به گزارش قلمپرس، امیر پایدار ثانی، مرد میانسالی است که در اثر حادثهای سه انگشت دست راست خود را از دست میدهد و تصمیم میگیرد برای خود انگشت مصنوعی بسازد و مسیر زندگیاش را تغییر دهد. ما در این راستا با وی مصاحبه کردهایم.
ایده ساخت و تولید این پروتزها از کجا آمد؟
وی گفت: «من برای معالجه و پیوند انگشتانم به پزشکان ارتوپد زیادی در تبریز، تهران و شیراز مراجعه کردم، اما در یکی از مراجعاتم به تهران، پزشکی به من گفت که در آمریکا نوعی انگشت مکانیکی تولید میشود که برای افراد قطع عضو شده بسیار کارآمد است. اما متاسفانه به خاطر مسائل تحریم، این شرکت به نامهها و تماسهای ما پاسخ نمیدهد. من از آن پزشک پرسیدم که آیا خودمان نمیتوانیم این پروتز را بسازیم؟ و او گفت که این تکنولوژی بسیار پیچیده است و تقریباً غیرممکن است. اما من با همکاری افراد صنعتی و کار شبانهروزی توانستم با تلاشهای بسیار این پروتزها را بسازم.»
درباره فعالیت این شرکت دانشبنیان توضیح دهید
«این شرکت دانشبنیان در زمینه تولید انگشت مکانیکی، دست مکانیکی، دست الکترونیکی، مچ الکترونیکی، آرنج الکترونیکی، روکش پوست مصنوعی و در آینده پای مصنوعی فعالیت دارد. تاکنون توانستهایم در جشنوارههای ملی سطح بنیاد نخبگان برگزیده شویم و در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تبریز مستقر شویم. همچنین، ما تنها شرکتی هستیم که توانستهایم این صنعت را به مرحله تجاریسازی برسانیم. پروتزهای ما مهندسی معکوس و کپیبرداری نیستند و جز به جز بر اساس خلاقیت و تلاش تولید شدهاند.»
چه کسانی میتوانند از این محصولات استفاده کنند؟
«تمام افرادی که در حوادث دچار معلولیت شدهاند یا از بدو تولد معلولیت دارند، میتوانند از این محصولات استفاده کنند. یک فرد با داشتن این محصولات الکترونیکی قادر به دریافت پیامهای عصبی و کنترل انگشتان خود است و توانایی باز و بسته کردن آنها را دارد. همچنین، پوست سیلیکونی که برای این پروتزها استفاده میشود، آن را بسیار طبیعی جلوه میدهد، بهطوریکه کمتر کسی متوجه مصنوعی بودن آن میشود.»
در زمینه صادرات چه فعالیتهایی داشتهاید؟
«ما محصولات زیادی به کشورهای ترکیه و عراق صادر کردهایم. همچنین از کشورهای خارجی پیشنهاداتی برای تولید پروتزها به نام شرکتهای آنها دریافت کردیم، اما به دلیل مسئولیت ما در قبال کشورمان، این پیشنهادات را نپذیرفتیم.»
وضعیت افراد دارای معلولیت را چگونه میبینید؟
«مددجویانی که به ما مراجعه میکنند، نه تنها با قطع عضو شغل خود را از دست دادهاند و درگیر مسائل روزمره شدهاند، بلکه مشکلات روحی و جسمی فراوانی نیز دارند. متأسفانه حمایتهای کافی از طرف ارگانها صورت نمیگیرد و این افراد تبدیل به انسانهای مستأصل و درماندهای میشوند که نمیدانند چه کاری باید انجام دهند یا به کجا بروند. همدردی من میتواند باعث شود که آنها به مسیر زندگی خود بازگردند.»
چه انتظاری از مسئولان دارید؟
«برای اینکه بتوانیم اشتغال بیشتری برای جوانان ایجاد کنیم و معلولان بتوانند به راحتی از این پروتزها استفاده کنند، نیاز به حمایتهای مالی و معنوی بیشتری از طرف دولت داریم. پروتزهای ما تحت پوشش بیمه برای افراد دارای معلولیت قرار نمیگیرند و با اینکه هزینه پروتزهای ما یک پنجم پروتزهای مشابه خارجی است، بسیاری از افراد معلول که عموماً از قشر کارگر هستند، توانایی خرید این محصولات را ندارند. همچنین، برای شرکتهای دانشبنیان مسئول باید فردی آگاه و متخصص باشد تا بتواند فرهنگسازیهای لازم را انجام دهد.»
چه مشکلاتی در این حوزه دارید؟
«ما در تأمین مواد اولیه به دلیل تحریمها با مشکلاتی مواجهیم. واردات مواد اولیه از کشور چین به سختی انجام میشود. همچنین در روند بروکراسی اداری با مشکلاتی روبهرو هستیم، زیرا برای تولید هر محصول باید آن را چندین بار بهروزرسانی کنیم و در هر بار بروزرسانی، باید این مسیر بروکراسی از صفر طی شود.»
نگارنده: صبا نقی زاد شفیق
- نویسنده : صبا نقی زاد شفیق