۲۹ اردیبهشت روز نمایش شعور سیاسی بالای مردم بود
۲۹ اردیبهشت روز نمایش شعور سیاسی بالای مردم بود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تحولات متغیر منطقه و حضور باشکوه مردم کشورمان در انتخابات ۲۹ اردیبهشت، این حضور را نشانه شعور سیاسی بالای رای دهندگان دانست و گفت: با تلاش هایی که دولت در چند ماه مانده به انتخابات کرد، انتخابات در بر اساس قانون، پرشور و در فضای امن و سالم برگزار […]

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تحولات متغیر منطقه و حضور باشکوه مردم کشورمان در انتخابات ۲۹ اردیبهشت، این حضور را نشانه شعور سیاسی بالای رای دهندگان دانست و گفت: با تلاش هایی که دولت در چند ماه مانده به انتخابات کرد، انتخابات در بر اساس قانون، پرشور و در فضای امن و سالم برگزار شد.

به گزارش قلم پرس به نقل از ایرنا، اسماعیل جبارزده با بیان اینکه حماسه روز ۲۹ اردیبهشت را خدمت عموم مردم بزرگوار ایران به خاطر حضور باشکوه شان در این انتخابات تبریک عرض می کنم، اظهار داشت: انتخابات در همه کشورها یکی از نمادهای مردم سالاری و ایفای نقش توسط مردم در اداره کشور محسوب می شود و هرچه میزان حضور مردم در انتخابات بیشتر باشد، علاقمندی مردم به ساختار حکومت شان را نشان می دهد و میزان تاثیرگذاری خواسته های مردم در اداره کشور را معنا می کند.
وی گفت: آنچه که در ۲۹ اردیبهشت ما در ایران اتفاق افتاد، حضور حداکثری مردم به رغم جو سازی ها صورت گرفته از گذشته و ماه های قبل انتخابات، شرایط خاص جهانی و اتفاقات در حال وقوع پیرامون ما و هچنین تغییر رییس جمهوری ها در بعضی از کشورها بود.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: همه اینها نشان می داد که موقعیت کنونی یک موقعیت حساس از نظر سیاسی است و قاعدتا همه سیاسیون و همه قدرت هایی که در شکل گیری معادلات جهانی نقش و تاثیر دارند، چشم به انتخابات ایران داشتند.
وی اظهار کرد: اگر این انتخابات با مشارکت و اقبال کم مواجه می شد می توانست در تهیه نقشه راهی که امروز در منطقه خاورمیانه در بحث کشورهای اسلامی در حیطه معادلات جهانی اتفاق می افتد، تاثیر منفی داشته باشد؛ به عبارت دیگر کسانی که در این تصمیم سازی ها نقش دارند نسبت به جمهوری اسلامی و مردم ایران نگاهشان را تغییر دهد؛ همانطور ثابت شد که حضور حداکثری مردم می تواند عکس این اتفاق را رقم بزند.
وی اضافه کرد: خوشحالیم از این اینکه بر اساس آنچه که انتظار و آرزوی رهبر معظم انقلاب بود و ایشان حضور حداکثری را در همه صحبت ها و جلسات از مردم و مسئولان درخواست می کردند و دولت نیز در طول ماه های گذشته به دنبال فراهم آوردن زمینه اجرای آن بود، یک انتخابات باشکوه با حضور اکثریت قاطع مردم، بر اساس قانون و در یک فضای کاملا آرام و بانشاط برگزار شد.
جبارزاده گفت: در انتخابات برگزار شده هر دو مطالبه رهبری محقق شد، به این معنا که هم حضور حداکثری مردم و هم برگزاری انتخابات در فضای آرام و محیط امن را شاهد بودیم؛ این نعمتی است که در اکثر کشورها مردم به دنبال چنین فضایی هستند که بتوانند نسبت به ایفای نقش ملی خود در اداره کشور نقشی تعریف کنند.
وی افزود: خوشبختانه با توجه به فهم بالای ایران عزیز و شعور سیاسی بالایی که مردم ایران دارند، به رغم وجود گرایشات مختلف سیاسی و حزبی و رقابت های جدی که اتفاق افتاد، این رقابت ها و این مباحث جدی باعث عدم امنیت و درگیری های مرسوم که در انتخابات ها در کشورهای مختلف رایج است، نشد.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه طبق اخبار رسیده دشمنان جمهوری اسلامی انتخابات را فرصتی تلقی می کردند که بتوانند اختلافات داخل خانوادگی ایران اسلامی مثل اختلافات حزبی، سیاسی و قومی را شعله ور کنند، این خیال، خام بودنتش برای همه روشن شد.
وی اظهار کرد: دشمنان خیلی نقشه ها برای این ایام و زمان انتخابات و برگزاری رقابت های انتخاباتی برای خود ترسیم کرده بودند، ولی با درایت مردم عزیز و تدابیری که در دستگاه امنیتی، انتظامی و دولتی انجام گرفت، خوشبختانه حضور حداکثری در یک فضای امنی اتفاق افتاد و بنا به تعبیر مقام معظم رهبری برگزاری انتخابات در چنین فضای امنی یک نعمت الهی است که باید بخاطر آن خدارا شاکر باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: تاکید می کنم که شاید آرزوی خیلی از مردمان دنیا باشد که کشور امنی مثل جمهوری اسلامی داشته باشند تا در آن کشور امن وظایف ملی خود را عمل کنند؛ خوشحالیم از اینکه در استان ما نیز مثل دیگر استان های کشور رقابت های انتخاباتی چه در زمینه انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی و چه در بحث انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی، در طول زمان تبلیغات هیچ گونه مشکل امنیتی نداشتیم.
وی یاداوری کرد: در دوره تبلیغات انتخاباتی و روز برگزاری انتخابات، درگیری، نزاع و اختلافاتی که منجر به زد و خورد بین مردم و یا موضوعی که ناامنی ایجاد کند، نداشتیم و روز انتخابات نیز ادامه همان فضای امن و آرام و بانشاط جامعه بود.
وی اضافه کرد: خوشحالیم که مردم استقبال بسیار خوبی از انتخابات کردند و از همان ساعات اولیه شروع انتخابات در همه شعب اخذ رای در آذربایجان شرقی شاهد حضور با نشاط مردم بودیم؛ مردمی که شاید در صف های شعب اخذ رای ساعت ها منتظر بودند.
وی افزود: در بازدیدی که از شعبات اخذ رای داشتیم، مردم به جای خستگی و گله مندی، به خاطر اینکه به یک وظیفه مهم و خطیر ملی و میهنی و شرعی خود عمل می کنند، با نشاط بودند؛ در بیش از سه هزار شعبه اخذ رای انتخابات به خوبی انجام گرفت و با توجه به حضور گسترده حضور مردم، تا پاسی از شب نیز شاهد حضور مردم در صف های انتخابات بودیم.
جبارزاده خاطرنشان کرد: متاسفیم از اینکه با توجه به اینکه انتخابات طبق قانون باید در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت انجام می گرفت با رسیدن به ساعت ۲۴ و تغییر روز، طبق قانون امکان ادامه اخذ رای از مردم مقدور نبود و لذا شرمنده شهروندان محترمی هستیم که تا ساعت ۱۲ بامداد شنبه موفق به دادن رای خود نشدند.
وی گفت: مطمئن ام این عزیزان به همان اجر و ثوابی که در انجام وظیفه ملی و میهنی خود متوقع بودند، ماجور هستند؛ ما علاقمند بودیم از یکایک شهروندان اخذ رای انجام شود که متاسفانه این برای تعدادی از هم استانی های عزیز اتفاق نیافتاد.
وی تاکید کرد: از مردم عزیز و بسیار بزرگوار، قدرشناس و با همت آذربایجان شرقی، بیش از دو میلیون نفرشان در انتخابات شرکت کردند و حضور بیش از دو سوم مردم پای صندوق های رای و شرکت در انتخابات یک رکورد بسیار ارزشمندی بود که به خاطر این حضور باشکوه از یکایک مردم عزیز و بزرگوار استان تشکر می کنم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: مردم بار دیگر افتخار آفریدند و ۲۹ اردیبهشت را به عنوان یک روز فراموش نشدنی در تاریخ سیاسی ایران رقم زدند؛ از این پس هر زمان از اردیبهشت سخن به میان آید قطعا روز ۲۹ اردیبهشت روزی خواهد بود که یادآور حضور مردم، ایفای نقش مردم در وظیفه ملی، یادآور شکوه و عظمت مردم آذربایجان شرقی خواهد بود.
وی افزود: امیدوارم این حرکت دینی و وطنی یکایک عزیزان مورد قبول درگاه حق تعالی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار نفر مامور مسئولیت تامین امنیت انتخابات را در استان بر عهده داشتند و شاید تعبیر مناسبی باشد که بگوییم انتخابات مردمی، برای مردم و به دست مردم در ایران اسلامی انجام می شود؛ یعنی مردم خود شرکت کننده انتخابات و مجری و ناظر بر انتخابات هستند، زیرا که ناظران هیات های نظارت استانی به نمایندگی از طرف شورای نگهبان انجام وظیفه نظارتی را عهده دار هستند؛ همه آنها معتمدان مردمی هستند که کار نظارت بر اجرای انتخابات را عهده دار هستند.
جبارزاده گفت: با توجه به جو صمیمی و برادرانه ای که در استان ما در بین همه مردم و مسئولان و هیات های نظارت و اجرایی حاکم بود، بدون هیچ مشکلی و در یک جو با صفا و صمیمت این مهم انجام گرفت و ناظران و مجریان دست به دست هم در کنار ماموران انتظامی که وظیفه حفاظت از حراست صندوق های رای را بر عهده داشتند، تلاش کردند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه نتایج انتخابات ریاست جمهوری در همه روستاها و شهرهای استان جمع بندی شد و بامداد روز شنبه از طریق سامانه ای که تعریف شده بود، در اختیار وزارت کشور به عنوان جمع کننده نتایج انتخابات و آرای صندوق ها قرار داده شد.
وی افزود: از یکایک پرسنل پرتلاش نیروی انتظامی که حفاظت صندوق ها را عهده دار بودند و نیروهای بسیجی و سپاهی که به عنوان نیروهای کمکی در کنار نیروی انتظامی تلاش می کردند، تشکر می کنم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از اداره کل اطلاعات که در فضای امن و آرام استان برای برگزاری انتخابات نقش ارزنده ای را داشتند، تشکر و قدردانی می کنم؛ بهترین راه شکرگذاری درگاه حق تعالی به خاطر این نعمت بزرگ و انتخاباتی چنین با عظمت و با شکوه، این خواهد بود که منتخبان ما اعم از شوراهای اسلامی، مجلس و ریاست جمهوری در جهت خدمت مردم و در جهت تحقق آرمان های بلند رهبر کبیر انقلاب، شهدا، رهبر معظم انقلاب و خواسته های مردم قدم بردارند.
وی تاکید کرد: اطمینان دارم ایران عزیز با این شکوه و عظمت در بین جهانیان باعظمت تر و باشکوه تر از روزهای قبل خواهد بود و انقلاب اسلامی با اقتدار تمام در بین همه ملت ها و همه حکومت های دنیا خوش خواهد درخشید.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و دور پنجم انتخابات شورای های اسلامی شهر و روستا دیروز ۲۹ اردیبهشت همزمان با سراسر کشور در شهرستان تبریز برگزار شد.
بر اساس این گزارش، ۲ میلیون و ۹۵۵هزار و ۳۳۲ نفر از مردم استان آذربایجان شرقی واجد شرایط رأی دادن در انتخابات روز جمعه هستند که ۶۶هزار و ۱۰۲ نفر از آن ها برای اولین بار می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
برای انتخابات ریاست جمهوری، سه هزار و ۲۴۱ شعبه و برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سه هزار و ۶۳۷ شعبه در این استان پیش‌بینی شده است.
۱۲هزار و ۸۳۱ نامزد در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در آذربایجان شرقی حضور دارند.
۵۲۲ صندوق اخذ رأی برای انتخابات میان دوره ای مجلس دهم در ۲ حوزه انتخابیه مراغه- عجب‌شیر و اهر- هریس پیش‌بینی شده که ۱۴۵ صندوق در شهرستان اهر، ۱۰۰ صندوق در شهرستان هریس، ۲۰۱ صندوق در شهرستان مراغه و ۷۶ صندوق در شهرستان عجب‌شیر مستقر است.
۲۰ نفر در حوزه انتخابیه اهر- هریس و ۲۵ نفر در حوزه انتخابیه مراغه- عجب‌شیر برای انتخابات میان دوره ای مجلس دهم رقابت دارند که در نهایت از هر حوزه یک نفر به مجلس شورای اسلامی راه خواهد یافت.
برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی در آذربایجان شرقی، ۳‌میلیون و ۱۴۵هزار برگ رأی و برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس، ۴۲۱هزار برگ رأی تهیه و توزیع شده است.