۴ کیلومتر از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه مشکل دارد
۴ کیلومتر از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه مشکل دارد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سازمان محیط زیست در مقابل نجات دریاچه ارومیه سکوت نکرده است، گفت: قرار بود ۲۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ تونل انتقال آب زاب افتتاح شود و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه برسد اما ۴ کیلومتر از تونل مشکل دارد.

به گزارش قلم پرس، علی سلاجقه در نشست خود با خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته دولت و روز خبرنگار(۱۷ مرداد) اظهار کرد: محیط زیست کشور روزگاری را سپری می‌کند که روزهای خوش و ناخوش را در کنار هم می‌بیند و امید است با اتفاقاتی که می‌افتد و اقداماتی که انجام می‌شود، شرایط محیط زیست روزبه‌روز بهتر شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره وضعیت دریاچه ارومیه و برنامه نجات این دریاچه گفت: سازمان در این‌باره سکوت نکرده است. نامه‌ای به وزیر نیرو دادم. اینکه صرفا نامه بدهیم نیست بلکه نامه را پیگیری هم می‌کنیم. رئیس‌جمهوری نیز روی این بحث حساس است. در این حوضه آبریز کارهایی انجام شده و سرمایه‌هایی مصرف شده است که باید به اتمام برسد. متمرکز شدیم که دریاچه نجات پیدا کند. قرار بود ۲۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ تونل انتقال آب زاب افتتاح شود و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه برسد اما ۴ کیلومتر از تونل مشکل دارد. بحث تصفیه خانه‌های شهر ارومیه و تبریز نیز به سرانجام رسیده است. فاز دوم در ستاد احیا نیز بحث نرم افزاری است که برای ما خیلی مهم است. از روزی که ستاد احیا شکل گرفته است سطح زیر کشت افزایش یافته است که این مساله باهم متناقض است.

وی ادامه داد: حق‌آبه‌ای که داده می‌شود باید سر تالاب باشد چون در طول مسیر بهره‌بردار زیاد است و حق آبه‌ای به تالاب نمی‌رسد. در حال پیگیری هستیم. در حوصه آبریز دریاچه الگوی کشت باید تصحیح شود. مطمئن باشید دریاچه ارومیه با رویکرد سخت‌افزاری و نرم افزاری پیگیری می‌شود تا مجددا آب به دریاچه برگردد و هفته‌ای نیست که در دولت موضوع دریاچه را پیگیری نکنیم.

سلاجقه در ادامه درخصوص نقش تغییر اقلیم در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: با توجه به روند تغییر اقلیم که در حال رخ دادن است، باید خود را با این شرایط سازگار کنیم و روند تغییر کاربری‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مدیریت شود. در این بخش وزارت جهاد کشاورزی باید با جدیت ورود کند تا کشت جایگزین صورت گیرد و از تولید محصولات آب‌بر جلوگیری شود. از طرفی با توجه به اهمیت احیا و حفظ دریاچه ارومیه، نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال و شرایط دریاچه و لزوم احیای آن‌ در هفت بند تعیین شد.

وی با تاکید بر اینکه شرایط سازگاری با تغییر اقلیم می‌تواند تا حد زیادی مشکل را برطرف کند، گفت: در دولت قبلی و از زمان ایجاد ستاد احیای دریاچه ارومیه اقدامات سخت‌افزاری زیادی با هزینه‌های هنگفتی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه صورت گرفت که باید در این دولت تلاش کنیم تا به پایان برسد و این هزینه‌ها نتیجه‌بخش باشد.