وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با فدریکا موگرینی اعلام کرد: آماده سازی اقدامات لازم اداری برای باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در ایران از موضوعات مطرح شده با خانم موگرینی بود. به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدجواد ظریف در نشست خبری که با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت، گفت: […]
وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با فدریکا موگرینی اعلام کرد: آماده سازی اقدامات لازم اداری برای باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در ایران از موضوعات مطرح شده با خانم موگرینی بود.
به گزارش قلم پرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدجواد ظریف در نشست خبری که با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت، گفت: گفتوگوها برای بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در ایران در حال انجام است و آماده سازی اقدامات لازم اداری برای باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در ایران از موضوعات مطرح شده با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
ظریف با بیان اینکه مهمترین حوزه همکاری ما اطمینان از اجرای کامل برجام است، گفت: ما اطمینان داریم که اتحادیه اروپا منافعش در اجرای برجام است.
وی ادامه داد: هم منافع سیاسی و هم منافع اقتصادی اروپا در همکاری با جمهوری اسلامی ایران در حوزه برجام است. ما و اتحادیه اروپا مشترکا برای برداشتن موانعی که برای اجرای کامل برجام باقی مانده است همکاری خواهیم کرد. امروز در این زمینهها گفتوگو کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: همکاریهایی که در برجام دیده شده است مانند توسعه همکاریهای هستهای غیرنظامی در این سفر و در دیدار بین کمیسیونر انرژی و جناب آقای دکتر صالحی مطرح خواهد شد. همینطور در حوزههای دیگر انرژیهای صلحآمیز، همکاریهای اقتصادی، کمک اتحادیه اروپا به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان تجارت جهانی موضوع دیگری است که در مورد آن بحث خواهد شد.
ظریف با بیان اینکه در رابطه با مسائل انساندوستانه مخصوصا مساله پناهندگان و آوارگان بحث خواهد شد، گفت: موضوع تروریسم، مواد مخدر و حقوق بشر موضوعاتی است که در آینده با اتحادیه اروپا گفتوگوهای اساسی در رابطه با آنها خواهیم داشت.
وی ادامه داد: یک بیانیه مشترک خواهیم داشت که نکاتی که گفتم در آن بیانیه به عنوان محورهای همکاریهای ما و اتحادیه اروپا مطرح خواهد شد. یک بیانیه در حوزه همکاری هستهای غیرنظامی بین ایران و اتحادیه اروپا امروز صادر خواهد شد. همچنین بیانیه دیگری در حوزه همکاریهای انرژی و نهایتاً بیانیهای در حوزه همکاریهای علمی و پژوهشی خواهیم داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه امروز شروع جدیدی در ارتباطات جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا بوده و امیدواریم که نتیجه این همکاریها برای مردم ایران و مردم اتحادیه اروپا منافع مشترک، پیشرفت و توسعه و کمک به صلح و امنیت بینالمللی را به همراه داشته باشد، گفت: ما یقین داریم که این همکاریها میتواند برای توسعه کشور و کمک به آرامش در منطقه بحرانی ما مفید واقع شود.
ظریف به موگرینی و کمیسیونرهای اروپایی و هیات همراه او خوش آمد گفت و اظهار امیدواری کرد که سفری خوب و موفقیتآمیز داشته باشند.
ظریف تاکید کرد: ما بارها اعلام کردهایم که فعالیتهای موشکی ایران صرفاً برای دفاع است و نقض برجام و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران خارجی همراه فدریکا موگرینی در مورد بحران سوریه و اینکه گفته میشود ایران و روسیه تعداد زیادی از نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج کردهاند و ایران در بحث سوریه در حال حاضر به دنبال چیست و آیا میخواهد که اسد همچنان در قدرت بماند، اظهار کرد: ایران همواره در حوزه مبارزه با افراطیگری و تروریسم در منطقه فعال بوده است و توقف درگیریها در سوریه و منطقه به معنای توقف مبارزه با گروههای تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره نیست.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه افراطیگری و تروریسم حد و مرزی نمیشناسد و یک روز در بروکسل اقدام به انجام عملیات تروریستی میکند و یک روز در لاهور و دمشق، تاکید کرد: منطقه خاورمیانه باید از این معضل خارج شود. ایران همواره در راستای مبارزه با تروریسم فعال بوده است.
ظریف در مورد فعالیتهای موشکی صلحآمیز ایران نیز گفت: ما بارها اعلام کردهایم که فعالیتهای موشکی ایران صرفاً برای دفاع است و نقض برجام و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیست و ارتباطی با آن ندارد چراکه این موشکها برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشدهاند.
وی با اشاره به جنگ هشت ساله و استفاده صدام از انواع سلاحها علیه مردم ایران و همکاری برخی از کشورها با این رژیم تاکید کرد: مردم ما حق دارند از خود دفاع کنند و همانطور که گفتم فعالیتهای موشکی ما صرفاً برای دفاع است.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه میزان هزینه تسلیحاتی ایران در برابر هزینه تسلیحاتی برخی از کشورهای اطرافمان یک جزء کوچک است، در حالی که آنها باید از سرزمین و جمعیت کمتری دفاع کنند، خاطرنشان کرد: کسانی که در این ارتباط دارای دغدغه و نگرانی هستند باید به کاهش هزینههای تسلیحاتی به خصوص تسلیحاتی که در کشتن مردم منطقه به کار میرود، کمک کنند.
ظریف در ادامه کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ایران در مورد پیگیری انجام تعهدات قید شده در برجام از سوی کشورهای مرتبط پیگیریهای متعددی داشته است. چند روز پیش رییس بانک مرکزی ایران با وزیر خزانهداری آمریکا دیدار کرد و هیات کارشناسی ما با هیات کارشناسی دفتر مربوط بر نظارت بر تحریمها دیدار کرد تا اطمینان حاصل کنیم تا آمریکاییها تعهدات خود را انجام میدهند.
او با بیان این که یکی از اهداف اصلی برجام ایجاد زمینه و تسهیل کردن دسترسی ایران به سیستم مالی بیناللملی است ادامه داد: در این چارچوب کشورهای مرتبط باید موانع را برطرف کنند. ما در این راستا به ایالات متحده آمریکا تذکر دادهایم و فشار خواهیم آورد و اتحادیه اروپا نیز این کار را انجام میدهد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد که ایالات متحده آمریکا باید زمینه را برای ارتباط بانکهای غیرآمریکایی با ایران فراهم کند و روند این موضوع را تسهیل کند. برجام بانکهای آمریکایی را شامل نمیشود ولی آنها متعهد هستند که برای همکاری سایر بانکها با ایران مزاحمتی ایجاد نکنند.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان این که آمریکاییها از تحریمهای اولیه علیه ایران بیشترین ضربه را میخورند، ادامه داد: آمریکاییها متعهد هستند که در روابط بانکی بانکهای غیرآمریکایی با ایران مزاحمت و مانعی ایجاد نکنند.
ظریف در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرنگار بیبیسی مبنی بر این که برخی از مقامات معتقد هستند که برجام در خطر است با توجه به این که به نظر آنها آمریکاییها و برخی از طرفهای مقابل به تعهداتشان در برجام عمل نکردهاند؟ گفت: مردم ایران باید هرچه زودتر نتایج برجام و توافق هستهای را احساس کنند و اگر این احساس به وجود نیاید این سوال برای آنها پیش میآید که این توافق به چه میزان برای آنها مفید بوده است.
وی در ادامه به شرایط منطقهیی و بینالمللی برجام اشاره کرد و گفت: تأثیرات اجرای برجام میتواند آینده بهتری برای ایران و منطقه فراهم کند و در این راستا ضرورت دارد که طرفهای مقابل از جمله آمریکاییها تعهدات خود را اجرا کنند و موانع عملی در این راستا را برطرف کنند.
ظریف در بخش پایانی این نشست مطبوعاتی مشترک در پاسخ به سوالی در مورد گفتوگوهای ایران و اروپا در مورد حقوق بشر نیز گفت: ما آماده گفتوگو در این زمینه هستیم و خانم موگرینی نیز از این موضوع اطلاع دارند ولی همانطور که گفتیم این نوع گفتوگوها نباید یکطرفه باشد و یکطرفه نیست و ایران مطالب مهمی در مورد حقوق بشر دارد و طرف اروپایی نیز باید آماده شنیدن دیدگاههای و نظرات ایران در مورد موضوع حقوق بشر باشد و این گفتوگوها باید دوطرفه باشد.
در پایان نشست مطبوعاتی مشترک ظریف و موگرینی، مسئول کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ضیافت ناهار کاری ظریف به همراه هیأت همراهش شرکت کرد.