردم اصلاً اطلاعی از اعتیاد زنان ندارند و زنان معتادی داریم که پراکنده هستند به همین منظور این مراکز ماده ۱۶ و یا باغ فرشته که زیرمجموعه ماده ۱۵ هستند، اصلی‌ترین مجموعه در این راه هستند.

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه شیوع اعتیاد در طول ۱۴ سال اخیر ۱۴ درصد رشد داشته است، بیان داشت: ۱۵۶ هزار نفر معتاد زن در کشور وجود دارد که ۶ درصد جمعیت معتادین را تشکیل می‌دهد که از این میزان دو هزار و ۴۰۰ نفر معتاد زن در استان ما وجود دارد که ۳ درصد جمعیت معتادین استان را تشکیل می‌دهند همچنین ۴۴ صدم درصد معتادین استان را دانش‌آموزان و ۴.۴ را نیز دانشجویان تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/س


[ad_2]