کاشت سورگوم دانه‌ای برای اولین‌بار در استان آذربایجان شرقی
کاشت سورگوم دانه‌ای برای اولین‌بار در استان آذربایجان شرقی

[ad_1] مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از کاشت سورگوم دانه ای برای اولین بار در استان خبر داد. به گزارش قلم پرس،از تبریز، جلال رحیم زاده صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران  با بیان اینکه اولین بار در این استان سورگوم دانه ای رقم فومن در سال ۱۴۰۱ کشت گردیده است، اظهار […]

[ad_1]


مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از کاشت سورگوم دانه ای برای اولین بار در استان خبر داد.

به گزارش قلم پرس،از تبریز، جلال رحیم زاده صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران  با بیان اینکه اولین بار در این استان سورگوم دانه ای رقم فومن در سال ۱۴۰۱ کشت گردیده است، اظهار کرد:کاشت سورگوم دانه‌ای از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر مرداد ماه در سطح ۱۲۰ هکتار کشت شده است.

وی هدف از کشت  این محصول را جایگزین نمودن مصرف دانه سورگوم بجای دانه ذرت در مصرف خوراک دام و طیور در شهرستان های استان اعلام کرد و گفت: معمولاً سورگوم فرآوری‌ شده در تغذیه طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد و واریته‌های جدید سورگوم منابع خوب پروتئین و انرژی در تغذیه جوجه‌های گوشتی و سایر گونه‌های مختلف پرندگان می‌باشد.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه می‌توان در جیره جوجه‌های گوشتی و مرغان تخم‌گذار بیش از ۷۰‌ درصد و در خوراک بوقلمون ۵۵ درصد از ذرت را با سورگوم جایگزین کرد، ادامه داد: با توجه به پروفیل تغذیه‌ای سورگوم، این غله به عنوان منبع پروتئین در جیره شناخته شده و از نظر سایر ترکیبات بسیار شبیه به ذرت می‌باشد و پروفایل اسیدهای آمینه سورگوم نسبت به ذرت کامل‌تر بوده و مکمل اسیدهای آمینه کنجاله سویا شناخته شده است.

وی تاکید کرد: سورگوم دانه ای مقاوم به شوری بوده و حدود ۴۰ درصد نیاز آبی کمتری نسبت به ذرت دانه ای مصرف می کند و دارای دوره رشد ۱۰۰-۹۰ روزه بوده که از مزایای کاشت زراعت مذکور نسبت به ذرت دانه ای است که توسعه این محصول و استفاده در جیره غذایی دام و طیور می تواند در کاهش واردات ذرت دانه ای از خارج از کشور نقش اساسی داشته باشد.

انتهای پیام/ی


[ad_2]