آذربایجان شرقی، رتبه نخست جذب اعتبارات عمرانی کشور در هفته دولت
آذربایجان شرقی، رتبه نخست جذب اعتبارات عمرانی کشور در هفته دولت

آذربایجان شرقی، رتبه نخست جذب اعتبارات عمرانی کشور در هفته دولت معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، از کلنگ‌زنی، افتتاح و به بهره‌برداری رسیدن طرح‌های مختلف عمرانی، اقتصادی و صنعتی در سطح استان به ارزش ۱۶۴ هزار میلیارد تومان طی هفته دولت خبر داد. به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، ظفر محمدی […]



آذربایجان شرقی، رتبه نخست جذب اعتبارات عمرانی کشور در هفته دولت

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، از کلنگ‌زنی، افتتاح و به بهره‌برداری رسیدن طرح‌های مختلف عمرانی، اقتصادی و صنعتی در سطح استان به ارزش ۱۶۴ هزار میلیارد تومان طی هفته دولت خبر داد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، ظفر محمدی عصر امروز یکشنبه (۱ شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت فرارسیدن هفته دولت برگزار شد، افزود: همزمان با هفته دولت، یک هزار و ۶۳۹ طرح مختلف عمرانی، اقتصادی و صنعتی با مجموع اعتبار ۱۶۴ هزار میلیارد تومان در آذربایجان شرقی افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود.

رتبه اول شدیم

وی با ارائه آماری از پروژه‌های قابل افتتاح و بهره‌برداری، اظهار کرد: از این تعداد طرح، یک هزار و ۳۵۵ پروژه آماده بهره‌برداری هستند که شامل ۱۱ هزار و ۶۹۸ زیرپروژه در سطح استان هستند.

محمدی افزود: برای اجرای این پروژه‌های آماده بهره‌برداری، ۸۸ هزار میلیارد تومان در حوزه عمرانی و ۴۹ هزار میلیارد تومان در حوزه اقتصادی و صنعتی اعتبار تخصیص و جذب شده است که از محل این پروژه‌ها برای ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد شده است. همچنین طی هفته دولت، عملیات اجرایی ۲۸۴ طرح عمرانی جدید نیز با اعتبار ۲۷ هزار میلیارد تومان در آذربایجان شرقی آغاز خواهد شد.

وی با تأکید بر جایگاه بسیار مهم آذربایجان شرقی در توسعه همه‌جانبه کشور، گفت: بر اساس اعلام وزارت کشور، ۱۲ درصد از طرح‌های عمرانی و اقتصادی آماده افتتاح در سطح کشور طی هفته دولت، مربوط به آذربایجان شرقی است و بر همین اساس این استان با این حجم از طرح و جذب اعتبارات، رتبه نخست کشور را کسب کرده است.

پیگیری ویژه پروژه‌های راهبردی زیرساختی و ریلی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی از پیگیری ویژه پروژه‌های کلیدی از جمله توسعه زیربناهای کشور در منطقه شمال‌غرب با ۶ هزار میلیارد تومان، خبر داد و گفت: احداث ۲۰۰۰ واحد مسکن خودمالکی شهری با ۴ هزار میلیارد تومان، احداث دو پست توزیع برق در استان با ۳.۵ هزار میلیارد تومان و اجرای باند رفت کنارگذر ایلخچی با ۳.۲ هزار میلیارد تومان از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی استان هستند.

ظفر محمدی همچنین به پیگیری پروژه‌های راهبردی ریلی کشور در منطقه شمال‌غرب خبر داد و گفت: رئیس‌جمهور پزشکیان بر اجرای پروژه راهبردی راه‌آهن تبریز-جلفا- چشمه ثریا و تکمیل کریدور ریلی شمال‌غرب تأکید ویژه‌ای دارد. همچنین پروژه اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه راه‌آهن تبریز به عنوان یکی از پروژه‌های راهبردی صنعت ریلی کشور با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اجرای مطالعات طرح ۳۰۰ کیلومتری راه‌آهن تبریز – چشمه‌ثریا افزود: این طرح در مرحله مطالعه است و برای اجرای آن به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با توجه به اهمیت راهبردی اجرای این پروژه برای کشور، قول مساعدی برای اجرای آن داده است.

پروژه انتقال آب ارس به تبریز اولویت اول استان است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی همچنین اعلام کرد: اولویت نخست استان، انتقال آب ارس به تبریز است تا با تکمیل این پروژه، علاوه بر تأمین مطمئن آب شرب تبریز، فشار بر منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه کاهش یابد.

محمدی همچنین به پیگیری مکرر پروژه اصلاح و بهسازی آزادراه پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد و گفت؛ پیشرفت سریع نوسازی آزادراه تبریز-زنجان با اعتبار ۲.۵ هزار میلیارد تومان به سرعت در دست اجراست و عملیات بهسازی این جاده پیش از فصل بارندگی به پایان خواهد رسید.

وی در ادامه از پیگیری و پیشرفت پروژه‌های جاده‌ای دیگر استان از جمله تکمیل ۹ کیلومتر از مسیر تبریز-بازرگان تا شوردرق، پیشرفت ۸۰۰ متری تونل آزادراه تبریز – ارومیه و آماده‌سازی ۱۶ کیلومتر از قطعه ۶ آزادراه تبریز-ارومیه خبر داد و اظهار کرد: در صورت تامین منابع مالی، فاز اول قطعه ششم آزادراه تبریز به ارومیه سال آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد.

عزم دولت برای حل ریشه ای مشکل ملازینال

محمدی در پاسخ به سوالی در خصوص مدیریت مناطق حاشیه‌نشین تبریز، با اشاره به وضعیت منطقه ملازینال و حادثه رانش زمین در این منطقه اظهار کرد: خانه‌های این منطقه به دلیل مشکلات اجتماعی و عدم مدیریت اصول فنی در شهرسازی از دوران پیش از انقلاب شکل گرفته‌اند. در پی حادثه رانش زمین در منطقه ملازینال که ناشی از گودبرداری‌های غیرمجاز بود، اگر چه پس از وقوع حادثه، ۱۲ خانه آسیب دیدند، اما خوشبختانه به دلیل بروز لرزش‌های قبلی، مردم منازل خود را ترک کرده بودند و خوشبختانه هیچ خسارت جانی وارد نشد. شهرداری تبریز نیز مطابق قانون، پول رهن آسیب‌دیدگان را پرداخت کرده تا روند حل مشکل تسریع شود.

وی در ادامه افزود: برای حل ریشه‌ای مشکل مشکل محله ملازینال تبریز، ۴۸ هکتار زمین در شهرک جوانان پیش‌بینی شده است. در همین راستا، زمین مربوط به ۲۷۰۰ واحد مسکن را به بنیاد مسکن واگذار کردیم تا با ساخت ۳ هزار واحد مسکونی، این مشکل به مرور زمان به صورت اساسی حل شود.

چالش ترافیک و حمل‌ونقل عمومی کلان‌شهر تبریز

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در بخش پایانی گفت‌وگوی خود با خبرنگاران به، اشاره به چالش ترافیک در تبریز، گفت: نوسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی در تبریز یکی از اولویت‌های ماست و انتظار داریم این بخش به شکلی اساسی توسعه یابد. همچنین پیش‌بینی می‌شود احداث شهرک سلامت، کمک شایانی به رفع مشکلات ترافیک تبریز در هسته مرکزی شهر کند.