به گزارش قلم پرس بهرام سرمست در جلسه شورای عشایر استان گفت: تشکیل جلسه شورای عشایر پس از شش سال، نشاندهنده عزم جدی دولت برای رفع مشکلات بی صدایان است. ولذا به عشایر که جزو ذخایر انقلاب و بی صداترین قشر جامعه هستند باید توجه کرد.
وی ادامه داد: ارائه خدمات بهداشتی مناسب به عشایر یک ضرورت است که باید بهطور جدی پیگیری شود. همچنین نوسازی و بازسازی مدارس کانکسی و سنگی در مناطق عشایری باید در اولویت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس قرار گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب وظیفه دو چندانی در خصوص رسیدگی به عشایر دارد گفت: تأمین آب شرب و آبرسانی برای روستاها و مناطق عشایری از وظایف اساسی دستگاههای مسئول است و در این راستا از ظرفیت خیرین آبرسان نیز باید استفاده شود.
بهرام سرمست با اشاره به اینکه توسعه انرژیهای تجدیدپذیرجزوضروریات است تصریح کرد: با توجه به اینکه بحران انرژی و ناترازی برق وجود دارد بایدپنلهای خورشیدی در مناطق عشایری نصب و استفاده گردد.
وی همچنین توسعه گردشگری بر پایه بومگردی را یکی از اولویت ها دانست و گفت: بومگردی میتواند باعث رونق اقتصادی و جذب سرمایه گذاران شود.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای توانمندیهای جامعه عشایری میتواند فرصتی مناسب برای معرفی تولیدات، فرهنگ هاو سنتهای عشایری به جامعه جهانی باشد و هم باعث حفظ و احیای این فرصت ها شود.
سهم ۲۵ درصدی عشایر در امنیت غذایی
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در قانون و طبق آیین نامه بیش از ۵۰ دستگاه وظیفه دارند برای خدمات رسانی به عشایر درحوزه های مختلف تلاش کنند اما متاسفانه دستگاه ها در پرداختن به مشکلات عشایر به خوبی عمل نکرده اند و عشایر لابه لای جمعیت شهری و روستایی گم شده اند .
شایان نادری افزود: جامعه عشایری ما در ۵۹ درصد از پهنه جغرافیایی این کشور پراکنش دارند و در این جغرافیای عظیم کشورمان هم در امنیت ملی و هم در امنیت غذایی نقش دارند.
وی با اشاره به اینکه جامعه عشایری با اینکه یک درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهند اما در ۲۵ از درصد امنیت غذایی ما نقش دارند گفت: تولید در جامعه عشایری فوق العاده است و این باعث شده است نقش این جامعه درامنیت غذایی بسزا باشد که این موضوع ضرورت همکاری بیشتر دستگاههای مختلف با سازمان امور عشایر را می طلبد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در خصوص بودجه و اعتبارات حوزه عشایر،گفت: امسال، مجوز ماده ۲۳ برای برنامه هفتم توسعه را دریافت کرده ایم که این برنامه میتواند به حل مشکلات موجود کمک کند. همچنین، در زمینه تأمین نهادهها نیز، درخواست ۱۵۰ هزارتن نهاده را به وزارتخانه ارسال کردهایم که در گام اول ۸۰ هزارتن نهاده برای توزیع در استانها ارسال خواهد شد.