صادرات ۹۰ درصد از انگور و کشمش تولیدی کشور/  تولید سالانه ۳ میلیون تن انگور
صادرات ۹۰ درصد از انگور و کشمش تولیدی کشور/  تولید سالانه ۳ میلیون تن انگور

[ad_1] معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۹۰ درصد انگور و کشمش تولیدی در کشور صادر می شود و تنها ۱۰ درصد در داخل کشور مصرف می شود. به گزارش قلم پرس،از ملکان، ایاز برنو امشب در جلسه هم اندیشی در خصوص بازاریابی و صادرات کشمش شهرستان ملکان، با اشاره […]

[ad_1]


معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۹۰ درصد انگور و کشمش تولیدی در کشور صادر می شود و تنها ۱۰ درصد در داخل کشور مصرف می شود.

به گزارش قلم پرس،از ملکان، ایاز برنو امشب در جلسه هم اندیشی در خصوص بازاریابی و صادرات کشمش شهرستان ملکان، با اشاره به فعالیت مراکز متعدد فرآوری انگور در ملکان، اظهار کرد: ملکان مهد انگور استان و امید کشور در زمینه فرآوری این محصول است تا پس از فرآوری آن، به کشورهای دیگر صادر شود.

وی استفاده از فناوری های نوین در فرآوری انگور را امری ضروری تلقی کرد و ادامه داد: با استفاده از فناوری های نوین که در دنیا استفاده می شود می توانیم انگور را به یک محصول راهبردی در کشور تبدیل کنیم که در اقتصاد کشور نیز تاثیرگذار باشد.

مدیر توسعه بازرگانی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تولید سالانه ۶۸ میلیون تن انگور در جهان، گفت: ایران پس از کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، چین، آمریکا و ترکیه، هفتمین تولید کننده انگور در جهان است که با تولید سالانه ۳ میلیون تن انگور، ۴.۵ درصد از تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص می دهد.

 

تولید ۲۰۰ هزار کشمش در کشور/ صادرات ۱۴۰ هزار تن کشمش

رحمانی، روسیه، اوکراین، قزاقستان، لهستان و امارات متحده عربی را مهمترین مقاصد صادراتی کشور در زمینه انگور و فرآورده های تبدیلی آن دانست و ادامه داد: ایران جایگاه سوم تولید و صادرات کشمش جهان را دارد و نزدیک به  ۲۰۰ هزار تن کشمش در کشور تولید می شود که ۱۴۰هزار تن آن صادر می شود.

وی استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و همدان را تولیدکنندگان عمده انگور و خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، همدان و قزوین را تولید کنندگان شاخص کشمش در کشور معرفی کرد.

مدیر توسعه بازرگانی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به پیش بینی تولید ۲۰۰ هزار تن انگور در آذربایجان شرقی در سال جاری، گفت: ۸۰ درصد از انگور تولیدی استان در ملکان تولید می شود.

 

۳۵ درصد صادرات کشمش کشور از آذربایجان شرقی

رحمانی با اشاره به سهم ۳۵ درصدی آذربایجان شرقی از صادرات کشمش کشور گفت: محصولات انگور سایر استان ها به شکل تازه خور، آبغوره و کنسانتره صادر می شود اما بخش اعظم انگور آذربایجان شرقی به صورت کشمش صادر می شود و ۴۲ درصد صادرات کشمش کشور از طریق گمرکات آذربایجان شرقی می باشد.

وی داده های آماری سازمان جهادکشاورزی در خصوص میزان تولید ۳۹ محصول حوزه کشاورزی استان را به روز دانسته و افزود: در حوزه کشاورزی به خاطر وجود عوامل قهری و امکان تغییر میزان تولید، آمار تولید بطور مستمر رصد و پایش شده و ماهانه بروز رسانی می شود و براساس همین داده ها و سایر اطلاعاتی که داریم، میزان تولید سالانه را با درصد خطای بسیار کم برآورد می شود. بر همین اساس برآورد تولید انگور آذربایجان شرقی در سال جاری ۲۰۰ هزار تن می باشد که با توجه به مصرف  ۲۵.۸ هزار تن آن در استان است، ۱۷۴ هزار تن مازاد در این محصول داریم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با ارائه آماری از سایر محصولات کشاورزی استان، گفت: استان آذربایجان شرقی ۲۷۳ هزار تن تولید سیب زمینی دارد که  ۱۹۳ هزار تن آن  داخل استان مصرف می شود. میزان تولید پیاز استان نیز ۷۷ هزار تن است که با توجه به مصرف ۸۶ هزار تن در آذربایجان شرقی، ۹ هزار تن در خصوص این محصول کمبود داریم که از خارج از استان تامین می کنیم.

رحمانی ادامه داد: در زمینه حبوبات، ۴۲ هزار تن تولید و ۳۴.۷ هزار مصرف داریم و با تولید ۷۱۰ هزار تن سیب درختی، ۵۸۱ هزار تن مازاد در این محصول داریم و تنها ۱۲۹ هزار تن آن در استان مصرف می شود.

وی افزود: در زمینه میوه های هسته دار ۱۷۱ هزار تن تولید داریم و با مصرف ۲۴ هزار تن آن در استان، ۱۴۷ هزار تن مازاد داریم و همچنین در خصوص محصول گوجه فرنگی نیز با توجه به میزان تولید استان، ۵۴ هزار تن کمبود داریم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به برنامه ریزی این سازمان برای محصولات تولیدی استان، گفت: قبل از اینکه فصل برداشت محصولات عمده استان آغاز شود با برگزاری جلسات متعدد با تعاون روستایی، صندوق توسعه کشاورزی و سایر ادارات ذیربط هر شهرستان، وضعیت تولید و توزیع را بررسی می کنیم تا غافلگیر نشویم و شرایط را تحت کنترل داشته باشیم.

رحمانی توسعه کشاورزی قراردادی در کشور را یکی از عوامل موفقیت در حوزه کشاورزی دانسته و بیان کرد: کشاورزی قراردادی این امکان را برای تاجران، خریداران و صاحبان صنایع تبدیلی و تکمیلی مهیا می کند که با انعقاد قرارداد با کشاورز به روند تولید، کیفیت و کمیت آن نظارت داشته باشند و محصولی مطابق با استانداردهای مد نظر خود را خریداری کنند.

وی در پایان سخنان خود با ابراز امیدواری در خصوص توسعه کشاورزی قراردادی توسط اتاق بازرگانی و سایر بخش ها گفت: یکی از مواردی که در خصوص کشاورزی قراردادی می تواند ملموس باشد، استفاده از سم لاروینیا تیودیکارب در برخی باغات انگور با وجود ممنوعیت آن است اما اگر با گسترش کشاورزی قراردادی، باغدار بداند که محصولی که دارای سم لاروین است، خریداری ندارد و امکان صادرات نیز بر آن مهیا نیستاز این سم ممنوعه استفاده نخواهد کرد.

انتهای پیام/


[ad_2]