رویداد "ایدهشو کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب" در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با هدف مدیریت مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از سوی مرکز رشد، گروه پژوهشی متابولیتهای ثانویه و گروه مدیریت کسب و کار معاونت پژوهشی واحد جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار میشود.
به گزارش قلم پرس به نقل از ایسنا، دکتر عاقلی، رئیس مرکز رشد واحدهای فناور جهاد دانشگاهی ارومیه با اعلام این خبر اظهار کرد: این طرح در راستای اجرای مصوبه تدوین و پیاده سازی برنامه جامع آموزش، اطلاع رسانی، آگاه سازی و جلب مشارکت عمومی و جوامع محلی در راستای تبین پیامدهای وضع موجود و اهمیت دریاچه ارومیه با مشارکت استانداری آذربایجان غربی در راستای اهداف برنامه توسعه مرکز رشد از ۱۷ مهرماه ۹۸ در سالن اجتماعات مجتمع پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی برگزار میشود.
وی اظهار کرد: تغییر الگوی مصرف آب و ایجاد نگرش مثبت به اقدامات طرح نجات دریاچه ارومیه و مشارکت در اجرای آن در بین مردم و ارتقای سطح مشارکت عمومی، کاهش وابستگی معیشت روستا به کشاورزی و کاهش فشار بر منابع آبی، ترویج و ایجاد اشتغال جایگزین با تاکید بر زنجیرهای ارزش، جذب ایدههای برتر استارتاپی با محوریت کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب از جمله اهداف برگزاری این طرح است.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور جهاد دانشگاهی ارومیه در خصوص نحوه برگزاری این رویداد، اظهار کرد: در این طرح از استارتاپهای فعال در حوزه کشاورزی و تولیدکنندگان گیاهان دارویی طی فراخوانی دعوت بعمل خواهد آمد تا سوابق فعالیتی مرتبط خود را در موضوع طرح به دبیرخانه ارسال کنند که پس از بررسیهای علمی توسط کمیته فنی و علمی تعداد ۱۰ تیم استارتاپ به مرحله اصلی رویداد یک روزه ایده شو راه پیدا میکنند.
دکتر عاقلی ادامه داد: با برگزاری رویداد یک روزه با حضور داوران، تسهیلگر و منتورهای استارتاپی تیمهای استارتاپی به تکمیل و نهایی کردن ایده پیشنهادی میپردازند که در نهایت با رای هیات داوران ۵ تیم استارتاپ انتخاب خواهند رسید.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور جهاد دانشگاهی ارومیه اظهار کرد: برای هر کدام از تیمهای اول و دوم بستههای حمایتی تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است و برای تیمهای سوم تا پنجم نیز به ترتیب ۳۰، ۲۰ و ۱۰ میلیون ریال جوایز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در مرحله حمایت و پشتیبانی، تیمهای برگزیده در فضای فیزیکی اختصاصی جهاد دانشگاهی واقع در مجتمع پژوهش و فناوری واحد مستقر خواهند شد و جهاد دانشگاهی سرمایه اولیه را برای تیمهای منتخب در راستای عملیاتی کردن ایده خود و ورود به بازار کار تامین خواهد کرد.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور جهاد دانشگاهی ارومیه ادامه داد: تیمهای استارتاپی علاوه بر حمایت مالی و پشتیبانی فنی در طول مدت ۶ ماه با حضور منتورهای مرتبط بر روی عملیاتی کردن ایده خود کار خواهند کرد تا در نهایت منجر به خروجی قابل قبول شود.
عاقلی اظهار کرد: این رویداد در ۷ محور از جمله سیستمها و تجهیزات آبیاری مدرن، کشاورزی هوشمند، فرآوری و بستهبندی، بازاریابی و فروش، کشتهای گلخانهای، نهادههای کشاورزی و گیاهان دارویی برگزار میشود.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور جهاد دانشگاهی ارومیه با اشاره به اینکه مهلت ثبت نام در این رویداد تا ۳۰ شهریور ماه جاری است، اظهار کرد: علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در رویداد یک روزه میتوانند با دبیرخانه رویداد ملی به شماره ۰۴۴۳۲۴۱۷۳۵۱ تماس بگیرند و یا به آدرس اینترنتی http://evand.com/events/۱۸۷۶۵۳۵۴ مراجعه کنند.
بر اساس اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، در سال گذشته نیز اولین جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه و استارتاپ ویکند از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با همکاری گروههای پژوهشی و مرکز رشد واحد جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در آذرماه با ۶ پیش رویداد در دانشگاههای تهران، تبریز، ارومیه، بندرعباس، سنندج و خود رویداد سه روزه اصلی در مجتمع پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شده بود.