افزایش ۴۴ درصدی خرید گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی
افزایش ۴۴ درصدی خرید گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی

[ad_1] مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی از افزایش ۴۴ درصدی خرید گندم از کشاورزان این استان خبر داد. به گزارش قلم پرس،از تبریز، جلال رحیم‌زاده ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۱۰۸ هزار و ۴۲ تن گندم از گندم‌کاران استان خریداری شده است که این میزان در مدت مشابه […]

[ad_1]


مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی از افزایش ۴۴ درصدی خرید گندم از کشاورزان این استان خبر داد.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، جلال رحیم‌زاده ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۱۰۸ هزار و ۴۲ تن گندم از گندم‌کاران استان خریداری شده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۷۵ هزار و ۱۲۱ تن گندم بود.

وی با اشاره به اینکه این میزان گندم از ۲۳۴ هزار هکتار برداشت شده است، افزود: تاکنون مبلغ ۱۲۸ میلیارد تومان بابت خرید گندم به گندم‌کاران استان پرداخت شده است و طلب گندم‌کارانی که تا ۲۴ تیرماه گندم خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل داده اند فردا به حسابشان واریز می‌شود.

رحیم‌زاده توصیه کرد که کشاورزان گندم تولیدی خود را به مراکز خرید تحویل دهند و از تحویل گندم به غیر مراکز خرید خودداری کنند.

وی همچنین میزان خرید توافقی گندم در آذربایجان‌شرقی را هشت هزار و ۴۱۴ تن اعلام کرد و افزود: بیش از ۱۷ هزار تن خرید گندم مربوط به سال ۱۴۰۰ است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی همچنین با بیان شاخص‌های فنی برای ورود کشاورزان در طرح جهش تولید در دیمزارهای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، تصریح کرد: عقد قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها با مراکز جهاد کشاورزی و کارشناسان پهنه و ثبت در سامانه دیمزار، تحت پوشش بیمه قرار گرفتن همه سطوح زیر کشت طرف قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها و تقبل زارع برای کشت مستقیم و بدون شخم با کارنده‌های مستقیم از شاخص‌های فنی برای ورود کشاورزان در طرح جهش تولید در دیمزارهاست.

رحیم‌زاده متذکر شد: برای کشت مستقیم باید حداقل ۳۰ درصد از سطح مزرعه پوشیده از بقایای کشت سال قبل باشد.

وی خاطرنشان کرد: از سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ حداقل ۲۰ درصد از اراضی آیش زرد (آیش نکاشت) باید به آیش سبز (کشت حبوبات، علوفه و دانه‌های روغنی) تبدیل شوند، به عبارتی ۲۰ درصد از سطوح برنامه سال‌جاری استان باید در اراضی باشد که قرار بود آیش شوند.

وی ادامه داد: رعایت زمان مناسب کاشت پیش از بارش‌های مؤثر پاییزه برای استفاده بهینه و حداکثری از نزولات جوی منطقه بر اساس توصیه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم (مراجعه به سایت موسسه) و مراکز تحقیقاتی استان است.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی شده است امسال بیش از ۳۳۰ هزار تن گندم در استان خریداری شود.

انتهای پیام/س


[ad_2]