به گزارش قلم پرس، اکبر رضایی در جمع اصحاب رسانه استان دررابطهبا موضوع زبان معیار در رادیو و تلویزیون شبکه استانی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در خصوص مسئله زبان از سالهای گذشته با آن درگیر هستیم اظهار کرد: زمان اجرای برنامههای ادبی باید موازین ادبی را به طور کامل رعایت شود به هر زبانی باشد، اما در زمان گفتوگو با مردم باید رسانه باید بهطریقاولی به زبان مردم سخن بگوید.
وی افزود: اخیراً در یکی از برنامهها در خصوص آتشسوزی از کلمه یانقین استفاده کرده بودند که تذکر دادم؛ یانقین را برای تشنگی به کار میبریم مثلاً میگوییم من «یانقینام من» «تشنه هستم»، کجا به آتشسوزی یانقین میگوییم؟ یا مثلاً در رادیو میگفتند «دوز گونی» «سوت گونی» ما در تبریز میگوییم «شنبه»، «شنبه صاباحی»، «هفت اوچی»، «چهارشنبه آخشامی»…، اصطلاحات «دوزقالاسی» و جزو فرهنگ عشایری است قرار نیست آن را وارد فرهنگ شهری کنیم.
مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: زبان مردم امانت است حق نداریم آن را عوض کنیم من موظف نیستم به شهریورماه «زومار آیی» بگویم؛ این خیانت به فرهنگ مردم است
وی ادامه داد: با این شرایط خواهند گفت باید به زبان باکو صحبت کنیم؛ زبان باکو در جای خود محترم، اما من برای خودم یکزبان دارم و آنها نگاهشان به سمت ما است باید متکی به زبان خودمان باشیم، زمانی قمری دربندی از تبریز الهام میگرفت برای شعر سرودن، چرا امروز گوینده من باید به زبان باکو صحبت کند در حالی نگاه آنها به سمت تبریز بوده و باید این جایگاه را به تبریز برگردانیم.
رضایی خاطرنشان کرد: در رعایت اصول زبان آذری من معتقدم چون شبکه استانی به مرکزیت تبریز هستیم باید گویش تبریز ملاک کارمان باشد، عمومی ۸۹ساله من میگوید اینها چه لغاتی است که من متوجه نمیشود، باتوجهبه این موضوع بر آن هستیم تا امانتی که داریم بهخوبی حفظ کنیم.
انتهای پیام/