شیب تند نابودی جاده ها بر محیط زیست
شیب تند نابودی جاده ها بر محیط زیست
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی گفت: توسعه راه ها باعث انقراض جانوران به علت جدایی زیستگاه ها میشود.

به گزارش قلم پرس داود غنی پور روز چهارشنبه در حاشیه تور رسانه ای با خبرنگاران گفت: توسعه ای که در دهه های اخیر در منطقه آزاد ارس انجام شده ضمن داشتن اثرات مثبت دارای اثراث منفی نیز بوده است.وی با بیان اینکه جاده یکی از زیر ساخت های مهم در توسعه ی هر منطقه ای به شمار میرود گفت: ایجاد جاده و آزاد راه مشکلاتی همچون قطع کردن ارتباط جانوران یک منطقه ایجاد میکند که در کشور های پیشرفته برای از بین بردن اثرات منفی این موضوع روگذر ها و زیر گذر ها برای عبور حیوانات احداث میشود.

معاون اداره حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی افزود:
ما در این راستا برای اولین بار در کشور دو پل روگذر برای عبور حیوانات در مسیر کلیبر- جانانلو احداث کرده ایم و یک پل روگذر هم قرار است به همت منطقه آزاد ارس در مسیر مرند به جلفا احداث شود.

ایجاد روگذر ۵۰ متری برای عبور حیوانات

معاون عمرانی منطقه آزاد ارس گفت: یکی از مسائل مهم در کلیه جوامع، محیط زیست است که در آموزه های دینی نیز به آن اشاره شده است و این مسئله آن قدر مهم است که بخش هایی از کتب دینی در اسلام به حقوق حیوانات اختصاص یافته است.

خلیل‌اله صدر نورمحمدی با اشاره به اینکه در منطقه آزاد ارس پتانسیل های منحصر به فرد زمین شناسی و محیط زیستی وجود دارد افزود: منطقه آزاد ارس نیز با هدف حفظ پتانسیل های زمین شناسی و محیط زیستی سرمایه گذاری هایی در منطقه انجام داده است.

وی اذعان کرد: از اقدامات انجام شده توسط منطقه آزاد ارس میتوان ایجاد روگذر عبور حیوانات به طول ۵۰ متر در جاده مرند جلفا با سرمایه ۳۰ میلیاردتومن وساختمان محیط بانی نوردوز با مبلغ ۱۵ میلیارد تومن را برشمرد.

معاون عمرانی منطقه آزاد ارس با اشاره به ثبت جلفا به عنوان شهر سالم گفت: باید ظرفیت های منطقه آزاد ارس بیشتر شناسانده شود زیرا که این منطقه میتواند دارای پتانسیل های خاص بالا در زمینه گردشگری و محیط زیست باشد.

ضرورت مشارکت مردم محلی در حفظ محیط زیست

مدیر عامل موسسه حفاظت از تنوع زیستی استان آذربایجان شرقی گفت: در تمامی دنیا به این نتیجه رسیده اند که بدون مشارکت جوامع محلی و شهری حفاظت از محیط زیست معنایی ندارد زیرا وقتی که مردم مشارکت داده نمیشوند اجرای قوانین را برای خود مانعی می بینند.

محمدرضا مسعود با اشاره به اینکه مهم ترین بخش آموزش دانستن زبان مخاطب است ، بیان کرد: بسیار مهم است که بدانیم با چه زبانی به افراد محلی خصوصا کودکان آن ها تدریس کنیم و با چه راهکار هایی بتوانیم مشارکت آنان را افزایش دهیم تا بتوانند از طبیعت و محیط زیست به صورت داوطلبانه و یا تخصصی محافظت کنند.

وی با با بیان اینکه محیط زیست با احداث جاده ها و پیوستن شهر ها و روستا ها به یکدیگر دچار مشکلات فراوانی میشوند تصریح کرد: گسترش مسیر ها باعث میشود که ارتباط جانوران با هم قطع شود و زیستگاه ها حالت جزیره ای به خود گیرند و بین جانوران ارتباط هم خونی رخ دهد که این مسئله عاملی برای انقراض گونه ها است که در این شرایط یک بیماری ساده میتواند گله ای را به طور کامل از بین ببرد.

شهر سالم مدینه فاضله نیست

سرپرست مدیریت اجتماعی و ورزش سازمان ارس درباره ی انتخاب شدن جلفا به عنوان شهر سالم گفت: شهر سالم به این معنا نیست که آن شهر مدینه فاضله است بلکه به این معناست که آن شهر دارای ۸۰ شاخص تعریف شده توسط بهداشت جهانی است و همه با همکاری هم برای ایجاد جامعه و محیط زیست سالم تلاش می کنند.

جاوید مهتابی اذعان کرد: شهر سالم از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت این گونه تعریف شده که تمامی تلاش ها در راستای توسعه محیط زیست اجتماعی و فیزیکی است که نقش سازمان های مردم نهاد در این موضوع میتواند بسیار پر رنگ باشد.

افتتاح ۱۲۴ خانه محیط زیست در استان
رئیس اداره آموزش حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: ۴ سال پیش به ادارات کل محیط زیست کشور ابلاغ شد که به بحث خانه های محیط زیست در اجتماع ورود کنند و ما با ورود به این موضوع متوجه شدیم که خانه های محیط زیست در بطن جامعه شبکه های اجتماعی ایجاد میکند. که کاشت زعفران در مدارس نمونه ی کوچیکی از آن است.

مهدی طاهری با اشاره به ضرورت همکاری تمام ارگان ها در بحث محیط زیست اذعان کرد: ما توانستیم در استان ۱۲۴ خانه محیط زیست افتتاح کنیم و با امضای تفاهم نامه ها فعالیت های زیادی خصوصا در منطقه آزاد ارس انجام داده ایم.

 

انتهای پیام/ص/ن/ش

  • نویسنده : صبا نقی زاد شفیق