سوء استفاده از آتش به اختیار ظلم به رهبری است/ رییس جمهور فارغ از فشارها کابینه‌ای تشکیل می‌دهد که کارآمدتر است
سوء استفاده از آتش به اختیار ظلم به رهبری است/ رییس جمهور فارغ از فشارها کابینه‌ای تشکیل می‌دهد که کارآمدتر است

سخنگوی دولت سوء استفاده از کلمه «آتش به اختیار» مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری را ظلم به ایشان دانست. به گزارش قلم پرس به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری خود با رسانه‌ها که در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد درباره سوء استفاده برخی‌ از واژه […]

سخنگوی دولت سوء استفاده از کلمه «آتش به اختیار» مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری را ظلم به ایشان دانست.

به گزارش قلم پرس به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری خود با رسانه‌ها که در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد درباره سوء استفاده برخی‌ از واژه آتش به اختیار مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: این قطعاً ظلم به رهبری نظام است که عده‌ای از بیانات و رهنمودهای ایشان جهت خواسته‌های سیاسی خود سوء استفاده کنند.

وی ادامه داد: قطعاً مقام معظم رهبری ارتقاء فرهنگ جامعه را فقط منوط به دستگاه‌های رسمی نمی‌دانند و از نظرشان همه در این زمینه مسئول هستند. به ویژه در بخش فرهنگ که دولت سهم و نقش کمتری دارد. البته در بخش اعتبارات دولت مسئول است، اما مجریان فرهنگی فقط دولتی‌ها نیستند و اصلاً فرهنگ دستگاهی نیست بلکه با مشارکت همه مردم است. این مبحث آتش به اختیار را هم باید اینطور در نظر بگیریم که هر فردی در قبال فرهنگ مسئولیت دارد و باید نسبت به ارتقاء سطح فرهنگی جامعه تلاش کند. اینکه هر جمله‌ای ایشان مطرح می‌کنند عده‌ای برای بیرون کردن رقیب از آن سوء استفاده می‌کنند چیز ساده‌ای نیست و این موضوع هم حل خواهد شد.

نوبخت در واکنش به اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره سند ۲۰۳۰ یادآور شد: باید بار دیگر فرآیند این موضوع را یادآوری کنم. غیر از برنامه آموزشی که در سال ۱۹۹۰ در سازمان ملل مطرح شد در ۱۷ هدفی که در سازمان ملل بین کشورهای عضو توافق شده به عنوان اهداف هزاره آن را دنبال کنند یکی آموزش فراگیر است که چیز بدی هم نبود و یونسکو برای اجرای این هدف چارچوبی تهیه کرد که به عنوان یک بیانیه در آنجا قرائت شد.

وی اضافه کرد: ما هم عضوی از یونسکو هستیم. ضمن اینکه با کلیت آموزش فراگیر مخالفتی نداریم چون همیشه باید احتمال بدهیم ممکن است کلمه‌ای وجود داشته باشد که با چارچوب نظام دینی ما متفاوت باشد تحفظ خودمان را اعلام کردیم که درست است عضو هستیم اما اگر در جزئیات آن جمله و کلمه‌ای باشد که با فرهنگ و ارزش‌های دینی ما متغایر باشد آن را انجام نمی‌دهیم. ما در این زمینه چیزی را امضاء نکرده‌ایم و اگر سندی هست که نشان می‌دهد وزیر آموزش و پرورش ما امضاء کرده و نشان می‌دهد می‌خواهیم به عنوان یک سند فرادست اجرا کنیم آن را نشان بدهند.

سخنگوی دولت با اشاره به اسناد فرادستی دولت خاطرنشان کرد: اسناد ما مثل سند تحول بسیار جامع است و ۲۰۳۰ هم مادامی قابل قبول است که بر مبنای اسناد بالادستی موجود در کشور باشد. دولت برای اینکه بخواهد چارچوب خود را حفظ کند کارگروهی تعیین کرد تا این طرح غیر از آنچه وزارت آموزش و پرورش می‌گوید و مغایر با اسناد فرادستی ما (نقشه جامع علمی، سند تحول و سیاست‌های کلی) مغایر نباشد. آنچه در کشور اجرا می‌شود سند تحول و اسناد فرادستی ما است و ۲۰۳۰ مادامی که در چارچوب اینها باشد قابل قبول است.

وی در ادامه بیان کرد: اینگونه نیست که کشورهای خارجی سیاست‌های ما را تعیین کنند. ما یا نباید در مجامع بین‌المللی شرکت کنیم یا وقتی شرکت می‌کنیم نباید سکوت کنیم که در این زمینه هم سکوت نکردیم. این مسأله در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث و بررسی می‌شود و هر تصمیمی که آنجا بگیرند اجرا خواهد شد. اما باید پرسید دولت در این رابطه چه کاری باید انجام می‌داده که نداده و متوجه چنین عقوبت و انتقاداتی است. ما عضوی از مجمع جهانی یونسکو هستیم و سیاست نظام است که عضو مجامع بین‌المللی باشیم. در این زمینه هم منفعل عمل نکرده‌ایم و وظیفه ما این بوده که بگوییم آن چیزهایی که از طریق گمرک ما قابل عبور است را اجرا می‌کنیم که آن را هم گفته، آیا باید در این زمینه آن را به قوه قضاییه ارجاع دهیم تا دادگاه تشکیل شود؟

نوبخت همچنین عنوان کرد: اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه برسیم که نباید اجرا شود اصلاً این پنج بند اجرا نمی‌شود به ویژه اینکه برای دولت نظر مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب است. ما هیچ وقت کاری نمی‌کنیم که از چارچوب‌های قانونی و از هنجارها و ارزش‌هایمان فاصله داشته باشد و این اطمینان را به متدینین و رهبری می‌دهیم که دولت متعهد به اسلام،‌ دین، ‌هنجارهای اجتماعی و ارزش‌های فرهنگی است. به ویژه اینکه رهبری فرموده‌اند ما کارهای فرهنگی‌مان را با نسخه دیگران اجرا نمی‌کنیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: همه اینها رونوشتش به سازمان‌های مختلف می‌رود و چیز مخفیانه‌ای نیست. ضمن اینکه در جلسات اینچنینی نماینده‌ای از قوه مقننه هم حضور دارد که نظارت می‌کند. از طرفی ما هنوز آن را اجرا نکرده‌ایم و تازه می‌خواهیم نسخه ملی آن را داشته باشیم. در این مدت هر کسی می‌خواهد نظر بدهد، نظر خود را بدهد و هر چقدر بخواهیم می‌توانیم وقت صرف کنیم ولی نباید بی‌جهت به دولت اتهام دین‌مدار نبودن بزنیم. ما به ارزش‌های دینی و حقوق شهروندی مردم ایران اعتقاد داریم. البته در این مسأله اگر بخواهد سوء استفاده شود مثل خیلی مسائل دیگر می‌شود. مثل زمانی که من در یک جمع معنوی از پشت یک تریبون مقدس شنیدم که این اقدام دولت را اقدامی خائنانه خواندند. این کلمات بار دارد و آن دوران هم انتخابات بود. این همان تخلفاتی است که به آن اشاره می‌شود و باید به آنها رسیدگی شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره کابینه دولت دوازدهم و گمانه‌زنی‌هایی که در این زمینه زده می‌شود، ‌تصریح کرد: به جای پرداختن به این درصد گفتن‌ها آنچه قطعی است این است که کابینه دوازدهم نسبت به کابینه یازدهم قطعاً‌ کارآمدتر،‌ بانشاط‌تر و هماهنگ‌تر خواهد بود و آقای رییس جمهور از تجربه چهارساله در تشکیل کابینه جدید استفاده می‌کند. برخی افراد از خودشان در کابینه نام می‌برند و یا بعضی رسانه‌ها گمانه‌زنی‌هایی را مطرح می‌کنند که فقط گمانه‌زنی است.

نوبخت همچنین درباره صحبت‌های مطرح شده در مورد فشار به رییس جمهور برای حضور افراد یک جناح در کابینه تأکید کرد: رییس جمهور خود را در برابر ملت بزرگ ایران و به ویژه رأی اعتماد چشمگیر در انتخابات مسئول می‌داند و مصمم است به مطالبات مردم به نحو شایسته پاسخ دهد و نیازمند ترکیب کابینه‌ای است که در این راه به او کمک کند.

وی افزود:‌با توجه به  شناختی که از روحیات آقای روحانی دارم ایشان انسان نفوذ ناپذیری است و اینگونه نیست که فشار باعث شود از مطالبات مردم کوتاه بیاید. ممکن است عده‌ای گمانه‌زنی کنند و حرف‌هایی بزنند که حداکثر رییس جمهور می‌شنود ولی نهایتاً خودش تصمیم می‌گیرد و نظر رهبری را مورد توجه قرار می‌دهد. رییس جمهور فارغ از فشارها کابینه‌ای تشکیل می‌دهد که کارآمدتر است و بدون فشار خودش از افراد،‌ مطالبات مردم و ضرورت‌های کشور شناخت دارد و تصمیم‌گیری می‌کند.

سخنگوی دولت درباره پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و نظارت برآن خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراجع قضایی و دستگاه های نظارتی درحال رسیدگی هستند و ما منتظر شنیدن گزارش هستیم. دولت برای روشن شدن این پرونده همه نوع همکاری را نشان می دهد. من وارد مباحث امنیتی نمی شوم  اما با وجود همه نظارتهایی که هست ممکن است خلاء هایی به وجود بیاید که بلافاصله باید آنها را شناسایی کنیم و ببندیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره تحریمهای جدید آمریکا و احتمال نقض برجام یادآور شد: در این زمینه کمیسیون خاصی تشکیل شده که بر چگونگی اجرای برجام نظارت می کند. اگر در این موارد کمیسیون به جمع بندی رسید که تخلف و نقض از سوی آمریکا یا هریک از کشورهای طرف برجام صورت گرفته طبق مکانیزمی که پیش بینی شده عمل خواهیم کرد.

نوبخت همچنین بیان کرد: این کمیسیون نظارت بر برجام بیرون از دولت است که تعدادی از شورای عالی امنیت ملی عضو آن هستند. تاجایی که می دانم جلسات آن مستمر برگزار می‌شود و قاطع و جدی است. دراین زمینه ما از هیچ یک از حقوق ملت خود کوتاه نمی آییم.

وی در واکنش به بازرسی حجاب کارمندان از سوی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت وزارت کشور تصریح کرد: راجع به این موضوع ما چیزی در هیئت دولت تصویب نکرده‌ایم . ممکن از هریک از سازمانها اقدامی انجام دهند که آن وزارتخانه باید پاسخگو باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مشکلات آب روستاییان و اقدامات دولت در این زمینه اظهار کرد: موضوع آب و محیط‌ زیست جزو اولویت های برنامه ششم بود و از سوی دولت در بودجه ۹۶ پیشنهاد شده که ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای خاص موضوعات آب و فاضلاب، محیط‌ زیست و البته حمل ونقل ریلی  قرار گیرد. در خوزستان و در سرشاخه های تامین آب زاینده رود هم طرح های متعدد عمرانی داریم.

وی اضافه  کرد: سالی دو میلیارد دلار برای مهار آبهای مرزی اعتبار تعیین شده و ۳۰۰ میلیون دلار برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار اختصاص داده شده تا بتوانیم مشکل موجود آب در شهرها وروستاها را برطرف کنیم. سه طرح بزرگ هم داریم که در خوزستان برای آب و فاضلاب انجام می دهیم.

سخنگوی دولت درباره حل مشکلات موسسات مالی مثل کاسپین عنوان کرد: همانطور که رئیس کل بانک مرکزی گفته برای آنکه موسسات مالی غیرمجاز ساماندهی شوند آنها را مقید به داشتن مجوز کرده اند که تعدادی از آنها مثل کاسپین جمع آوری شد. دیروز هم بیشتر گزارشات در جلسه ستاد فرهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی درباره کاسپین بود که فرمولی تعیین شد تا احقاق حق صورت گیرد.

وی همچنین در مورد ادغام بانک‌ها یادآور شد: الان وضع موجود ایده آل نیست و همه تلاش می‌کنیم که کارآمدی نظام بانکی را بیشتر کنیم. نظر دوستان این است که می توانیم با ادغام بعضی بانکهای کوچک آن را مرجع بزرگتری برای اعطای تسهیلات و کارهای اقتصادی تبدیل کنیم که اینها هیچ کدام قطعی نیست. این در مصوبات هیئت دولت هم نبوده و در بانک مرکزی بوده که هدف کارآمدتر کردن نظام بانکی است.

نوبخت در پاسخ به سوالی در باره مشکل پیش آمده برای قطر در منطقه و موضوع جمهوری اسلامی ایران گفت: حل و فصل این موضوع باید از طریق گفت‌وگو باشد. قطر همسایه ما است و ما همیشه در چنین رخدادهایی برای تعدیل و حل وفصل اقدام می کنیم چون تنش باعث بی ثباتی منطقه می شود و ما در صدد ثبات منطقه هستیم. امیدواریم گفت‌وگوها به نتبجه برسد و ضمن حفظ استقلال و تمامیت ارضی  قطر ناآرامی ها به آرامش برسد. ما هم هرکمکی بتوانیم می کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که طرح دولت برای تفکیک برخی وزارتخانه ها چیست عنوان کرد: در چهار سال گذشته دولت عملا چابک نبودن برخی وزارتخانه ها مثل وزارت صنعت را احساس کرد که ناشی از ادغام دو سه وزارتخانه بزرگ بوده است. کارآمدی دولت دوازدهم مقداری با مدیران و مقداری با ساختارهای کارآمدتر حاصل می شود. به همین منظور وزارت راه و شهرسازی و صنعت، معدن، تجارت می تواند به وزارتخانه های دیگری تفکیک شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در باره سهولت امورگمرکی بیان کرد: همه فرآیندهایی که باعث کندی کار می شود در حال بررسی است. در ابتدای کابینه یازدهم یک دور بازبینی و آسان سازی کردیم ولی هنوز بخشی مانده که در مورد گمرک هم درحال بررسی است.

وی همچنین درباره مشکلات دریافت وجوه نفتی ایران گفت: بحثی وجود دارد که از منابع صادرات پتروشیمی خود استفاده کنیم ضمن اینکه درباره قانون مبارزه با پولشویی هم مذاکراتی با طرفهای خارجی داریم که همه موانع واردات وصادرات خود را برطرف کنیم. گزارشات این مسئله توسط وزارت دارایی انجام می‌شود.