جهانگیری: برخی تلاش می‌کنند شرایط پیش روی کشور را به مسائل اقتصادی گره بزنند / همه باید با هم برای ایران ایفای نقش کنیم و ما به انسجام نیاز داریم
جهانگیری: برخی تلاش می‌کنند شرایط پیش روی کشور را به مسائل اقتصادی گره بزنند / همه باید با هم برای ایران ایفای نقش کنیم و ما به انسجام نیاز داریم

معاون اول رئیس جمهور: گذر از شرایط پیچیده، چند وجهی و خطیر کنونی مستلزم مسئولیت پذیری نقش آفرینان است. به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری عصر امروز در کنگره نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: امروز تلاش های وسیعی در ابعاد داخلی و خارجی در جریان است تا […]

معاون اول رئیس جمهور: گذر از شرایط پیچیده، چند وجهی و خطیر کنونی مستلزم مسئولیت پذیری نقش آفرینان است.

به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری عصر امروز در کنگره نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: امروز تلاش های وسیعی در ابعاد داخلی و خارجی در جریان است تا برای ملت ایران مشکل ایجاد کند؛ مشکلاتی چند وجهی که حرکت آن به سمت و سوی سخت شدن، بیشتر شدن یا کاستن از سختی‌های آن بستگی به نقش آفرینان این عرصه در آینده دارد.

وی افزود: حاکمیت، دولت، نهاد‌های مدنی و طبقات مؤثر، نقش آفرینان اصلی جهت دهی شرایط آینده کشور هستند و باید همگان به وظایف خود به درستی عمل کنند.

معاون اول رئیس جمهور آینده ایران، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را دغدغه مشترک تمامی دلسوزان و نقش آفرینان نظام دانست و گفت: تمامی کسانی که سال‌ها برای تحقق آرمان‌های نظام زحمت کشیده اند باید با درکی درست از شرایط امروز کشور راهکار‌های مناسب و کارساز برای برون رفت از شرایط کنونی ارائه کنند.

وی افزود: شرایط امروز کشور ناشی از شرایط صرفاً سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای و یا بین المللی نیست از این رو برای درک بهتر شرایط باید به این سؤال پاسخ گفت که شرایط موجود کشور ناشی از چه مسائلیست؟

جهانگیری با اشاره به برخی گمانه زنی‌ها که برای مرتبط ساختن مسائل اقتصادی با شرایط کشور مطرح می‌شود، گفت: برخلاف آنچه که برخی تلاش می‌کنند تا شرایط پیش روی کشور را به مسائل اقتصادی گره بزنند و با ترسیم نماد‌های اقتصادی اصرار بر علل اقتصادی برای تمامی مسائل کشور دارند، باید گفت که ایران، بهره‌مند از وجود صد‌ها اقتصاددان تحصیل کرده در دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی و تجربه‌های ۴۰ سال گذشته است وکشور قادر به ارائه راهکار برای حل مشکلات است.

وی افزود: کشور مدیرانی دارد که دوران دشوار اقتصاد کوپنی را در دوران جنگ مدیریت کردند و پس آن دوران حرکت به سوی اقتصاد آزاد و تجربه تعدیل را پشت سرگذاشتند و این مدیران هم اکنون در کشور حضور دارند و می‌توان از تجارب آن‌ها استفاده کرد.

معاون اول رئیس جمهور ذخیره علمی و مدیریتی کشور را برای اتخاذ سیاست‌های اقتصادی عالمانه و دقیق به منظور عبور از شرایط کنونی کشور کافی دانست و گفت: امروز آغوش دولت به سوی تمامی اقتصاددانان با گرایش‌ها و نظرات مختلف باز است و این توان وجود دارد که برحسب هر شرایطی سیاست‌های متناسب با آن را ارائه کرد، اما مشکل فقط اقتصادی نیست.

جهانگیری افزود: از سوی دیگر نمی‌توان شرایط پیش رو را منحصر به شرایط سیاسی دانست؛ همگان به خاطر دارند که کمتر از یک سال و چند ماه پیش مردم در یکی از مهمترین انتخابات‌های کشور با چه شور و نشاطی شرکت کردند، نمی‌توان باور کرد که این شور سیاسی در این مدت کوتاه افت کرده باشد.

معاون اول رئیس جمهور امید، تحرک و نشاط سیاسی را لازمه امروز جامعه ایران دانست و گفت: با وجود تمامی محدودیت‌ها و شرایط کشور نشاط سیاسی درکشور آنقدر آسیب ندیده است که صرفاً از طریق راهکار‌های سیاسی بتوان شرایط را تغییر داد.

وی شرایط و موقعیت بین المللی و منطقه‌ای ایران را نیز عواملی ناکافی برای بروز شرایط فعلی کشور دانست و افزود: ایران در ۴۰ سال گذشته بزرگترین جنگ منطقه‌ای با حمایت کامل مالی و سیاسی کشور‌های منطقه و قدرت‌های بزرگ جهانی را پشت سر گذاشت و در سال‌های اخیر نیز شرایط پیچیده در یمن، سوریه، عراق و مبارزه با داعش را پشت سر گذاشت و نمی‌توان گفت که شرایط منطقه‌ای هم منجر به وضعت کنونی در داخل کشور شده باشد چراکه هیچ تحلیلی وجود ندارد که بگوید سر جمع تحولات منطقه‌ای برای ایران منفی بوده باشد.

مردم باید بدانند که نهاد‌های رسمی کشور کارآمدند 

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: مردم باید بدانند که نهاد‌های رسمی کشور کارآمدند و برای غلبه بر مشکلات و تنگنا‌ها اراده وجود دارد و مهمتر اینکه جامعه احساس کند افق آینده، تیره و تار نیست.

جهانگیری با اشاره به بررسی عضویت ایران در FATF​ (کارگروه اقدام مالی علیه پولشویی) در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه افزود: در آن جلسه که رؤسای سه قوه و نمایندگانی از دولت، مجلس و قوه قضائیه حضور داشتند تصریح شد که تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی از نیاز‌های ضروری این مقطع کشور است.

وی گفت: ما باید بدون توجه به سخنان خارجی‌ها درباره پیوستن یا نپیوستن به FATF آن را برای کشورمان مهم بدانیم به ویژه در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم.

جهانگیری افزود: ما بیشترین نیاز را به این لوایح داریم چرا که نقش مهمی در مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم دارد، متأسفانه گاهی اوقات حتی شاهدیم که در کشور صد‌ها میلیارد تومان پول جابجا می‌شود، اما به آن هیچ اشرافی نداریم که تصویب FATF می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.

وی گفت: امروزه داعش که به عنوان یکی از مهمترین دشمنان ایران شناخته می‌شود حتی می‌تواند در سیستم مالی ما تأمین شود و یا برخی هم در راه مواد مخدر از این معضل استفاده کنند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دشمن سرمایه اجتماعی و سیاسی کشور را هدف گرفته است، افزود: در چنین شرایطی همه نخبگان سیاسی و اجتماعی باید به کمک بیایند چرا که امروز تلاش می‌شود بر بی اعتمادی دمیده شود و نسبت به مجموعه‌های حاکمیتی القای ناکارآمدی صورت گیرد.

جهانگیری به ترفند‌های تبلیغاتی مقامات آمریکایی و همچنین رسانه‌های غربی علیه مردم ایران به منظور القای بحران در کشور اشاره کرد و گفت: حتی چندی پیش یکی از رؤسای کشور‌ها که به دیدار مقامات عالی رتبه نظام و همچنین رئیس جمهور آمده بود از این تبلیغات و همچنین سخنان دشمنان ابراز نگرانی می‌کرد، اما آقای روحانی پاسخ داد که ما در شرایطی که در برخی از شهر‌ها مسائلی پیش آمده بود حتی یک درصد امکانات خود را به کار نگرفتیم، چرا که ظرفیت جامعه و کشور بسیار زیاد است.

نیاز به انسجام داریم

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به شرایط فعلی کشور افزود: همه باید با هم برای ایران ایفای نقش کنیم و ما به انسجام نیاز داریم.

جهانگیری گفت: روزی یکی از دانشگاهیان در جلسه‌ای از من پرسید که آیا سه قوه، چون سه ماشینی هستند که ممکن است در این شرایط در خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند و یا به مانند چرخ‌های یک ماشین در یک جهت پیش می‌روند؟

وی افزود: آیا انتظارتان بر این است که غیر از دستگاه‌های دولتی، نهاد‌های حاکمیتی سه قوه و نهادهایی چون نیرو‌های مسلح و بخش‌های دیگر که باید در یک جهت حرکت کنند، جریانات سیاسی مختلف چون اصلاح طلب، اصولگرا، معتدل، احزاب مختلف و نهاد‌های مدنی و حتی گروه‌های سیاسی دیگر نیز در یک مسیر حرکت کنند؟

جهانگیری گفت: رهبر معظم انقلاب در زمان انتخابات سال ۹۲ جمله‌ای را فرمودند که به نظر من یکی از شاهکار‌هایی بود که باید روی آن کار می‌کردیم و از آن استفاده می‌کردیم؛ ایشان فرمودند که حتی اگر نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارید به خاطر ایران در انتخابات شرکت کنید.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما نیز امروز باید به خیلی‌ها بگوییم که اگر ما را قبول ندارید در این مقطع برای ایران کار کنید و نقش آفرینی کنید.

وی گفت: ما باید به ایرانی‌های خارج و داخل کشور چنین بگوییم و برای هر انسان علاقمند به ایران باید فضا و فرصت فراهم شود و راه را باز کنیم.

جهانگیری افزود: نهاد‌های واسط و میانجی، چون مجمع نمایندگان ادوار مجلس ظرفیت خوبی در ایفای چنین نقش‌هایی می‌توانند داشته باشند.

وی شرایط فعلی کشور را به لحاظ اقتصادی، سیاسی و بین المللی شرایطی دشوار، پیچیده و چند وجهی دانست و گفت: باید همه با هم ایفای نقش کنیم، ما نیاز به انسجام داریم.

جهانگیری تأکید کرد: ممکن است این دوره سختی که امروز پیش روی مردم و کشور است طولانی شود و چندین سال به طول انجامد و این سختی‌ها بر مردم فشار آورد، اما من معتقدم این دوره می‌تواند چند ماهه تمام شود و تا پایان سال ۹۷ فشار از دوش ایران برداشته شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: این موضوع یک راه دارد و آن اینکه؛ همه با هم باشیم، اگر همه با هم برای سازندگی و نجات ایران از مشکلات کنونی ایفای نقش کنیم حتماً این کار شدنی است.