زنوزی: پیشنهاد خرید استقلال را رد کردم/ از شرایط تراکتور راضی هستم/ امیدوارم بتوانیم تراکتور را به جایگاه اصلی‌اش بازگردانیم
زنوزی: پیشنهاد خرید استقلال را رد کردم/ از شرایط تراکتور راضی هستم/ امیدوارم بتوانیم تراکتور را به جایگاه اصلی‌اش بازگردانیم
مالک باشگاه تراکتور با بیان اینکه علیرضا بیرانوند باید خودش را اصلاح کند، گفت: زمان علی سعیدلو در سازمان تربیت بدنی به من پیشنهاد حضور در باشگاه استقلال را دادند که قبول نکردم.

به گزارش قلم پرس، محمدرضا زنوزی در خصوص مالکیت باشگاه تراکتور، اظهار داشت: جا دارد که اعلام کنم مالک اصلی باشگاه تراکتور هواداران هستند و من به عنوان نماینده به همراه مدیرعامل و هیات مدیره کارهای باشگاه را انجام می‌دهم. امیدوارم که بتوانیم تراکتور را به جایگاه اصلی‌اش بازگردانیم.

وی ادامه داد: وقتی تیم‌ها از خودشان هزینه نمی‌کنند و از راه‌های دیگر هزینه می‌کنند، اتفاقات ناخوشایندی می‌افتد. وقتی ما از جیب ۸۰ میلیون نفر برای باشگاه‌ها هزینه می‌کنیم،‌ سوء مدیریت این مساله به خودمان برمی‌گردد و این موجب می‌شود تا در مجامع بین المللی نتوانیم موفق شویم. باشگاهداری در ایران واقعاً ورشکسته است، دلیش هم باشگاهداری دولتی است. امکاناتی که می‌توانستند ایجاد کنند تا باشگاه‌ها سود ده شوند باعث شده این اتفاقات رخ دهد. وقتی شما از جیب خودتان هزینه نکنید، این اتفاقات رخ می‌دهد.

مالک باشگاه تراکتور درباره اینکه به نظرش الگوی خصوصی‌سازی باشگاه تراکتور برای دو باشگاه مطرح پایتخت نیز اجرا خواهد شد، گفت: زمان ریاست سعیدلو در سازمان تربیت بدنی پیشنهاد مالکیت باشگاه استقلال را به من دادند، اما من قبول نکردم و گفتم گسترش فولاد را در اختیار دارم. آنجا اعلام کردم اگر قرار است در تیم‌های پرطرفدار وارد شوم الویت اول و آخرم تراکتور است. من آن پیشنهاد را قبول نکردم. من از سال ۷۵ تیم‌داری می‌کنم و از فوتسال شروع کردم و الان در فوتبال فعالیت می‌کنم.

وی ادامه داد: شاید این ایراد وجود داشته باشد که فلانی ورزشی نیست. ورزشکار قرار است ورزش کند، اما به ندرت پیدا می‌شود ورزشکاری در زمینه بیزنس هم وارد شود و موفق باشد. هر کاری باید به کننده آن واگذار شود. شما در دنیا باشگاه‌های موفق را نگاه کنید. کدام مدیر موفقی ورزشی بوده است؟ شاید ۸۰ درصد باشگاه‌ها مدیران بیزنس‌منی دارند که ورزش را اقتصادی کرده‌اند. در حال حاضر مالکان باشگاه های رئال مادرید و منچستر آیا ورزشی هستند؟ این کارها آدم حرفه‌ای خودش را می‌خواهد. کسی را می‌خواهد که از این فوتبال پول دربیاورد. هم تیمش را موفق کند و هم به سهام‌داران خود سود بسوزاند. در غیر این‌صورت همین می‌شود که الان ما در آن دست و پا می‌زنیم.  مثلا در منچستر یوناتید بیشترین سود و سهام در این باشگاه وجود دارد و این مساله به خاطر مدیران بیزینس‌من است که در باشگاه وجود دارد.

زنوزی درباره اینکه آیا از شرایط باشگاه تراکتور رضایت دارد یا خیر، بیان کرد: من از شرایط تراکتور خیلی راضی هستم. هوادار و تیم خوبی داریم، اما شاید رسانه نداشته باشیم. خیلی رُک بگویم، چند تیم هستند که فضای رسانه‌ای ایجاد کرده‌اند تا دیگر تیم‌ها تلاش کنند و آنها قهرمان شوند.

وی در مورد فرهنگ‌سازی، اظهار داشت: ما سعی خودمان را در این زمینه انجام داده‌ایم. از زمانی که من آمده‌ام ببینید چقدر تغییر ایجاد شده است. در بازی هفته گذشته مقابل تراکتور ببینید وضعیت چطور بود. شاید من در کارهای دیگر زندگی‌ام بیشتر موفق باشم،‌ اما در فوتبال چیزهای دیگری هم وجود داردکه تأثیرگذار است. این سیستم این‌طور بنا شده است و زمان می‌برد تا تغییر در آن ایجاد شود. الان مدیریت‌ها رنگی است. حتی در رسانه‌ هم رنگی است. وقتی یک مجری می‌گوید فلان تیم با تیم ما بازی دارد، یعنی چه؟

زنوزی در خصوص اینکه برخی‌ها می‌گویند مربیان تراکتور سن بالایی دارند، گفت: این حرف‌ها فقط برای ماست، اما در باره سایر تیم‌ها نیست. چرا سال گذشته همین حرف‌ها را برای استقلال نزدند؟ چرا امسال در باره پرسپولیس این حرف‌ها مطرح نمی‌شود؟ اگر تیم‌های تهران این کار را انجام دهند، می‌گویند مربیان باتجربه آمده اما چون ما انجام دادیم می‌گویند سن مربیان بالاست.

مالک باشگاه تراکتور، بیان کرد ادامه داد: خوشحالم که در رسانه‌ها تیم تراکتور را لاکچری می‌بینند اما ریال به ریال هزینه‌ها در تراکتور حساب و کتاب دارد و هنر یک بیزینس من این است که بازیکن گران و خوب را ارزان بگیرد و بازیکن ارزان را گران بفروشد. ما بازیکنان خوب و گرانی گرفتیم و اینکه تراکتور را تیم لاکچری و خوبی قلمداد می‌کنند برای من خوشحال کننده است. هزینه‌ها در باشگاه تراکتور مشخص است و این اتفاق بسیار خوبی برای تراکتور به حساب می‌آید.

زنوزی، گفت: سوابق من نشان می‌دهد تیم‌های من از نظر بهداشت مالی همیشه سالم بوده‌اند. بعضاً در رسانه‌ها می‌گویند در تراکتور دلالی وجود دارد، دلالی در باشگاهی می‌تواند باشد که آن باشگاه فقط هزینه می‌کند و کسی نیست نظارت کند. من دلالی را رد نمی‌کنم، اما دلال نمی‌تواند از جیب من بزند،‌ چون من برای ریال به ریال پولم زحمت کشیده‌ام. من به باشگاه‌های غیرخصوصی کاری ندارم. شاید آنها هزینه را بالا می‌برند، اما باشگاه‌های خصوصی این‌طور نیست. شما کیفیت بازیکنانی را که ما امسال آورده‌ایم، نگاه کنید. شما قیمت بازیکنان را در سایت ترانسفر مارکت نگاه کنید و ببینید ما با چه قیمتی بازیکن آورده‌ایم.

وی در مورد مالکیت همزمان دو باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی اظهار داشت: هر کسی می‌آید حاضر هستم ماشین‌سازی را به او بدهم اما من برای ماشین‌سازی هزینه می‌کنم تا لیگ آسیب نبیند. این اشکال در خصوص پرسپولیس و استقلال هم هست. وزارت صنایع ۸ تیم و وزارت ورزش ۲ تیم دارد و فرق ما این است که من می‌خواهم ماشین‌سازی را واگذار کنم اما آنها نمی‌خواهند این تیم‌ ها را واگذار کنند. ما امکانات تیم‌های دولتی را نداریم و از جیب ۸۰ میلیون نفر برای آنها هزینه می‌شود. مگر پرسپولیس و استقلال صد درصد مردم ایران را حامی خودشان می‌بینند که باید هزینه آنها از جیب صد درصد مردم داده شود؟

مالک باشگاه تراکتور افزود: من الان می‌خواهم ماشین‌سازی را واگذار کنم، اما تیم‌های دیگر یکسری امکانات دارند که ما نداریم. آنها وزارت ورزش را دارند و از جیب ۸۰ میلیون ایرانی هزینه می‌کنند. آیا هوادار ۳۰ میلیونی تراکتور راضی هستند از جیب‌شان برای این دو تیم هزینه شود؟ آیا هواداران سپاهان راضی هستند؟ مگر صد درصد ایران هوادار استقلال و پرسپولیس هستند که از جیب صد درصد مردم هزینه این دو تیم می‌کنند؟ قطعاً هواداران خود استقلال و پرسپولیس هم به این وضعیت راضی نیستند. اگر این دو تیم هم خصوصی شوند نظارت روی آنها بیشتر خواهد شد. من گله‌ای هم از صداوسیما دارم. الان هوادار تراکتور این گلایه را دارند که چرا صداوسیما در پخش زنده شبکه سه تبعیض قائل می‌شود. سال گذشته پُر هوادارترین تیم لیگ برتر کدام تیم بود؟ قطعاً تراکتور، ما در تمام ایران هوادار داریم. حتی در تهران هم ۵۰ درصد ورزشگاه در اختیار ماست. در یکی، دو بازی حتی هواداران‌مان در تهران هم بیشتر از حریف بودند، اما باز هم در پخش زنده بازی‌ها تبعیض می‌شود.

مالک باشگاه تراکتور در واکنش به طرح  سازمان لیگ در خصوص اجرای قانون ۹۰ درصد به ۱۰ درصد برای هواداران تیم میزبان، گفت: آیا برای پیکان و سایپا هم قانون ۹۰ به ۱۰ اجرا می‌شود؟ اگر اجرا نمی‌شود پس انتظار نداشته باشید برای دیگران هم این قانون اجرایی شود.

وی در باره اینکه برای ورزشگاه اختصاصی چه برنامه‌ای دارد، گفت: پیشنهاد داریم که ورزشگاه یادگار امام را به ما بدهند اما فعلا قبول نکرده‌اند. همچنین با شهردار تبریز صحبت‌هایی کردیم و جایی را بررسی می‌کنیم تا به ما واگذار شود و حتی در مورد قیمت آن هم بحث کرده‌ایم.

زنوزی درباره بلیت‌فروشی دیدارهای تراکتور هم گفت: ما به عنوان لیدر خصوصی‌سازی در فوتبال یکسری کارها را انجام دادیم. فکر می‌کنم هفته گذشته و در بازی با پرسپولیس که بلیت‌فروشی را خودمان انجام دادیم، همه همکاری کردند و اتفاق خوبی افتاد. حدود ۸۰ هزار نفر به استادیوم آمدند،. ما ۵۰ هزار بلیت را الکترونیکی فروختیم و حدود ۱۵ هزار بلیت هم به صورت کارت در استادیوم فروخته شد. یکسری کارهای خوب توسط باشگاه تراکتور انجام شد و حتی برای اولین‌بار در مراسم رونمایی از لباس‌مان هم از بانوان دعوت کردیم که این می‌تواند فرهنگ بالای هواداران را نشان دهد.

وی درباره شکایت تراکتور از لی اروین و استوکس گفت: بخش حقوقی باشگاه پیگیر است. استوکس به آدنادمیر باشگاه ترکیه ای رفته است. فکر می کنم اتفاقی که سر پرسپولیس آمد سر این باشگاه ترکیه ای هم بیاید و پنجره نقل و انتقالات این باشگاه بسته شود. پرونده اروین را هم پیگیر هستیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای سود ده شدن تراکتور در آینده دارد، گفت: ما می‌خواهیم تراکتور را به جایگاه اصلی خودش برسانیم، یعنی از نظر ورزشی، فرهنگی و اقتصادی باید این کار صورت بگیرد. چندین بار رهبر معظم انقلاب گفته‌اند آذربایجان سر ایران است و ما می‌خواهیم در حوزه فرهنگ و اقتصاد هم تراکتور به عنوان نماینده آذربایجان سر ایران باشد و به این سرانجام برسد. سعی داریم قدرت تیم را حفظ کرده و آن را ارتقا بدهیم تا تراکتور در جایگاهی که رهبر انقلاب گفته‌اند، باقی بماند.

وی افزود: فوتبال ما اقتصادی است، اما ما نتوانستیم از این مسئله بهره‌برداری کنیم. یکسری شرکت متفرقه به وجود آمدند و در حالی که ما هزینه می‌کنیم، فوتبالیست را ما می‌خریم، ورزشگاه را ما می‌سازیم، یک عده دیگر از فوتبال بهره‌برداری می‌کنند.

مالک باشگاه تراکتور تبریز با بیان اینکه این تیم ۳۰ میلیون هوادار دارد عاشق تراکتور هستند، یادآور شد: روز اولی که باشگاه تراکتور را خریدم، اعلام کردم باشگاه باید یک برنامه اقتصادی داشته باشد تا به هوادارانش کمک کند. ما یک اپلیکیشن طراحی کردیم که هواداران عضو آن می‌شوند و ما برای خرید بلیت هواپیما، هتل، تاکسی و دیگر اجناس به آنها تخفیف می‌دهیم.

زنوزی ادامه داد: اکنون در فوتبال دست ما در جیب هوادار است که آنها به ما کمک کنند، اما این مسئله کجای دنیا وجود دارد؟ ما باید خدماتی به هواداران بدهیم که ارزان‌تر از جای دیگر باشد که از این مسئله هم باشگاه بهره‌مند شود و هم هوادار به سود برسد. یکی از برنامه‌های ما همین اپلیکیشن است که یکی دو ماه دیگر راه‌اندازی می‌شود و آن را به بورس هم خواهیم برد تا هواداران هم سهامدار شوند و هم به سود برسند.

وی با اشاره به میزبانی دیدار هفته دوم مقابل پرسپولیس خاطرنشان کرد: از نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی باید تشکر کنم که در بازی هفته قبل خیلی به نظم بازی کمک کرد. همچنین از هواداران تراکتور در استان‌های دیگر از جمله اردبیل و آذربایجان غربی که برای حمایت از تراکتور به تبریز آمدند.

مالک باشگاه تراکتور در خصوص ادامه برنامه های اقتصادی، ادامه داد: یکسری شرکت حواشی فوتبال ایجاد شده‌اند که ربطی به فوتبال ندارند. ۱۶ تیم لیگ برتری و ۱۸ تیم در لیگ دسته اول تیمداری می‌کنند. برای این تیم‌ها هزینه زیادی پرداخت می‌شود، اما سود آن به شرکت‌های دیگر می‌رسد. ما در حال تنظیم یک سوپراپلیکیشن هستیم که تمام این خدمات و کارهایی که شرکت‌های دیگر در مورد فوتبال انجام می‌دهند را انجام خواهیم داد و بخش اقتصادی باشگاه را قوی می‌کنیم، ارقام درشتی در این شرکت‌ها وجود دارد و ما به دنبال همین درآمدها هستیم. شما حساب کنید که ۳۰ میلیون هوادار بخواهند از اپلیکیشنی که برای خودشان است، استفاده کنند چه سودی حاصل می‌شود.

زنوزی درباره ادعای اینکه تراکتور ۳۰ میلیون هوادار دارد، گفت: ۷۰، ۸۰ درصد آذری زبان‌ها طرفدار تراکتور هستند. ایران حداقل ۴۰ میلیون آذری زبان دارد که ۳۰ میلیون آن تراکتوری هستند! وقتی ما در تهران بازی داریم و ۵۰ درصد ورزشگاه هوادار تراکتور هستند، دیگر خودتان حساب کنید چقدر می‌شود! ما در دیگر شهرها هم همین شرایط را داریم و در هیچ شهری میهمان نیستیم. همیشه هواداران تراکتور به ما لطف دارند.

وی درباره اینکه چرا تراکتور اسپانسر البسه ندارد و گفته می‌شود لباس‌های فعلی این تیم از فدراسیون خریداری شده است، اظهار داشت: ما آدیداس را گرفته‌ایم. حدود هشت سال به فدراسیون فوتبال سرویس دادم و این وظیفه‌ام بود که به خاطر کشورم ایران خدمات هوایی را برای تیم ملی گذاشتم، اما یک تقدیر و تشکر خشک و خالی از ما نکردند. حتی گفتند با هواپیمای تیم ملی مسافرکشی می‌کنند، اما کسی نگفت این هواپیما برای خودمان است. حالا چطور فدراسیون به ما لباس داده است؟ ما با آدیداس قرارداد امضا کردیم و از یک ماه پیش نام تراکتور را در سایتش هم آورده است. به‌هرحال ما قراردادی با آنها داریم.

مالک باشگاه تراکتور در پاسخ به این سؤال که گفته شده است برخی بازیکنان ایرانی هم با این باشگاه قرارداد ارزی دارند، خاطرنشان کرد: بروند و نگاه کنند. کار سختی نیست و این را از فدراسیون فوتبال پیگیری کرده و نگاه کنند. ما رشید مظاهری را آوردیم و یکی از مدیران اسبق استقلال صحبت‌هایی درباره او کرد که مظاهری پاسخش را داد. من از جیب خودم هزینه می‌کنم و می‌دانم چقدر هزینه کنم. قیمت را کسانی بالا می‌برند که از جیب خودشان هزینه نکرده و از جیب ملت هزینه می‌کنند. تحمل این مسائل را هم ندارند و به همین دلیل در رسانه‌ها شایعاتی را مطرح می‌کنند و چند بار برای خود من حاشیه ساختند.

زنوزی افزود: فوتبال حاشیه زیاد دارد و تراکتور هم یکی از تیم‌های بزرگ ایران است که حاشیه‌های خودش را دارد. من در این ۲۰ سال که در فوتبال هستم، سعی کردم خیلی در رسانه‌ها نباشم. سال گذشته چون تراکتور را گرفته بودیم، سعی کردم خودم پای کار باشم که دیدم برخی در حال حمله کردن هستند و سعی کردم امسال بیشتر نظارت کنم. من خودم هم حاشیه‌ای هستم و اگر حاشیه هم بیاید، این حواشی تصاعدی بالا می‌رود که به همین دلیل امسال خودم را کنار کشیدم.

وی در باره شکایت از بیرانوند هم افزود: این بازیکن از بهترین‌ دروازه‌بانان تاریخ فوتبال ماست و من از نظر فنی او را قبول دارم، اما از نظر اخلاقی باید خودش را اصلاح کند. فیلم حرکات او در سال‌های قبل و این فصل وجود دارد و باید با هوادار مودب برخورد کند.  نمی‌دانم قوانین فدراسیون فوتبال چیست که برای بازیکنان برخی تیم‌های خاص حریم‌هایی در نظر گرفته است. ما سال گذشته هم شکایت کردیم، اما ترتیب اثر داده نشد. به شکایت‌های ما از پدیده، پرسپولیس و سپیدرود رسیدگی نشد و مسکوت مانده است. برای تمام اینها سند داریم، اما زورمان به اینها نمی‌رسد. همان‌طور که گفتم ما تلاش می‌کنیم و تا اندازه‌ای دست ماست. ما در کار دیگر صد درصد خودمان تلاش می‌کنیم و همه چیز در دست ماست، اما اینجا همه چیز دست ما نیست و نمره را در نهایت یکی دیگر باید بدهد.

زنوزی در پاسخ به این پرسش که آیا باشگاه تراکتور به دنبال انجام بازی دوستانه با تیم‌های مطرح باشگاهی است یا خیر، گفت: این تأخیر در شروع لیگ کمی برنامه ما را به‌هم زد. مدیران ما زحمات خوبی می‌کشند و یکسری کارها انجام می‌دهند و قرار بود با روبین‌کازان بازی کنیم، اما دیر شروع شدن لیگ ما و زود شروع شدن لیگ روسیه مشکلاتی ایجاد کرد که نتوانستیم این کار را انجام دهیم، اما فعلاً در حال بررسی هستیم.

وی درباره اینکه برنامه‌ای برای ورود به رشته‌های دیگر دارند یا خیر، خاطر نشان کرد: ما به دنبال ورود به والیبال هستیم. اولویت دوم‌مان بعد از فوتبال این رشته است. اول می‌خواهیم فوتبال روی غلتک بیفتد و بعد از آن والیبال را شروع می‌کنیم. در این بین شاید به رشته‌های دیگر هم برسیم.

مالک باشگاه تراکتور در مورد آکادمی این باشگاه نیز توضیح داد: امسال تغیرات اساسی در این حوزه انجام شده است. به نظرم مدیرعامل می‌تواند در مورد ریز این موضوع توضیح دهد.

زنوزی در پایان گفت: از تمام هواداران استقلال و پرسپولیس عذرخواهی می‌کنم که برخی صحبت‌ها را مطرح کردم. شاید آنها ناراحت شوند، اما من واقعیت‌ها را می‌گویم. از من به دل نگیرند، من به نفع آنها صحبت می‌کنم. شاید در کوتاه مدت متوجه منظور من نشوند، اما در بلندمدت این صحبت‌ها به نفع استقلال و پرسپولیس و کشور خواهد بود و این دو تیم هم از وابستگی رهایی پیدا می‌کنند. گاهی اوقات عدم مدیریت در تیم‌ها باعث کارهایی می‌شود که شایسته ورزش ما نیست.