هیچ عامل اداری نباید مانع سرمایه گذاری در استان شود
هیچ عامل اداری نباید مانع سرمایه گذاری در استان شود
همایش و نمایشگاه ملی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرهای آذربایجان‌ شرقی پیش از ظهر امروز پنج‌شنبه با مشارکت بخش خصوصی در تبریز برگزار شد.

به گزارش قلم پرس، عابدین خرّم در همایش و نمایشگاه ملی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرهای آذربایجان‌ شرقی با اشاره به تسهیل فرایندهای سرمایه گذاری از طرف دولت، گفت: نقشه راه عملی برای بازگشت سرمایه ها به استان در اولیت قرار دارد و همه تلاش ما این است سرمایه گذار تا جایی که می تواند سرمایه گذاری انجام دهد.

وی با بیان اینکه امروز دولت سیزدهم هزینه فرصت های از دست رفته را می دهد و برای جبران این فرصت ها باید تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: پیشران های رشد و توسعه استان وابسته به سرمایه گذاری است و باید ضمن کشف ظرفیت های جدید، در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشیم.

استاندار آذربایجان شرقی مهم ترین اولویت مسئولان استان را تسهیل مسیر سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت، معدن، گردشگری و ارتباط با کشورهای همسایه اعلام کرد و گفت: کسی که در راه نجات اقتصاد و توسعه استان قدم بردارد مستحق تکریم خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه ما باید امنیت سرمایه گذار را تضمین و فرایندها را تسهیل کنیم، افزود: در یک سال گذشته برخی از فرمانداران شهرهای استان، سرمایه گذارانی را از شهرهای مختلف کشور دعوت کردند و این حرکت باید ادامه یابد.

خرّم با بیان اینکه همه ما برای حذف بروکراسی و رفع موانع سرمایه گذاری تلاش می کنیم، خاطرنشان کرد: ما خواهان افزایش مشارکت بخش خصوصی هستیم و هیچ عامل اداری نباید مانع سرمایه گذاری در استان بشود.

وی میزان سرمایه گذاری در دست اجرای بخش خصوصی در صنعت را ۶۰ هزار میلیارد تومان و بخش توریسم و گردشگری را ۲۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: استان ما معادن غنی خوبی دارد اما در بخش معدن سرمایه گذاری خیلی کم انجام شده است.

شهرداران اعتماد سرمایه گذاران را جلب کنند

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با تاکید بر اینکه قبل از سرمایه گذاری بخش خصوصی شهرداران باید اعتماد سرمایه گذار را با کاهش خطر ریسک پذیری جلب کنند، افزود: قانونگذار ۱۱۰ سال پیش شهرداری ها را نهادی مستقل و غیردولتی اعلام کرد تا با خلاقیت و نواوری به بودجه دولتی وابسته نباشند.

مهدی جمالی نژاد با تاکید بر اینکه شهرداری ها باید سکاندار جذب سرمایه گذار بخش خصوصی باشند، اظهار کرد: وقتی بخش خصوصی پای کار باشد حس مسئولیت اجتماعی هم بیشتر می شود در نتیجه شهروندان نیز در حفظ و نگهداری و پیشرفت شهرشان مشارکت می کنند.

رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور خاطرنشان کرد: در حوزه سرمایه گذاری هم سازمان شهرداری ها و هم دهیاران باید به سرمایه گذار اطمینان خاطر بدهند که ما دغدغه شما را داریم.

جمالی نژاد با بیان اینکه شهرداری ها روی کمک هیچ دستگاهی حساب باز نکرده بلکه خودشان منابع را جذب و ایجاد کنند، افزود: شهرها بهترین مکان برای جذب سرمایه هستند چرا که برای شهرداری ها ۳۰۰ ماموریت تعریف شده است و اگر نگاه مان را با توجه به تعدد ماموریت ها تغییر دهیم شهرمایمان برای پایداری درآمد نیازمند سرمایه گذار هستند.

وی با بیان ذاینکه شهرداری ها در جذب سرمایه گذار به دنبال برد برد باشند، گفت: به گفته برندگان نوبل اقصاد، پول پاشی در حوزه شهری منجر به نابودی می شود.

جمالی نژاد الزامات توسعه سرمایه گذاری را نیازمند بهره گیری از تجربیات موفق دانست و افزود: تجربیات مهم و ارزشمند آن طرف مرزها نبوده بلکه داخل همین شهرا است.

معاون وزیر کشور، ایجاد امنیت برای سرمایه گذار، حذف ققوانین و موانع دست و پاگیر، تعامل نظامند شهرداری با یخش خصوصی، فراهم کردن زیرساختها و نظارت را از جمله الزامات اصلی سرمایه گذاری عنوان کرد.

وی پروژه های در دست اجرای شهرداری های سراسر کشور را بیش از یک هزار و ۱۰۰ طرح با حجم مالی ۶۰ هزار میلیارد تومان و زمینه ایجاد ۲ هزار و ۳۰۰ فرصت شغلی اعلام کرد.

بیش از ۷۰ درصد پروژه های افتتاح شده مربوط به بخش خصوصی است

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این همایش یکروزه با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد پروژه های افتتاح شده اقتصادی در استان بر عهده بخش خصوصی است، افزود: با اعتببارات دولتی امکان توفیق در بخش های توسسعه ممکن نیست.

جواد رحمتی با بیان اینکه توسعه شهری با منابع محدود شهرداری ها ممکن نیست و باید بخش خصوصی را مشارکت دهیم، خاطرنشان کرد: ۳۳ هزار میلیارد تومان ظرفیت سرمایه گذاری در استان وجود دارد که سه برابر اعتبارات کل شهرداری های استان می باشد.

وی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم در قالب استفاده از منابع بخش خصوصی زیرساخت ها را ارتقا دهیم، گفت: در آذربایجان شرقی در بیخش های مختلف زمینه سرمایه گذاری وجود دارد و از شهرداری ها انتظار می رود قوانین را برای جذب سرمایه گذار تسهیل کنند.

گفتنی است این همایش یک‌روزه با هدف جلب و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه های مختلف مسکونی، تجاری، خدماتی، تفریحی و گردشگری، صنعتی و کارگاهی و رفاهی و ورزشی در حوزه شهری استان برگزار شد.

مجریان این همایش اعلام کردند که هم اکنون زمینه سرمایه گذاری بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان فقط در تبریز مهیاست و شهرداران و مسئولان امیدوارند با مشارکت سرمایه گذار بخش خصوصی و ایجاد بستر و زمینه و حمایت از آنان ضمن ایجاد درآمد پایدار برای شهرها، چهره شهرها را نیز نوسازی کرده و جلوه ای تازه از زیبایی، تکنولوژی و اشتغال به شهر و در راس آن شهروندان ببخشند.