تجربه محلات پایلوت مبنای تصمیمات اجرایی طرح محله ‌محور است/مشارکت واقعی مردم، محور اصلی اجرای طرح محله‌ محور است
تجربه محلات پایلوت مبنای تصمیمات اجرایی طرح محله ‌محور است/مشارکت واقعی مردم، محور اصلی اجرای طرح محله‌ محور است

تجربه محلات پایلوت مبنای تصمیمات اجرایی طرح محله ‌محور است/مشارکت واقعی مردم، محور اصلی اجرای طرح محله‌ محور است معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌ شرقی با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق مسائل و نیازهای واقعی مردم گفت: طرح محله ‌محور پس از دو سال گفتمان ‌سازی و اجرای برنامه ‌های پایلوت، باید وارد مرحله […]



تجربه محلات پایلوت مبنای تصمیمات اجرایی طرح محله ‌محور است/مشارکت واقعی مردم، محور اصلی اجرای طرح محله‌ محور است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌ شرقی با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق مسائل و نیازهای واقعی مردم گفت: طرح محله ‌محور پس از دو سال گفتمان ‌سازی و اجرای برنامه ‌های پایلوت، باید وارد مرحله تصمیم ‌گیری و اجرای عملیاتی شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، جلسه شورای راهبری مدیریت محله ‌محور آذربایجان‌ شرقی با حضور مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌ شرقی و علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان، با محوریت احصا و به‌ کارگیری ظرفیت‌ های حوزه ‌های سلامت، بهداشت، نشاط و ورزش در طرح‌ های محله‌ محور برگزار شد.

مرتضی محمدزاده در این نشست با اشاره به سابقه مشارکت مردم در نظام حکمرانی طی یک قرن گذشته اظهار کرد: یکی از دلایل محقق نشدن مطلوب برخی طرح ‌ها و برنامه‌ ها در مرحله اجرا، فاصله گرفتن از نیازها و ذائقه واقعی مردم و نبود شناخت دقیق از مسائل جامعه است.

وی افزود: طی دو سال گذشته تلاش کرده ‌ایم با تمرکز بر گفتمان‌ سازی طرح محله ‌محور، زمینه مشارکت واقعی مردم را فراهم کنیم و در این مسیر، نتایج و بازخوردهای طرح‌ های اجرا شده در محلات پایلوت نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌ شرقی با بیان اینکه اکنون باید از مرحله گفتمان‌ سازی عبور کرده و وارد مرحله تصمیم‌ گیری و اجرای عملیاتی شویم، گفت: تجربه‌ های به‌ دست‌ آمده از محلات پایلوت باید مبنای تصمیمات اجرایی قرار گیرد تا طرح محله ‌محور از یک ایده و گفتمان به برنامه ‌ای عملیاتی و اثربخش تبدیل شود.

محمدزاده همچنین بر ضرورت توجه به پایداری مداخلات و برنامه ‌ها تأکید کرد و افزود: در طراحی و اجرای برنامه‌ ها باید به گونه‌ ای عمل شود که با تغییر مدیران و افراد، اقدامات انجام‌ شده متوقف نشود و مسیر اجرای طرح ‌ها استمرار داشته باشد.

معاون وزیر ورزش: سلامت و ورزش محور اقدامات محله‌ محور در تبریز است

در ادامه این نشست، علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان، با تأکید بر نقش مردم در طرح محله ‌محوری اظهار کرد: محله ‌محوری در واقع استفاده از روحیه داوطلبی مردم برای حل مسائل محلات است؛ به این معنا که مردم خود در شناسایی مسائل و یافتن راه‌ حل‌ ها پیشقدم شوند و نقش اصلی را در بهبود محیط زندگی خود ایفا کنند.

وی افزود: مشارکت اجتماعی زمانی به نتیجه می‌رسد که فعالیت‌ ها حول ارزش‌ های اجتماعی مشترک شکل بگیرد و مردم احساس کنند در تصمیم‌ گیری و حل مسائل محله خود نقش واقعی دارند.

رحیمی، تسهیلگری را یکی از الزامات افزایش مشارکت اجتماعی دانست و گفت: باید با ایجاد سازوکارهای مناسب، مسیر مشارکت مردم تسهیل شود؛ چراکه مشارکت واقعی مردم می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی و در نهایت تقویت سرمایه اجتماعی منجر شود.

معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به ظرفیت‌ های موجود در تبریز اظهار کرد: قرار است اقدامات محله ‌محور در تبریز با تمرکز بر حوزه ‌های سلامت و ورزش دنبال شود تا این فعالیت ‌ها در سطح محلات تعمیق یافته و مشارکت مردم در این حوزه ‌ها افزایش یابد.

وی با تأکید بر اینکه سلامت صرفاً به حوزه خدمات درمانی محدود نمی‌شود، گفت: عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بخش مهمی از مسئله سلامت هستند، اما لزوماً در زیرمجموعه مستقیم نظام سلامت قرار ندارند؛ بنابراین برای ارتقای سلامت جامعه باید از ظرفیت سایر حوزه ‌ها و مجموعه ‌های اجتماعی نیز استفاده کرد.

در این نشست همچنین گزارشی از ظرفیت‌ های موجود در بخش‌ های سلامت، بهداشت و ورزش ارائه و بر استفاده از این ظرفیت‌ ها برای توسعه و تقویت طرح‌ های محله‌ محور تأکید شد