ضرورت شناسایی و برخورد قانونی با عاملان آتش سوزی های عمدی / نبود متولی مشخص برای اطفای حریق در خارج از محدوده شهرها
ضرورت شناسایی و برخورد قانونی با عاملان آتش سوزی های عمدی / نبود متولی مشخص برای اطفای حریق در خارج از محدوده شهرها
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: در مواقع بروز چنین حوادثی، مردم باید قبل از دستگاه‌های دولتی در محل حادثه حاضر شوند که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج این باور است که منابع طبیعی متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده است.

به گزارش قلم پرس، جواد رحمتی در جلسه کارگروه پیشگیری و اطفای حریق مراتع و جنگل‌ها، با تأکید بر ارائه آموزش‌های عمومی در جهت پیشگیری از آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها، اظهار داشت: متأسفانه این باور عمومی وجود دارد که منابع طبیعی متعلق به دولت است و تا زمانی که این تفکر اصلاح نشود سازمان‌های دولتی توان کافی برای مدیریت چنین اتفاقاتی نخواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه درصد بالایی از آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌ها، عامل انسانی دارند، افزود: البته بیشتر این آتش‌سوزی‌ها، غیرعمدی و به علت عدم آگاهی نسبت به زیان‌های آن است که لازم است دستگاه‌های مسئول و رسانه‌های جمعی این مسأله را برای مردم تبیین کنند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در برخی موارد ممکن است برای ناکارآمد نشان دادن دولت و ایجاد نارضایتی در بین مردم، آتش‌سوزی‌های عمدی هم اتفاق بیفتد که لازم است اقدامات قانونی برای شناسایی و برخورد با عاملان چنین حوادثی صورت گیرد.

رحمتی در خصوص تجهیزات و هزینه‌های پیشگیری و اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها نیز گفت: متولی مشخصی برای اطفای حریق در خارج از محدوده شهرها وجود ندارد، اما می‌توان با استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها و اعتبارات این حوزه، اقدامات حداقلی برای مقابله با آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها انجام داد.

وی افزود: برای این منظور لازم است در مناطق قابل دسترس، حوزه‌های عملکردی برای دهیاری‌ها تعریف و تجهیزات قابل حمل در اختیار آنها قرار داده شود تا در مواقع بروز حادثه، بتوانیم در کمترین زمان برای مدیریت بحران اقدام کنیم.

وی همچنین بر استفاده از ظرفیت سازمان‌ها و صنایع مستقر در مناطق مستعد آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها برای مقابله با حوادث تأکید کرد و از سازمان‌های مسئول در این زمینه خواست تا اعتبارات و امکانات مورد نیاز خود را در قالب طرحی جامع، به شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اعلام کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در پایان با تأکید بر اینکه همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با شورای مدیریت بحران هستند، گفت: دستگاه‌های اجرایی استان وظیفه دارند در صورت تشخیص شورای مدیریت بحران، ماموریت‌های جاری خود را تعطیل کرده و امکانات خود را در اختیار این شورا قرار دهند.

گفتنی است از ابتدای امسال ۸۰ مورد آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان اتفاق افتاده است که بیشترین موارد در شهرستان‌های کلیبر (۱۵ مورد)، میانه (۱۴ مورد) و خداآفرین (۱۲ مورد) بوده است.