مراغه بهشت آلوچه خشکباری ایران
مراغه بهشت آلوچه خشکباری ایران

برداشت آلوچه خشکباری از باغ‌های شهرستان مراغه یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور آغاز شد. به گزارش قلم پرس،از مراغه،  آلوچه یکی از محصولات باغی مراغه قطب تولید میوه در آذربایجان‌شرقی است. آلوچه تولید شده در مراغه به جای تازه‌خوری در بهار، تابستان برداشت و پس از فرآوری به‌صورت خشکباری در غذاهای خورشتی […]



برداشت آلوچه خشکباری از باغ‌های شهرستان مراغه یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور آغاز شد.

به گزارش قلم پرس،از مراغه،  آلوچه یکی از محصولات باغی مراغه قطب تولید میوه در آذربایجان‌شرقی است.

آلوچه تولید شده در مراغه به جای تازه‌خوری در بهار، تابستان برداشت و پس از فرآوری به‌صورت خشکباری در غذاهای خورشتی و تهیه لواشک و مارمالاد استفاده می‌شود.

در مراغه ۱۸ نوع آلوچه تولید می‌شود که بیشتر بخش آن آلوچه از نوع شلیل برای خشکباری است.

شلی آلچا، قره شلی، فنری شلی، شر شلی، گوجه سلطان، قطره طلا، سردرود، سید آلچاسی، ساری آلچا و زرآلچا از جمله ارقام آلوچه در مراغه است.

آلوچه شلیل مراغه، به خاطر رنگ، طعم، خاصیت خشکباری خوب، داشتن ویتامین‌های آ، ب ، ث و مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن از ارقام مشتری‌پسند و صادراتی است.

این محصول در مراغه پس از برداشت به‌صورت تیزابی و آفتابی خشک فله‌ای به دیگر شهرستان‌ها و استان‌های کشور ارسال می‌شود. توجه به بسته‌بندی و فرآوری این محصول می‌تواند درآمد بیشتری نصیب کشاورزان کند.

بیش از ۷۰ درصد آلوچه مراغه به‌صورت خشکباری صادر می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی مراغه اظهار داشت: برداشت آلوچه از اول مرداد آغاز شده و تا ۱۵ شهریور در باغ‌های این شهرستان ادامه دارد.

جواد کریمی‌اصل افزود: بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن محصول از یک ‌هزار و ۴۰۰ هکتار باغ آلوچه مراغه برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد : به خاطر سرمای دیررس بهاره و تگرگ امسال تولید این محصول در مراغه ۳۰ درصد کاهش یافته است.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی مراغه، بیش از ۷۰ درصد آلوچه مراغه به‌صورت خشکباری صادر می‌شود.

مصرف آلوچه ضمن بهبود سیستم گوارشی بدن در تقویت دندان‌ها و لثه مفید بوده و منبع خوبی برای تامین ویتامین ب است.

سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن آلوچه به‌صورت گوجه سبز و خشکباری در ایران تولید می‌شود.

انتهای پیام/س