کاهش استفاده از ماسک و واکسن در موج هفتم کرونا
کاهش استفاده از ماسک و واکسن در موج هفتم کرونا

[ad_1] کاهش استفاده از ماسک و واکسن در موج هفتم کرونا به گزارش قلم پرس _ روزنامه همشهری نوشت: موج هفتم کرونا در کشور با افزایش سریع موارد بستری و آمار فوتی‌ها همچنان ادامه دارد. رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌شدت کاهش پیدا کرده و استقبال از واکسیناسیون هم با وجود افزایش تعداد شهرهای در وضعیت قرمز […]

[ad_1]

کاهش استفاده از ماسک و واکسن در موج هفتم کرونا

به گزارش قلم پرس _ روزنامه همشهری نوشت: موج هفتم کرونا در کشور با افزایش سریع موارد بستری و آمار فوتی‌ها همچنان ادامه دارد. رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌شدت کاهش پیدا کرده و استقبال از واکسیناسیون هم با وجود افزایش تعداد شهرهای در وضعیت قرمز و نارنجی بسیار کم است.

تنها ۲۵درصد مردم ماسک می‌زنند این آمار در برخی استان‌ها به زیر ۲۰درصد هم رسیده است. از سوی دیگر در یک هفته گذشته ۶۳هزار نفر برای تزریق واکسن‌ به پایگاه‌های واکسیناسیون مراجعه کردند و این عدد روز گذشته کمتر از ۵هزار تزریق ثبت شد.

ماسک و واکسن به‌عنوان اصلی‌ترین پروتکل‌های کنترل بیماری و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه مطرح می‌شود اما در روزهای صعودی آمار ابتلا آمار آنها نامناسب و نقشه کرونایی کشور هم هر هفته با افزایش شهرهای قرمز و نارنجی مواجه شده است.

در آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای قرمز در هفته دوم مرداد نسبت به هفته اول از ۱۲۰ به ۱۳۰ و شهرهای نارنجی از ۱۱۲ به ۱۲۹ شهر افزایش یافت. در یک هفته گذشته هم ۴۳هزار و ۷۶نفر بیمار قطعی ابتلا به کووید شناسایی شدند که ۱۸درصد آنها (۷۸۸۲نفر) در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۴۵۵نفر هم جان خودشان را از دست دادند.

این در حالی است که به تأکید متخصصان زیرسویه ‌BA5 اومیکرون که اکنون سویه غالب در اکثر کشورهاست، نسبت به‌سویه‌های قبلی مرگ‌ومیر بالایی ندارد اما ابتلای آن ۵ تا ۶برابر افزایش پیدا کرده و این افزایش می‌تواند فشار زیادی را به مراکز درمانی وارد کند.

روند افزایشی بستری و فوت در کشور

هفته آخر تیر بود که وزیر بهداشت از آغاز موج هفتم کرونا در کشور خبر داد و حالا با گذشت ۳هفته همچنان روند بیماری صعودی است. آمار بستری‌ها در ۲۹استان و فوتی‌ها هم در ۱۹استان صعودی شده. براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، فوتی‌های کرونا از ۲۰۴ نفر در هفته اول مرداد به ۳۴۱ نفر در هفته دوم مرداد، بستری‌ها از ۷هزارو۳۷۶ نفر به ۱۰هزارو۶۳۴ بیمار و تعداد موارد سرپایی نیز از ۴۶هزارو۱۷۱ به ۵۳هزارو۴۳۸ بیمار رسید.

استان‌های تهران، کرمان، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان، خوزستان، لرستان، قم، فارس، گلستان، یزد، چهارمحال‌و‌بختیاری، آذربایجان غربی، مرکزی، هرمزگان، البرز، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، همدان، کرمانشاه، بوشهر، سمنان، قزوین، کردستان، ایلام، یاسوج، سیستان‌وبلوچستان، زنجان و اردبیل هم افزایش بارز بستری را داشتند.

در ۲استان مازندران و گیلان هم افزایش موارد بستری تداوم داشته است. افزایش موارد فوتی هم در استان‌های تهران، خراسان رضوی، کرمان، خوزستان، مازندران، قم، البرز، اصفهان، فارس، آذربایجان غربی، همدان، گلستان، بوشهر، خراسان شمالی، اردبیل، مرکزی، قزوین، لرستان و سیستان و بلوچستان ثبت شده است.

رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی (بهداشت فردی، ماسک، تهویه هوا و فاصله‌گذاری فیزیکی) کاهش پیدا کرده و میانگین آن ۳۵.۳۸درصد اعلام می‌شود، اما پوشش ماسک با میانگین ۲۵.۲۵درصد بیشترین کاهش را دارد. این در حالی است که در ۱۸استان پوشش ماسک کمتر از میانگین کشوری است و در استان‌های قزوین، خراسان شمالی، همدان، کردستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، ایلام، لرستان و خراسان رضوی این عدد به زیر ۲۰درصد هم رسیده است.

مجید مختاری، عضو کمیته علمی کشوری کرونا درباره افزایش موارد ابتلا و مرگ در بیشتر استان‌های کشور می‌گوید: «مطالعات اولیه در شروع پاندمی کرونا نشان داد که رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی  می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در پیشگیری از ابتلا، بستری و مرگ‌ومیر داشته باشد. اما اکنون با کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی مواجه هستیم.»

به‌گفته مختاری، مرگ‌ومیر ابتلا به سویه اومیکرون نسبت به‌سویه دلتا بالا نیست اما موارد ابتلا ۵ تا ۶ برابر افزایش پیدا کرده است: «اکنون بسیاری از کشورها با افزایش موارد ابتلا مواجه شده‌اند.»

تزریق واکسن، کمتر از ۵هزار دوز

از سوی دیگر بررسی آمارهای اعلام شده از وزارت بهداشت نشان می‌دهد که روند واکسیناسیون هم مناسب نیست. طی یک هفته گذشته تنها در ۱۱مرداد این آمارها ۵رقمی و ۱۹هزارو۵۷۱دوز واکسن بوده، اما طی روزهای اخیر با روند کاهشی همراه شده و روز گذشته به ۴هزارو۳۸۰دوز رسیده است.

وضعیتی که می‌تواند زنگ خطر شدت گرفتن بیماری در پاییز و زمستان پیش رو باشد به‌ویژه آنکه فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها هم به‌صورت حضوری خواهد بود. اما پوشش واکسیناسیون در رده سنی کودکان پایین است.

به‌گفته کورش اعتماد، مدیرکل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون هم پوشش واکسیناسیون در گروه سنی ۵ تا ۱۲سال نسبت به سایر گروه‌های سنی کمتر است: «آمار ابتلا و فوتی‌های کرونا روند افزایشی دارد و آحاد جامعه باید در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق واکسن در کلیه گروه‌های سنی به‌عنوان اصل پیشگیری از شیوع کرونا، اهتمام ویژه داشته باشند‌.»

او با بیان اینکه تزریق دوز یادآور واکسن لازمه تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا است، تأکید می‌کند: «فردی که تاکنون واکسن کووید-۱۹ تزریق نکرده، بیشترین خطر ابتلا را دارد و افرادی هم که ۶ماه از تزریق آخرین دوز واکسن‌شان گذشته، باید هر چه زودتر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.»

انتهای پیام/

به گزارش قلم پرس: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

[ad_2]