به گزارش قلم پرس از تبریز، موزه مطبوعات توسط «علی اصغر مونسان» و با حضور جمعی از مدیران استانی و اصحاب فرهنگ و رسانه آذربایجان شرقی در خانه تاریخی کلکتهچی (صلحجو) در خیابان تربیت تبریز راه اندازی و از تمبر یادبود آن رونمایی شد. این موزه که با تلاش مستمر انجمن صنفی روزنامه نگاران استان آذربایجان شرقی به […]
به گزارش قلم پرس از تبریز، موزه مطبوعات توسط «علی اصغر مونسان» و با حضور جمعی از مدیران استانی و اصحاب فرهنگ و رسانه آذربایجان شرقی در خانه تاریخی کلکتهچی (صلحجو) در خیابان تربیت تبریز راه اندازی و از تمبر یادبود آن رونمایی شد.
این موزه که با تلاش مستمر انجمن صنفی روزنامه نگاران استان آذربایجان شرقی به مرحله افتتاح رسیده، در محل خانه تاریخی کلکته چی تبریز برپاست و در آن اسنادی از روزنامه های عصر مشروطه تا دهههای گذشته به همراه برخی تجهیزات فنی و رسانه ای و تصویری به نمایش در آمده است.
یکی از ویژگی های این موزه، توجه سیر تحول در نوع صفحه بندی، سبک نگارش و نیز جنس کاغذ و سبک چاپ آنهاست که بالندگی و غنای رسانه در طول سالهای شکل گیری و انتشار روزنامه را به خوبی به تصویر کشیده است.
همچنین رسیدهایی از حق اشتراک روزنامه ها برای مشترکین، نامه های مطبوعاتی و رسید و یادداشتهای تاریخی از دیگر بخش های ارزنده و قابل توجه موزه مطبوعات آذربایجان است که برای آشنایی با بازدیدکنندگان از موزه به نمایش در آمده است.
✳️موزه مطبوعات آذربایجان، خانه کلکتهچی (صلحجو )
این بنا یکی از خانه های تاریخی موجود در بافت تاریخی شهر تبریز است که مالک اولیه آن آقای ممقانیان (کلکته چی) یکی از تجار معروف چای این شهر بوده است.
خانه شامل دو حیاط اندورونی و بیرونی است. ورودی اصلی این بنا از کوچه فرعی منتهی به کوچه کرباسی است که پس از گذر از یک هشتی از طریق دو دالان وارد طنبی بخش اندرونی و حیاط بخش بیرونی می شود.
در فاز اول موزه مطبوعات در خانه صلحجو، آثاری به تعداد ۲۸ عدد شامل نشریه و اسناد قاجاری و همچنین ادوات عکسبرداری و دوربین های عکاسی به نمایش درآمده است. فاخرترین آثار از جمله مکاتبات و روزنامه های دوره قاجار از جمله روزنامه حبل المتین، روزنامه صور اسرافیل، شمس و انجمن که در تبریز چاپ شده اند و نقش اساسی در روند پیشرفت انقلاب مشروطه داشتند.
نسخه های چاپ سنگی، نامه های مرتبط با نشریات، قبض آبونمان های نشریات مختلف از جمله آثاری به نمایش درآمده است.
این موزه امروز ۲۴ خردادماه ۱۴۰۰ با حضور دکتر مونسان، وزیر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، استاندار آذربایجان شرقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد و و مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی افتتاح شد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱