همزمان با هشتمین سالگرد درگذشت زنده یاد حمید آرش آزاد و با حضور جمعی از فعالان فرهنگی، هنری و دوستداران ادب و هنر از سردیس حمید آرش آزاد رونمایی شد. به گزارش قلم پرس در هشتمین سالگرد خاموشی استاد فرزانه و یگانه طنز معاصر آذربایجان، زنده یاد حمید آرشآزاد دوستان و همکاران این طنزپرداز بار […]
همزمان با هشتمین سالگرد درگذشت زنده یاد حمید آرش آزاد و با حضور جمعی از فعالان فرهنگی، هنری و دوستداران ادب و هنر از سردیس حمید آرش آزاد رونمایی شد.
به گزارش قلم پرس در هشتمین سالگرد خاموشی استاد فرزانه و یگانه طنز معاصر آذربایجان، زنده یاد حمید آرشآزاد دوستان و همکاران این طنزپرداز بار دیگر گرد هم آمدند تا بار دیگر نام و یاد او را با خوانش اشعاری از او و تجسم خاطرات شیرین با او بودن، توسن خیال را بار دیگر ذین کردند تا فرهنگ قدردانی و قدرشناسی همچنان بر بام این سرزمین زنده بماند.
شعرخوانی تنی چند از شاعران و طنزسرایان و همچنین خاطرهگویی دوستان و همقطاران هنرمند وارسته طنز آذربایجان، از جمله بخشهای این مراسم بود.
در این مراسم همچنین سردیس ” حمید آرش آزاد” اثر هنرمند و تاریخ شناس کشورمان استاد رضا سرابی اقدم رونمایی شد.
استاد سرابی در این مراسم یادآورشد: اشعار اجتماعی و طنز استاد آرش آزاد هرگز از یاد نخواهد رفت و او تا ابد در بین مردم زنده خواهد ماند.
وی ادامه داد: سعی من از ساخت این سردیس این بود که بتوانم نشانی بیشتر از او در این شهر به یادگار بگذارم.
همچنین در این مراسم، «ویژه نامه هشتمین سالگرد درگذشت» استاد حمید آرش آزاد با عنوان «یادنامه آرش» که حاوی مطالبی از شعرا و نویسندگان معاصر استان و کشور در وصف استاد است و به همت جمعی از دوستان و علاقمندان وی منتشر شده در بین حاضران توزیع شد.
طراح پشت جلد ویژه نامه اثر هنرمند و کاریکاتوریست مطرح کشورمان در عرصههای بینالمللی استاد علی دیواندری است.
در این ویژه نامه آثاری از مسعود شریعتی، عباس سهرابی (شاهین)،اکبر رضایی مولان، حسن بابایی،کاظم رستمی،جوادنعلبندی ، آیدین داغتیکن،حسن کافی، حسن انداچه، ساناز شهابی،رامین فخری، ندافرشباف، سیامک آرش آزادو دیگر نویسندگان و شعرا به چاپ رسیده است.
گفتنی است، استاد فقید حمید آرش آزاد متولد ۴ دی ماه ۱۳۲۷ در محله کوره باشی، کوچه باغ دربندی تبریز بود.
وی فعالیت جدی روزنامهنگاری خود را از سال ۱۳۶۹ و از روزنامه فروغ آزادی که بعدها به مهدآزادی تغییر نام داد آغاز و بعد از همکاری با آن روزنامه و چند روزنامه دیگر، از سال ۱۳۷۹ تا هنگام فوت در سال ۱۳۸۹ با روزنامه امین همکاری داشت.
حمید آرش آزاد همچنین از سال ۱۳۷۴ همکاری خود با موسسه «گل آقا» را آغاز کرد و آثار طنزآمیز خود را در قالب شعر و نثر، در هفتهنامه و ماهنامه «گل آقا» و نیز «بچهها… گل آقا» به چاپ رسانده است.
او یکی از «همکاران پیوسته» در گل آقا بود که همکاری بسیار جدی و دایمی داشت و آثار طنزآمیزش با نامهایی چون «گول اوْغلان»، «قزلباش»، «طوطی بالاسی»، «بچه طوطی»، «بیگلر بیگی»، «وروجک تبریزی»، «لکلک کوتوله»، «خاندایی»، «کورهباشی اوشاغی»، «آراز» و… در نشریات مختلف «گل آقا» به چاپ رسیده است. در ضمن، او نخستین کسی بود که شعرهای طنزآمیز به زبان ترکی را در هفتهنامه گل آقا به چاپ رساند.
استاد آرش آزاد همچنین با ویژه نامه طنز روزنامه اعتماد هم همکاری داشت.
از استاد آرش آزاد تا امروز، کتابهای «مفتون خاک» اثر «طالب آب آیدین»، «یاغی» اثر «یاشار کمال»، «گرگهای قانلیدره» اثر «دورسون چاملیجا» و «مسافران سیارهی آلفا» اثر «امیل پتایا» ترجمه و منتشر شده و علاوه بر آن وی کتاب «هوپ- هوپنامه» اثر «میرزا علیاکبر طاهرزاده- صابر» را از الفبای سیریلیک به خط رایج در ایران برگردانده و به چاپ رسانده است.
از اشعار «ترکی» و «فارسی» وی نیز دو کتاب به نامهای «جیزیغیندان چیخما بالا» و «جولو- جولویه قالمادی» منتشر شده که بلافاصله در نخستین ماههای بعد از چاپ، به فروش رسید و نایاب شد.
در حال حاضر نیز، دهها داستان کوتاه طنزآمیز و بیشتر از دو هزار قطعه از اشعار طنز سیاسی- اجتماعی در انتظار چاپ و انتشار قرار دارند.
آخرین کتاب استاد آرش آزاد به نام «اوخو آت یایین گیزلت!» در سال ۱۳۹۰ منتشر شد.
وی با بسیاری از شاعران، نویسندگان و مترجمان مطرح عصر خود نیز ارتباط کاری و دوستانه داشت که از آن جمله میتوان به مرحوم استاد یحیی شیدا، مرحوم کیومرث صابری، مرحوم عمران صلاحی و دیگران اشاره کرد.
استاد حمید آرش آزاد در جشنواره آذربایجانشرقی در سال ۱۳۷۷ و یک بار در جشنواره استان زنجان ۱۳۸۴، توانسته مقام اول رشته «طنز» در میان طنزپردازان استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی طی سالهای ۷۷ و ۸۴ را به دست آورد و کسب چندین رتبه برتر مسابقات سراسری طنز، شعر، مقاله و جدول، از مهمترین افتخارات این نویسنده پرکار و بیادعا به شمار میرود.