نایب رییس مجلس، آخرین نشست نمایندگان سران سه قوه درباره موسسات مالی را تشریح کرد. به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مسعود پزشکیان، در تشریح آخرین نشست نمایندگان سران سه قوه درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری، گفت:در حال حاضر تقریبا بیش از ۹۹ درصد مشکلات موسسات مالی و اعتباری رفع شده […]
نایب رییس مجلس، آخرین نشست نمایندگان سران سه قوه درباره موسسات مالی را تشریح کرد.
به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مسعود پزشکیان، در تشریح آخرین نشست نمایندگان سران سه قوه درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری، گفت:در حال حاضر تقریبا بیش از ۹۹ درصد مشکلات موسسات مالی و اعتباری رفع شده و تنها حدود یک درصد از این مشکلات باقی مانده که در نشست اخیر مشکلات باقیمانده موسسات مورد بررسی قرار گرفت.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نشست خود با برخی سپرده گذاران موسسات مالی و احمد توکلی رییس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، افزود: در این نشست اطلاعاتی درباره موسسات مالی و اعتباری به ویژه ثامن الحجج اخذ شد و در نشست اخیر نمایندگان سران سه قوه گزارش اطلاعات ارائه و در نهایت مقرر شد نشستی درباره اطلاعات دیده بان شفافیت با حضور آقای توکلی و بانک مرکزی برگزار و در جلسه ای دو طرفه با شفاف سازی، مشکلات رفع شود.
سپرده گذاران آسیب پذیرتر سریعتر پاسخ داده شدند
وی با بیان اینکه عزم و اراده مسئولان بر رفع مشکلات مردم است، ادامه داد: سعی شده سپرده گذارانی که آسیب پذیرتر هستند سریعتر پاسخ داده شوند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه تعدادی از سپرده گذاران درباره اخذ اطلاعات سپرده یک میلیارد تومانی گلایه هایی داشتند، یادآور شد: مقرر شده این افراد به بانک مرکزی معرفی شوند تا در پرداخت سپرده های آنها تسهیل شود و هدف از دریافت اطلاعات حساب از سپرده گذاران تنها این موضوع بوده که هر فردی چه زمانی و چه میزان پول سپرده گذاری کرده است.
مقرر شد که برای انجام مزایده اموال عجله نشود
وی با بیان اینکه در این نشست مقرر شد که برای انجام مزایده اموال عجله نشود، افزود: با روند موجود قیمت اموال بالاتر رفته و اگر اموال به فروش برسد پول خط اعتباری بازگشته و پول واقعی به جامعه تزریق می شود که با افزایش تورمی که در جامعه رخ داده احتمال دارد بتوان سپرده های بالای یک میلیارد تومان را نیز پرداخت کرد، بنابراین باید در این بخش نیز بررسی هایی انجام داد.
ولیعصر رباط کریم حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی داشت
پزشکیان با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی و مسئول بانکی این وزارتخانه در نشست اخیر نمایندگان سران سه قوه حضور داشتند، ادامه داد: در این بخش مسائل و مشکلات تعاونی های روستایی مورد بررسی قرار گرفت، چراکه حدود ۳ الی ۴ موسسه و تعاونی پولی و اعتباری جهادکشاورزی به نام موسسه تعاونی روستایی که همگی در تهران قرار دارند با مشکلاتی روبه رو شده اند که مقرر شده این مشکلات رفع شود.
وی با اشاره به اینکه تعاونی ولیعصر رباط کریم حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی داشته که ۱۶۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است، اظهار داشت: موسسه نهال نشان البرز حدود ۴۲ میلیارد تومان بدهی دارد که براساس اطلاعاتی که از سهامداران اخذ شده زمین ها و دارایی های جدیدی معرفی شده که دارایی ها پاسخگوی مطالبات است، لذا مقرر شده بررسی های لازم انجام و بدهی سپرده گذاران پرداخت شود.
با پرداخت ۸۰۰ میلیارد تومان ۸۰ درصد مشکلات تعاونی روستایی ایلام رفع می شود
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه درباره تعاونی روستایی ایلام نیز مقرر شد که دارایی های آنها بررسی و مشکلات آنها رفع شود، افزود: براساس اطلاعات دریافتی اگر ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود، ۸۰ درصد مشکلات این تعاونی رفع و ۸۰ درصد سپرده گذاران مطالبات خود را دریافت می کنند که مقرر شد این روند اجرایی و برای مابقی اموال استخراج و تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: همچنین گلیم و گبه کرمانشاه ۴۵ میلیارد پول دارد و دارایی آنها با تورم به حدود ۵۵ میلیارد تومان افزایش یافته که مقرر شده این اموال محاسبه و براساس سرمایه گذاری ها از پایین به بالا سپرده ها پرداخت شود.
شعبات تعاونی روستایی جمع می شوند/یک شعبه به صورت قرض الحسنه کار می کند
پزشکیان با بیان اینکه در این نشست تصمیم گرفته شد که تمام شعبات مختلف موسسات تعاونی جمع و تنها مجوز یک شعبه تعاونی براساس قانون داده شود، یادآور شد: این یک شعبه باید به صورت صندوق قرض الحسنه فعالیت کند نه اینکه سودهای آنچنانی پرداخت و در روند پولی و بانکی کشور دخالت کند و هر روز نقدینگی کشور افزایش یابد.
بانک ها بی جهت پولسازی می کنند
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بانک تولید ندارد اما هر سال با سودهایی که پرداخت می کند حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد به نقدینگی کشور افزوده می شود، تصریح کرد: در بانک ها تولید صورت نگرفته و تنها بی جهت پول سازی می شود، بنابراین قرار شد تا پایان امسال این تعاونی ها تک شعبه ای شوند و این یک شعبه نیز تنها باید قرض الحسنه کار کند و حق پرداخت سود ندارد./