خودکفایی کشور در تأمین آرد خبازی، هدف‌گذاری برای تأمین ۱۴ میلیون تن گندم
خودکفایی کشور در تأمین آرد خبازی، هدف‌گذاری برای تأمین ۱۴ میلیون تن گندم

[ad_1] مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از خودکفایی کشور در تأمین آرد نانوایی‌ها خبر داد. به گزارش قلم پرس،از تبریز، سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی امشب در حاشیه جلسه ستاد زراعت آذربایجان شرقی در مصاحبه با خبرنگاران از خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون و ۳۸۰ هزار تن گندم در کشور خبر […]

[ad_1]


مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از خودکفایی کشور در تأمین آرد نانوایی‌ها خبر داد.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی امشب در حاشیه جلسه ستاد زراعت آذربایجان شرقی در مصاحبه با خبرنگاران از خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون و ۳۸۰ هزار تن گندم در کشور خبر داد و اظهار کرد: آذربایجان شرقی رتبه هشتم خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص داده است و یکی از استان‌های مهم کشور در تولید گندم است.

وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تا ۸ آبان ماه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار گندم در کشور کشت شده است و عملیات کشت همچنان ادامه دارد و بیش از ۲۱۰ هزار تن بذور اصلاح شده تأمین و توزیع شده است و این روند ادامه دارد.

هدف‌گذاری برای تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی از هدف‌گذاری برای تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: در جلسات ستاد زراعت در همه استان‌ها حضور خواهیم یافت و سیاست‌ها و خط مشی ها وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولید گندم را برای مدیران استانها تبیین خواهیم کرد و مسائل و مشکلاتی که انعکاس داده شده و مطرح می شود را نیز پیگیری خواهیم کرد.

سهرابی افزود: آذربایجان شرقی پیشرفت های بسیار خوبی در حوزه تولید گندم داشته است. توصیه ما به کشاورزان این استان مصرف متعادل کودهای شیمیایی است و باید به این مسئله توجه ویژه شود.

وی توسعه کشت مکانیزه را از دیگر مسائل مطرح شده در ستاد زراعت آذربایجان شرقی قلمداد کرد و گفت: روش های نوین کشت مکانیزه، مبارزه با بیماری ها، آفات و علف های هرز، بذرهای آبی و تنوع بخشی به ارقام، افزایش میزان استفاده از بذور برچسب دار از دیگر پیشنهادات و مواردی بود که در این جلسه مطرح شد که توجه به این موارد و رفع موانع آن می تواند عملکرد کشاورزان آذربایجان شرقی در حوزه تولید گندم را افزایش دهد و نتیجه آن افزایش درآمد کشاورزان و جلوگیری از مهاجرت آنان از روستاست.

 به زودی قیمت خرید تضمینی گندم ابلاغ و اطلاع رسانی می‌شود

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در خصوص قیمت گذاری در خرید تضمینی گندم گفت: در کمیسیون‌های تخصصی شورای قیمت‌گذاری، کار کارشناسی انجام می شود که در آن نمایندگان کشاورزان، نمایندگان بخش های دولتی و بخش های مختلف، بنیاد ملی گندمکاران حضور دارند و ریاست آن با وزیر جهادکشاورزی است به زودی قیمت خرید تضمینی گندم ابلاغ و اطلاع رسانی می‌شود.

نیاز کشور به گندم ۱۲ میلیون تن است

سهرابی نیاز کشور به گندم را ۱۲ میلیون تن عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۰ میلیون تن برای مصرف نانوایی هاست و ۲ میلیون تن نیز نیاز بخش صنعت و اصناف است. با خرید تضمینی انجام شده در سال جاری نیاز نانوایی ها به صورت کامل تامین شده است. اصناف و صنایع بخشی از نیاز خود به گندم را به صورت مستقیم از کشاورزان تأمین می کنند و مابقی کسری نیز باید از طریق واردات تأمین شود. برای سال آتی برنامه ما خودکفائی کامل در حوزه گندم مورد نیاز نان، اصناف و صنایع است.

وی در خصوص اقدامات وزارت جهادکشاورزی برای رسیدن به خودکفایی کامل در حوزه گندم گفت: تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی گندم، تهیه و تدارک بذور اصلاح شده، تهیه کودهای شیمیایی، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و توسعه مکانیزاسیون از محل خط اعتباری آن از جمله اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه است. نسبت به سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار تن بذور اصلاح شده تهیه و در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت و یارانه این بذور اصلاح شده نیز تأمین شده است.

طرح جهش تولید در ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی دیمزار

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها امسال وارد چهارمین سال اجرای آن خواهد شد که قرار است در سال جاری در سطح ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور به اجرا درآید و حمایت های ویژه‌ای در این طرح از کشاورزان صورت خواهد گرفت که از جمله می توان به تهیه کود بذرمال، پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۴ درصد برای خرید ادوات دنباله بند، نظارت و بازدید کارشناسان، آموزش و ترویج مجموعه از اقدامات است که در این حوزه پیش بینی شده و در حال انجام است.

سهرابی گفت: با توجه به محدودیتی که در منابع خاک و آب در کشور داریم به هیچ وجه افزایش سطح زیر کشت را در برنامه نداریم و تمرکز ما بر افزایش میزان تولید بر پایه افزایش بهره وری است.

پایان پیام/


[ad_2]