شرکت‌ها در استرالیا و کلمبیا با بالاترین نرخ‌‏ها مالیات دادند
شرکت‌ها در استرالیا و کلمبیا با بالاترین نرخ‌‏ها مالیات دادند

شرکت‌ها در استرالیا و کلمبیا با بالاترین نرخ‌‏ها مالیات دادند گزارش جدید سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نشان می‏‌دهد شرکت‌ها در کلمبیا و استرالیا سال گذشته با بالاترین نرخ‌های موثر مالیات داده‌اند. به گزارش پایگاه اینترنتی فایننشال رویو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در جدیدترین گزارش خود به بررسی نرخ موثر و نرخ قانونی […]


شرکت‌ها در استرالیا و کلمبیا با بالاترین نرخ‌‏ها مالیات دادند

گزارش جدید سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نشان می‏‌دهد شرکت‌ها در کلمبیا و استرالیا سال گذشته با بالاترین نرخ‌های موثر مالیات داده‌اند.

به گزارش پایگاه اینترنتی فایننشال رویو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در جدیدترین گزارش خود به بررسی نرخ موثر و نرخ قانونی مالیات بر شرکت ها در کشور های مختلف پرداخته است. بر اساس گزارش ارائه شده توسط این سازمان، شرکت های کلمبیایی سال گذشته با نرخ موثر ۳۲٫۹ درصد و شرکت های استرالیایی با نرخ موثر ۲۸٫۵ درصد مالیات داده اند. این رقم ها بالاترین نرخ موثر مالیات بر شرکت ها در میان سایر کشورها است.

بر اساس این گزارش، ژاپن نیز از این نظر در جایگاه سوم ایستاده است. شرکت ها در ژاپن سال گذشته با نرخ موثر ۲۸ درصد مالیات داده اند.

در این گزارش نرخ قانونی و نرخ موثر مالیات بر شرکت ها در کشورهای مختلف مقایسه شده است. منظور از نرخ مالیاتی قانونی نرخی است که در متن قوانین پیش بینی شده است . اما نرخ موثر در واقع نسبت مالیات پرداخت شده به کل درآمد پس از اعمال همه معافیت ها است. به همین دلیل در همه کشورها نرخ موثر مالیات از نرخ قانونی مالیات کمتر است.

داده های این گزارش بویژه نشان می‌دهد نظام مالیاتی استرالیا اتکای سنگینی بر مالیات شرکت ها دارد. برخی اقتصاددانان هشدار داده‌اند این نرخ های بالا ممکن است بر رقابت پذیری شرکت های استرالیایی تاثیرات منفی داشته باشد و به کاهش سرمایه گذاری‌ها در این کشور بینجامد.

نرخ مالیات بر شرکت ها در استرالیا بیش از یک دهه است که بدون تغییر مانده است. آخرین بار در سال ۲۰۰۲، نرخ قانونی مالیات بر شرکت ها در این کشور از ۳۶ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته بود. در سال ۲۰۱۸ نیز دولت تلاش کرد این نرخ را به ۲۵ درصد کاهش دهد، اما دولت تحت فشار مجلس سنای این کشور ناچار شد یک نظام دو نرخی را برای مالیات بر شرکت ها اعمال کند که طی آن برای کسب و کارهایی با کمتر از گردش مالی کمتر از ۵۰ میلیون دلار مالیات را با نرخ کمتری می پردازند.

 

منبع:

https://www.afr.com/policy/economy/just-one-oecd-country-taxes-companies-more-than-australia-20260809-p60mo1