«قیزیل آلما» اهر در آن سوی مرزها
«قیزیل آلما» اهر در آن سوی مرزها
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر گفت: میزان تولید سیب قره قرمز در اهر سالانه حدود یک‌هزار و ۷۵۰ تن از ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت این نوع سیب در شهرستان است.

به گزارش قلم پرس،از اهر، علی نجفی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه هفت هزار و ۵۰ هکتار از اراضی باغی شهرستان اهر مربوط به باغات سیب این شهرستان است، اظهار کرد: ۶ هزار و ۹۰۰ هکتار از باغات سیب شهرستان اهر بارور و ۱۵۰ هکتار غیر بارور هستند بر این اساس هر سال در شرایط مطلوب و طبیعی ۱۵۰ هزار تن سیب سر درختی در این شهرستان تولید می‌شود.

وی افزود: از این مقدار اکثریت ارقام تولیدی سیب لبنانی زرد و سبز می‌باشد البته سیب قره قرمز در ۵۰۰ هکتار پرورش و برداشت می‌شود که عطر و طعم خاص خود را داشته و جزو سیب تابستانی به حساب می‌آید و به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود.

نجفی گفت: پرورش سیب بومی قره قرمز یا «قیزیل آلما» که بومی این شهرستان است برای ۲هزار و ۸۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم و یک‌هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

کارشناس مسؤول باغبانی شهرستان اهر نیز یادآور شد: از سیب قره قرمز یا «قیزیل آلما» برای تولید مربا به خصوص تولید سرکه سیب استفاده می‌شود که کیفیت این سرکه سیب نسبت به دیگر سرکه‌های سیب بالاست.

رسول دوستی با بیان اینکه عملکرد سیب قره قرمز نسبت به ارقام دیگر سیب در شهرستان اهر بالاست، تصریح  کرد: عملکرد سیب در شهرستان اهر ۲۵ تن در هکتار است در حالی که عمکرد سیب قره قرمز ۳۵ تن در هکتار است و کشاورزان پیشرو در شهرستان تا ۱۴۰ تن در هکتار نیز از این رقم برداشت کرده‌اند.

وی متذکر شد: سیب قره قرمز اهر علاوه بر اینکه در شهرستان اهر عرضه می‌شود به تهران و استان‌های هم جوار نیز ارسال می‌شود.

دوستی با بیان اینکه این نوع سیب شهرستان اهر مشتریان خاص خود را در کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه و عراق دارد، خاطرنشان کرد: به صورت سالانه و در فصول برداشت سیب قرمز این محصول به‌طور مرتب به کشورهای یاد شده صادر می‌شود.

دوستی همچنین با بیان اینکه ضرورت دارد صنایع تبدیلی در شهرستان اهر راه‌اندازی شود، گفت: اکنون به صورت محدود و به صورت مشاغل خانگی چیپس میوه به صورت خشک در منطقه تولید می‌شود.

وی، زمان برداشت سیب قره قرمز را در شهرستان اهر از اواخر تیرماه تا اواخر مرداد ماه اعلام کرد و افزود: شهرستان اهر در تولید سیب و سطح زیر کشت آن در آذربایجان‌شرقی مقام سوم را دارد.

کارشناس مسؤول صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی شهرستان اهر نیز اضافه کرد: مسؤولان برای ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان بی‌تفاوت هستند به‌طوریکه بانک‌ها و مؤسسات مالی برای ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان مانع می‌شوند و مشارکتی ندارند.

صفر فرضی افزود: اکنون ۲۳ واحد صنایع تبدیلی کشاورزی در شهرستان اهر فعالیت می‌کنند که از جمله رب و پوره سیب از تولیدات آنها بوده اما با این حال واحد تولید پوره در شهرستان که ظرفیت تولید ۱۵ هزار تن را داشت از معاونت غذا و داروی علوم پزشکی تائیدیه نگرفت.

وی اذعان داشت: در بخش سردخانه اهر توسعه مناسبی یافته و اکنون ۳۵ هزار تن ظرفیت دارد البته سردخانه ۱۰ و ۱۲ هزار تنی شهرستان نیز نیمه تمام است که باید بزودی به اتمام برسد.

باغدار اهری نیز گفت: خاک و آب و هوای شهرستان اهر مناسب برای کاشت سیب قره قرمز است و در باغ شخصی او که  ۱٫۵ هکتار مساحت دارد، سالانه به‌طور میانگین ۲۰ تن سیب قره قرمز تولید می‌شود.

جلال حسن‌زاده که بازنشسته بانک تجارت است و حدود ۲۰ سال است که به کاشت محصولات مختلف از جمله سیب قره قرمز مشغول است، افزود:  امسال وضعیت محصول نسبت به سال قبل بسیار خوب است.

گفتنی است، آذربایجان‌شرقی در تولید سیب معمولا مقام دوم کشور را دارد و شهرستان‌های مراغه، میانه، اهر و شهر زنوز مرند سیب‌های آبدار و خوشمزه‌ای دارند که در سطح جهان شناخته شده است.

انتهای پیام/