به گزارش قلم پرس محمدجعفر عظمایی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار گفت: مجتمع مس سونگون به لحاظ اهمیت و حجم پروژه های در حال اجرا قلب تپنده صنایع معدنی استان و کشور است.
وی با بیان اینکه در این مجتمع سه ماده تولید میشود افزود: یکی از مواد تولیدی کنستانتره مس است که امسال تا ۱۴ مردادماه به میزان ۱۳۲ هزار تن کنسانتره مس تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد رشد داشته است.
مدیر عامل شرکت مس سونگون تصریح کرد: همچنین امسال با تولید یک هزار و ۲۷۷ تن کنسانتره مولیبدن که یکی از مواد اولیه صنایع فولاد است نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش تولید داشته ایم.
محمدجعفر عظمایی گفت: از سال گذشته تولید کاتد مس به روش هیپ لیچینگ به صورت ناقص آغاز شده است که امروز با حل مشکلات به صورت تکنیکال ۸۶۰ تن کاتد با عیار فوق العاده تولید شده است.
وی ادامه داد: طی سال های گذشته مجموع کاتد تولیدی سالیانه کشور ۲۸۰ هزار تن است که در صورت اجرای پروژه مجتمع مس سونگون ، خواهیم توانست ۲۰۰ هزار تن کاتد معادل ۷۰ درصد تولید فعلی کشور تولید کنیم.
مدیر عامل شرکت مس سونگون بیان کرد: ظرفیت تولید کنستانتره مجتمع در حال حاضر ۳۰۰ هزار تن است که برای افزایش این میزان به ۳۵۰ هزار تن هدفگذاری کرده ایم و با بهره برداری از فاز ۳ این ظرفیت به ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید.
محمدجعفر عظمایی تصریح کرد: شهر ورزقان با وجود برخورداری از معادن مختلف ، نفع چندانی از حضور این معادن نبرده زیرا هزینههای صرف شده برای این شهر به صورت زیر ساختی نبوده است.
وی با اشاره به اینکه مجتمع مس سونگون دارای مسئولیت های اجتماعی نیز است گفت: راه ها و شریان ها یکی از عوامل توسعه و زیر ساخت های اصلی به شمار میروند که ما در این راستا در سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل جاده خواجه -ورزقان دریافت و همچنین مجوز دو بانده کردن مسیر ورزقان به معدن را نیز اخذ کرده ایم.
مدیر عامل شرکت مس سونگون اذعان کرد:
مسیر ورزقان-نوردوز به عنوان یک پروژه استراتژیک و حیاتی برای اتصال پایتخت به مرز مطرح بوده و اعتبار پنج هزار ریال برای شروع آن اختصاص داده شده است.
عظمایی یادآور شد:همچنین از محل مصوبات سفر رئیس جمهور در سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان اخذ و با محوریت استانداری توزیع شد وهمچنین بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای تجهیز و تکمیل بیمارستان ورزقان دریافت کرده ایم.
وی درپایان با بیان اینکه احداث کمپ ورزشی میتواند گامی در جهت رفع محرومیت منطقه بردارد گفت: برای پروژه احداث کمپ ورزشی تا کنون ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده که تا امروز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در تلاش هستیم تا پایان سال ۱۴۰۴ این پروژه به اتمام برسد.
- نویسنده : صبا نقی زاد