مسؤل سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان تبریز گفت: آذربایجانشرقی جزو استانهای پیشرو در تبدیل نظام صنفی کارهای کشاورزی به اتاق اصناف کشاورزی است که بعد از اصفهان دومین استان فعال در این زمینه شده است.
به گزارش قلمپرس، رضا زباندار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بحث ارتقای نظام صنفی قرار است اتاق اصناف کشاورزی تاسیس شده و آنجا نیز امور دام و طیور، باغبانی و زراعت و دیگر حوزههای کشاورزی تفکیک و هر کدام بخش مربوطه خود را دارند.
وی افزود: نظام صنفی کارهای کشاورزی در سال ۸۷ با مصوبه هیئت وزیران در مجلس کلید خورد و در استان ما نیز در ۲۱ شهرستان اجرایی شده است که کشاورزان استان عضو این تشکل هستند.
وی ادامه داد: برای ۲۶۵ زیرشاخه کشاورزی پروانه فعالیت در امور کشاورزی صادر شده است که از آن جمله میتوان به پرورش اسب، دام و طیور، ماکیان، الاغ، عقرب، مار و مشاغلی که پروانه بهرهبرداری اخذ نکردهاند، اشاره کرد.
مسؤل سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان تبریز تصریح کرد: شکل سنتی کشاورزی توسط این تشکلهای مردمنهاد نظاممند شده و در راستای ساماندهی بخش کشاورزی فعالیت میکنند که از خدمات آن میتوان به صدور پروانه فعالیت برای خانمهای روستایی نیز اشاره کرد.
وی اضافه کرد: پروانههای سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی اعتبار وزارت کشاورزی را دارند و به عبارتی دیگر تشکلهای صنفی کشاورزی بازوهای محرکه جهاد کشاورزی هستند.
زباندار خاطرنشان کرد: در شهرستان تبریز بالای ۸ هزار عضو داریم که تنها اعضای دارای پروانه فعالیت حق رای در مجمع را دارند.
وی افزود: خوشبختانه ارگانها و نهادهای دولتی بخصوص بسیج سازندگی، کمیته امداد و جهاد کشاورزی تعامل خوبی با ما دارند.
مسؤل سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان تبریز با اشاره به شرایط عمومی عضویت کشاورزان و فعالین کارهای کشاورزی یادآور شد: فرم ثبتنامی که به افراد میدهیم باید ابتدا به تایید شورای روستا و یا در شهرها به تایید انجمن اسلامی مساجد برسد و پس از آن بازرسان جهاد کشاورزی و بازرسان نظام صنفی از محل فعالیت افراد بازدید و اشتغال وی را تایید میکنند که در کمترین زمان پروانه فعالیت آنها صادر میشود.
وی تاکید کرد: این پروانهها همچون پروانههای بهرهبرداری اعتبار بالایی داشته و قابلیت ارائه به بانک جهت تضمین را دارد و در کنار آن با تعامل و همکاری قوه قضاییه این پروانهها به عنوان وثیقه نیز میتواند مورد استفاده واقع شود.
زباندار اعلام کرد: در بحث نیرو نیز با تعرفه اشتراکات گاز و برق و آب با تعرفه کشاورزی حساب میشود و با تخفیف شصت هفتاد درصدی، ارزانترین تعرفه یعنی ۳۰ درصد حساب میشود.
وی ابراز داشت: در بحث بیمه نیز فرد دارای پروانه به عنوان کارفرما و مابقی فعالان نیز میتوانند به عنوان کارگر در کارگاهها بیمه شوند.
مسؤل سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان تبریز عنوان داشت: شصت هفتاد درصد پروانههای ما را امور دام تشکیل میدهند که گاو، گوسفند، مرغ و ماهی، زنبور عسل و زراعت ( یونجه، گندم و جو)، تولید کلزا، کاشت نهال و زعفران در ردههای نخست قرار دارند که سعی داریم کشاورزان را به سمت دانههای روغنی کلزا سوق دهیم.
وی افزود: رغبت به کاشت زعفران در میان کشاورزان استان افزایش یافته است.