ترامپ آمریکا را از توافق هسته ای خارج کرد
ترامپ آمریکا را از توافق هسته ای خارج کرد

رئیس جمهوری آمریکا با تکرار اتهامات بی اساس خود علیه ایران و توافق هسته ای، اعلام کرد این کشور دیگر در برجام نخواهد ماند. به گزارش قلم پرس به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ روز سه شنبه با حضور در مقابل رسانه های مستقر در کاخ سفید با بیان اینکه در چند ماه اخیر در […]

رئیس جمهوری آمریکا با تکرار اتهامات بی اساس خود علیه ایران و توافق هسته ای، اعلام کرد این کشور دیگر در برجام نخواهد ماند.

به گزارش قلم پرس به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ روز سه شنبه با حضور در مقابل رسانه های مستقر در کاخ سفید با بیان اینکه در چند ماه اخیر در تعامل با متحدان و شرکای خود در گرداگرد جهان از جمله فرانسه، آلمان، انگلیس بوده و همچنین با دوستانشان در خاورمیانه مشورت کرده است، افزود: همه ما در درک این تهدید یکپارچه هستیم و متقاعد شدیم که ایران هرگز نباید به سلاح هسته ای دست یابد.
وی اظهار کرد: بعد از تمام این مشورت ها برای من روشن است که دیگر نمی توانیم از بمب هسته ای ایران تحت نظام پوسیده توافق کنونی پیشگیری کنیم، توافق هسته ای ایران پر از ایراد است و اگر کاری نکنیم می دانیم که دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: در مدت کوتاهی حامی شماره یک تروریسم در آستانه ابتیاع خطرناکترین سلاح جهان خواهد بود، بنابراین من اعلام می کنم که آمریکا از توافق هسته ای ایران خارج خواهد شد. در لحظات آینده یادداشت رئیس جمهوری را امضا می کنم که تحریم ها علیه رژیم ایران اعاده شود.
ترامپ در حالی که ایران بارها اعلام کرده است به سلاح هسته ای نیازی ندارد و به سوی دستیابی به آن نخواهد رفت در ژستی تهدید آمیز ادعا کرد: ما بالاترین تحریم های اقتصادی ممکن را تاسیس می کنیم و هر کشوری که به ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای کمک کند می تواند تحت تحریم های شدید قرار می گیرد.
وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد آمریکا به گروگان گرفته شود توسط توافق هسته ای، ما اجازه نخواهیم داد که شهرهای مختلف آمریکا مورد تهدید و تخریب قرار گیرد و اجازه نخواهیم داد رژیمی که فریاد مرگ بر آمریکا سرمی دهد به ویران بارترین اسلحه دست یابد.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ما از توافق ایران خارج می شویم و با متحدان خود علیه ایران همکاری می کنیم تا بتوانیم برای تهدید هسته ای ایران یک چاره دائمی واقعی پیدا کنیم که شامل تلاش هایی برای برچیدن موشک های بالستیک ایران، جلوگیری از حمایت های ایران از تروریسم و جلوگیری از فعالیت های نابخردانه در خاورمیانه خواهد بود.
ترامپ در مقدمه سخنان خود به تاریخچه ای فرضی از آنچه که او بارها در این ۱۶ ماه علیه جمهوری اسلامی ایران تکرار کرده است، پرداخت و گفت: ایران در خاورمیانه با حمایت از گروه های تروریستی نیابتی همچون حزب الله، طالبان، حماس و حوثی ها بحران ایجاد کند.
این در حالی است که حزب الله لبنان در انتخابات روز گذشته این کشور، بیشترین آرای پارلمانی را به دست آورد که نشان می دهد از اقبال عمومی برخوردار است و برخلاف تبلیغات دروغین ترامپ و هم پیمانان صهیونیست و سعودی وی، حزب الله نه تنها فعالیت های تروریستی ندارد بلکه در کشور خود محبوبیت بالایی دارد.
همچنین رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی متحیرانه، ایران را به حمایت از طالبان متهم کرد در شرایطی که این گروه تروریستی چندین دیپلمات و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی را به شهادت رساندند و اگر حمایت های ایران از افغانستان نبود، اکنون طالبان در مسند امور نشسته بود.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: طی سال های گذشته گروه های نیابتی ایران در اماکن آمریکایی بمب گذاری کردند و صدها سرباز آمریکایی را کشته و ربوده اند. رژیم ایران برای حمایت از این گروه ها تامین اعتبار مالی می کرده است.
ترامپ با یادآوری این که در سال ۲۰۱۵ مقامات گذشته با دیگر کشورها به توافقی درباره فعالیت هسته ای ایران به نام برجام دست یافتند، افزود: در برابر محدودیت های بسیار ضعیف روی فعالیت های هسته ای ایران، تحریم های فلج کننده را برچید. هیچ گونه محدودیتی هم درباره فعالیت های مخرب دیگر ایران در سوریه، یمن و نقاط دیگر جهان اعمال نکرده است.
وی افزود: به عبارت دیگر در مرحله ای که ایالات متحده نفوذ حداکثری داشت، این توافق فاجعه بار با این رژیم حامی تروریسم بزرگ بسته شد و میلیاردها دلار پول نقد به آن ها داد و مایه شرمساری شهروندان آمریکا شد در حالی که یک توافق سازنده می توانست در همان زمان حاصل شود اما نشد.
رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: این توافق یک مساله تخیلی بود، این که یک رژیم خشونت بار بخواهد به دنبال برنامه صلح آمیز برود، امروز ما مدارک و شواهدی داریم که وعده های ایران دروغ بوده است، هفته پیش اسرائیل، مدارک اطلاعاتی که توسط ایران پنهان شده بود را منتشر کرد که نشان می دهد، رژیم ایران و تاریخ این که به دنبال تسلیحات هسته ای بوده است.
ترامپ با بیان این که این یک توافق فاجعه بار یک طرفه بود که هرگز نمی بایست به دست می آمد، گفت: این توافق صلح و آرامش را به همراه نیاورد و هرگز نخواهد آورد. از سال هایی که این توافق حاصل شده است، بودجه نظامی ایران ۴۰ درصد افزایش یافت و اقتصاد آن در وضع فاجعه باری قرار دارد، بعد از برچیده شدن تحریم ها، رژیم ایران از پول به دست آمده برای ساخت موشک های با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، حمایت از تروریسم و ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه اقدام کرد.
وی افزود: این توافق به قدری بد مذاکره شده است که حتی اگر ایران کاملا پیروی کند، رژیم ایران می تواند همچنان در آستانه دستیابی به سلاح هسته ای در مدت بسیار کوتاهی باشد.
اظهارات رئیس جمهوری آمریکا درباره مدارک مورد ادعای رژیم صهیونیستی و همچنین دستیابی ایران به سلاح هسته ای در حالی انجام می شود که مایک پمپئو در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که برای بررسی صلاحیت وی برگزار شده بود، گفت ایران چه قبل از برجام و چه پس از آن در مسیر دستیابی به سلاح هسته ای نبوده و به سرعت هم نخواهد توانست به این مسیر برود.
رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: بندهای به سرآمدن اعتبارات مندرجات برجام، به کل بی اعتبار است، آن ها می تواند رقابت تسلیحاتی به راه اندازند، همه می خواهند این تسلیحات را داشته باشند وقتی که ایران این تسلیحات را داشته باشد، چیزی که اوضاع را بدتر کرده است، نظام بازرسی توافق، مکانیزم لازم برای پیشگیری، ردیابی و تنبیه تقلب را نداشت و حتی حق بازرسی بسیاری از مناطق مهم از جمله تاسیسات نظامی ایران را ندارد.
ترامپ با این ادعا که این توافق نه تنها در محدود کردن جاه طلبی های ایران ناکام بوده است بلکه در متوقف کردن ساخت موشک های بالستیک که می تواند کلاهک هسته ای حمل کند هم ناکام بوده است، ادامه داد: این توافق برای جلوگیری از فعالیت های بی ثبات کننده ایران هم هیچ کاری نمی کند.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: از زمان توافق، جاه طلبی های خشونت بار ایران گستاخانه تر شده است، با توجه به تمام این ایرادها در اکتبر گذشته اعلام کردم که این توافق یا باید تجدید مذاکره شود یا تمام شود.سه ماه بعد، در ۱۲ ژانویه تکرار کردم و این شرایط را روشن کردم که اگر توافق اصلاح نشود، آمریکا دیگر جزیی از توافق نخواهد بود.
ترامپ در حالی که تحریم های سخت گیرانه را متوجه مردم ایران کرده و حتی از ارسال دارو برای بیماران جلوگیری و ممنوعیت مسافرت برای آنها فراهم کرده است، قیافه ای دلسوزانه گرفت و مدعی شد: آینده ایران متعلق به مردم ایران است، آن ها میراث واقعی فرهنگ این سرزمین را به دوش می کشند و سزاوار کشوری هستند که رویاهایشان را برآورده کند.
شاید رئیس جمهوری آمریکا نیاز داشته باشد که نگاهی به انتخابات گذشته ایران بیندازد و از نظرات مردم ایران آگاه شود در حالی که برخی از متحدان و دوستان منطقه ای آمریکا که وظیفه ای جز ارتزاق کاخ سفید و باج دادن برای رسیدن به مطامعشان ندارند، رنگ انتخابات را هم به خود ندیده اند.