مدیریت سنتی در شهرداری‌ها جوابگو نیست/ حل معضلات اجتماعی، حاصل توجه به بخش خصوصی
مدیریت سنتی در شهرداری‌ها جوابگو نیست/ حل معضلات اجتماعی، حاصل توجه به بخش خصوصی

[ad_1] شهردار تبریز گفت: نگاه مدیریتی سنتی در شهرداری ها جوابگو نیست و باید از این نوع نگاه به شهرداری و شوراها عبور کنیم. به گزارش قلم پرس،از تبریز، یعقوب هوشیار ظهر پنجشنبه در همایش شوراهای اسلامی و شهرداری‌های آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: جایگاه مهم شوراها و شهرداری‌ها در فصل هفتم قانون اساسی متبلور است و […]

[ad_1]


شهردار تبریز گفت: نگاه مدیریتی سنتی در شهرداری ها جوابگو نیست و باید از این نوع نگاه به شهرداری و شوراها عبور کنیم.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، یعقوب هوشیار ظهر پنجشنبه در همایش شوراهای اسلامی و شهرداری‌های آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: جایگاه مهم شوراها و شهرداری‌ها در فصل هفتم قانون اساسی متبلور است و قانون‌گذار به واسطه این اهمیت یک فصل از قانون اساسی را به این بخش اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه با وجود این اهمیت شوراهای شهری از دهه ۷۰ مورد توجه قرار گرفته‌اند، افزود: این پارلمان‌های محلی برای احصا مشکلات شهری و حل آنها تلاش می‌کنند و الزام همه ما بازگشت جایگاه شورا و شهرداری‌ها به آن چیزی است که در قانون دیده شده است.

شهردار تبریز تصریح کرد: اگر مدیریت واحد شهری محقق شود، بسیاری از مشکلات شهرها در خود آن شهرها حل می‌شود و با مشکلات عدیده‌ای که امروز با آنها مواجهیم، روبه‌رو نخواهیم شد و برای نمونه اگر امور مربوط به بحران دریاچه ارومیه از همان ابتدا به دست پارلمان‌های محلی سپرده و تصمیمات درست در زمان لازم اتخاذ می‌شد، اکنون با این وضعیت روبه‌رو نبودیم که خشکی دریاچه ارومیه به بحران اول استان و منطقه تبدیل شود.

وی گفت: به عنوان مدیریت شهری با انبوهی از مشکلات دست به گریبان هستیم و هزینه‌های هنگفت جاری، بدهی‌های انباشت، انجام وظایف سایر دستگاه‌ها برای تحقق رضایت عمومی و نگاه و انتظار مردم در حوزه‌های مختلف از شهرداری‌ها نمونه‌هایی از این مشکلات است و تداوم مدیریت شهری با چنین نگاه سنتی ممکن نیست چرا که برای نمونه در حوزه‌های زیست محیطی و فرهنگی شهرها کارهای قابل قبولی انجام نداده‌ایم در حالی که این حوزه‌ها از مهمترین مطالبات از مدیریت شهری در آینده خواهد بود.

وی با بیان اینکه مدیریت واحد شهری موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات می‌شود، افزود: در حال حاضر موضوعی که همه مسئولان شهری و استانی را درگیر کرده است، موضوع دریاچه اورمیه است که اگر مدیریت واحد شهری وجود داشت، با همکاری و همراهی دستگاه‌ها این مشکل حل می‌شد. 

شهردار تبریز عنوان کرد: نکته بعدی، انبوه مشکلات در شهرداری ها است که با هزینه‌های جاری زیاد و بدهی انباشته دست و پنجه نرم می‌کنیم. خیلی از وظایف سایر دستگاه‌ها را شهرداری ها به دوش می‌کشند و مردم نیز همه موضوعات اجتماعی، فرهنگی و … را از چشم شهرداری می‌بینند. با این حال ما پیشگام همه این موضوعات بوده‌ایم و هرگز شانه خالی نکردیم.

وی ادامه داد: اما این نگاه سنتی مدیریت در شهرداری ها جوابگو نیست و باید از نگاه سنتی به شهرداری و شوراها عبور کنیم. ما باید با تغییر نگاه خود، به سمت بخش خصوصی برویم و اگر نتوانیم بخش خصوصی را در مدیریت شهری فعال کنیم، توفیقی حاصل نخواهد شد. ظرفیتی که بخش خصوصی دارد، دولت ندارد و اگر این بخش فعال شود، موفقیت‌های ما افزایش می‌یابد.

هوشیار با یادآوری این نکته که ۳۰ درصد تولید ملی کشور، در بخش مسکن است، گفت: هر چقدر این بخش فعال شود و بخش خصوصی در آن دخیل شود، بسیاری از معضلات اجتماعی و اشتغال حل خواهد شد. امیدوارم در شوراها و شهرداری ها یک نگاه ویژه برای ورود بخش خصوصی داشته باشیم اما فراموش نکنیم که این امر نیازمند تسهیل و بسترسازی لازم از سوی دولت و مجلس است.

انتهای پیام/ ۶۰۰۳۶


[ad_2]