توسعه مراوادت فرهنگی ایران و ترکیه از طریق دیپلماسی شهری/ کشورهای اسلامی دشمن مشترک دارند
توسعه مراوادت فرهنگی ایران و ترکیه از طریق دیپلماسی شهری/ کشورهای اسلامی دشمن مشترک دارند

توسعه مراوادت فرهنگی ایران و ترکیه از طریق دیپلماسی شهری/ کشورهای اسلامی دشمن مشترک دارند سرکنسول ترکیه در دیدار با شهردار تبریز که همزمان با بازی جام حذفی تراکتور وپرسپولیس اتفاق افتاد، برای موفقیت این تیم در تمامی مسابقات فوتبال آرزوی موفقیت کرد.   به گزارش قلم پرس، مته زائیم اوغلو سرکنسول جدید ترکیه در […]



توسعه مراوادت فرهنگی ایران و ترکیه از طریق دیپلماسی شهری/ کشورهای اسلامی دشمن مشترک دارند

سرکنسول ترکیه در دیدار با شهردار تبریز که همزمان با بازی جام حذفی تراکتور وپرسپولیس اتفاق افتاد، برای موفقیت این تیم در تمامی مسابقات فوتبال آرزوی موفقیت کرد.  

به گزارش قلم پرس، مته زائیم اوغلو سرکنسول جدید ترکیه در تبریز عصر امروز در دیدار با یعقوب هوشیار شهردار تبریز اظهار کرد: ایران و ترکیه روابط حسنه‌ای باهم دارند و ماموریت بنده در تبریز و ایران خدمت به شهروندان ایرانی و ترکیه‌ای است.  

وی با بیان اینکه تحولات کنونی منطقه منجر به توسعه بیشتر روابط دو کشور شده است افزود: تلاش داریم همکاری‌های بین دو کشور در حوزه‌های تجاری، فرهنگی و اجتماعی توسعه بیشتری داشته باشد.

سرکنسول جدید ترکیه با بیان اینکه تبریز جایگاه ویژه‌ای نزد مردم ترکیه‌ دارد، خاطرنشان کرد: تلاش داریم از طریق این دیدارها همکاری های مشترک و فرصت های همکاری بین شهرهای دو کشور را بررسی کنیم.  

وی در ادامه گفت: از انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط‌زیست شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ خوشحال شدیم و مفتخر به حضور در کنگره این رویداد بین‌المللی بودم.  

مته زائیم اوغلو همچنین برای برقراری تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین تبریز و شهرهای قونیه و ترابوزان نیز اعلام آمادگی کرد و گفت : در حوزه دیپلماسی شهری هر اقدامی نیاز باشد انجام خواهیم داد.  

وی در پایان صحبت‌های خود عمارت ساعت تبریز را برازنده این شهر دانست و برای توسعه همکاری‌های مشترک ابراز امیدواری کرد.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز نیز در این دیدار ضمن تبریک انتخاب مته زائیم‌اوغلو به عنوان سرکنسول جدید ترکیه در تبریز گفت: شهرداری تبریز قدمتی صد ساله داشته و اولین شهرداری ایران است.

وی با اشاره به نزدیکی و اشتراکات ایران و ترکیه و تبریز خاطرنشان کرد: زبان مشترک ترکی که فهم مطالب را آسان می‌سازد و بحث اعتقادات دو کشور که هر دو مسلمان هستند، دلیل نزدیکی و قرابت مردمان ایران و ترکیه است.  

شهردار تبریز با اشاره به علاقه قلبی تبریزی ها و ملت ایران به مردم ترکیه در طول تاریخ یادآور شد: فرهنگ نزدیک دو کشورمسئولین را نیز به همکاری مشترک دو جانبه ترغیب کرده است.  

وی تاکید کرد: در گذشته‌های دور نیز شهرهای ترکیه و تبریز در زمینه های هنر و معماری ارتباط نزدیکی داشتند و اینک آثار مشترکی را در شهرهای ترکیه و ایران شاهد هستیم.

به گفته یعقوب هوشیار گذشته مشترک و تاریخی دو کشور نشان می‌دهد که شهروندان و دولت‌های ایران و ترکیه در روزهای سخت در کنار یکدیگر بوده اند.

وی با اشاره به نگاه‌های استکباری دشمنان اسلام و مسلمین به کشورهای مسلمان نیز گفت: در دیپلماسی روز دنیا، نگاه های خاصی از سوی برخی کشورها خطاب به مسلمانان و کشورهای مسلمان وجود دارد که نشان از وجود دشمنانی مشترک است.  

شهردار تبریز هدف دشمنان را ایجاد تفرقه و استثمار کشورهای مسلمان خوانده و تاکید کرد: دشمنان اسلام و مسلمین چند سال یک بار میدان را تغییر می دهند. ولی روی هدف خودشان استمرار دارند.  

وی ادامه داد: هم حاکمان کشورهای مسلمان و هم حاکمان ایران و ترکیه باید آگاه باشند تا به مردم و مملکت‌هایمان آسیبی نرسد.

هوشیار با بیان اینکه تبریز پنج مرحله پایتخت ایران شده است و عموما در حرکت های اساسی مدنی تبریز جزو شهرهای اولین است، ابراز داشت: در کنار تاریخ غنی، توسعه و مدرنیزه همچون اولین آتش‌نشانی، اولین چاپخانه و اولین شهرداری و بسیاری از اولین‌های دیگر از تبریز آغاز شده و به دیگر شهرهای ایران تسری یافته است.  

وی با اشاره به جایگاه تاریخی تبریز در علم و دانش نیز گفت: در حوزه های علمی از سال های گذشته علمای زیادی در تبریز زندگی کردند. به طوری که ۷۰۰ سال پیش دانشگاه ربع رشیدی پذیرای دانشجویان ۷۰ کشور خارجی بوده است.